Chris Hemsworth:

Fikk sjokkbeskjed: - Burde jeg være redd?

Skuespilleren mottok alvorlig sykdomsbudskap.

PREDISPONERT: Ifølge skuespillerens blodprøver har han to kopier av APOE4 genet. Foto: MJ Photos/Shutterstock/NTB
PREDISPONERT: Ifølge skuespillerens blodprøver har han to kopier av APOE4 genet. Foto: MJ Photos/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den australske skuespilleren Chris Hemsworth (39) er for tiden aktuell med serien «Limitless» på Disney+ og National Geographic. I serien har han oppdaget noe urovekkende om sin egen framtid, skriver CNN.

I serien går Hemsworth gjennom en rekke prøvelser og utfordringer for å bedre forstå kroppens begrensninger. I en episode er temaet å bekjempe alderdom og forlenge livet.

«Thor»-skuespilleren tar i episoden en rekke blodprøver og finner ut at han har to kopier av genet APOE4 - en fra hver av sine foreldre.

SE TV: Kroppen til demenssyke Marta husker plutselig «alt» når musikken settes på. Vis mer

Predisponert for alzheimer

Ifølge et dokument utgitt av Oslo Universitetssykehus er det påvist overhyppighet av «sent debuterende» demens av typen alzheimers hos personer med dette genet.

Det betyr med andre ord at Hemsworth er predisponert for denne diagnosen.

Etter planen skulle 39-åringen få resultatene av blodprøvene lest opp på kamera, men legen skal ha insistert på å fortelle om genet under fire øyne.

- Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke. Burde jeg være redd? Er dette bekymringsfullt?, sa Hemsworth til Vanity Fair.

Ble viktigere

Hemsworth hadde naturligvis mange spørsmål etter han fikk nyheten, men fortalte også at han fikk en følelse av at programmet han var med i ble enda viktigere for ham.

«THE FATHER»: Anthony Hopkins fikk Oscar for rollen som demenspasient i denne filmen, og det er lett å forstå hvorfor, mener anmelderen. Se traileren Vis mer

Han ble mer oppmerksom på sin egen dødelighet og følte at han ble konfrontert med en mulig fremtid.

- De fleste unngår å snakke om døden og håper på å unngå det. Vi tror at vi kommer til å finne ut av det. Så blir man plutselig fortalt at det finnes indikatorer som peker på dette (alzheimers, red.anm.) som en mulig rute, og virkeligheten av det synker inn, sa han til Vanity Fair.

LES OGSÅ: Prinsessen overrasket alle

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer