Sara Emilie Tandberg:

Fikk sjokk:
- Helt ubrukelig

Influenseren fikk seg en overraskelse da snøen forsvant og hun så nabotomten til sin nye bolig.

SJOKK: Sara Emilie Tandberg fikk sjokk da snøen forsvant og hun så tomta rett ved boligen. Foto: Privat
SJOKK: Sara Emilie Tandberg fikk sjokk da snøen forsvant og hun så tomta rett ved boligen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I fjor sommer ble det kjent at influenser Sara Emilie Tandberg (29) hadde blitt singel. I et innlegg på Instagram fortalte hun at det var slutt med samboeren Robin Daldorff Magnussen.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flytter fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

Paret hadde vært sammen i ti år, og hadde også rukket å få to barn sammen. Bruddet kom derfor overraskende på mange.

I mars i år kunne influenseren imidlertid røpe at hun hadde funnet drømmeboligen, som hadde en prislapp på 11,3 millioner.

Den gang fortalte 29-åringen at hun hadde forelsket seg i boligen, men nå viser det seg at ikke alt ble helt som hun hadde tenkt.

Da hun så den kommuneeide nabotomten fikk hun sjokk, røper influenseren.

Varingen omtalte saken først.

RUMPE: Sara Emilie Tandberg er ny i «Bloggerne» så vi har tatt en prat med henne om blant annet hvilket innlegg som har skapt mest reaksjoner. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Fikk sjokk av synet

- Jeg var klar over at tomten foran var fritomt, at det var regulert til det, forteller Tandberg til Se og Hør, og legger til at det for så vidt er det samme om det «står» hennes navn eller kommunens på det området.

Det influenseren imidlertid ikke var klar over, var hvordan tomten så ut.

- Så forsvant snøen, og da så jeg hvor ustelt den delen var, sier Tandberg og følger opp:

- Det er masse ugress, jordhauger og grus. Det er helt ubrukelig!

Tandberg sier hun bestemte seg for å sende mail til kommunen. Hun ønsket å kjøpe tomten for å kunne ordne opp og gjøre området fint.

FORKLARING: Sara Emilie Tandberg la ut dette bildet i sosiale medier, for å forklare følgerne situasjonen. Foto: Skjermdump fra Snapchat / Trond Walsø
FORKLARING: Sara Emilie Tandberg la ut dette bildet i sosiale medier, for å forklare følgerne situasjonen. Foto: Skjermdump fra Snapchat / Trond Walsø Vis mer

Influenseren er klar over at hun selvfølgelig kunne ha pyntet på den uansett, men legger ikke skjul på at det er kjedelig å legge penger og tid i det, når det ikke er hun som eier arealet.

- Jeg fikk avslag, forteller Tandberg om hvordan det gikk da hun kontaktet Nittedal kommune.

- Jeg fikk ikke noe begrunnelse. Det var bare «det går ikke», forteller hun videre.

I denne ukens «Sofa» avslører Aleksander Sæterstøl flytteplaner ovenfor Martine Lunde. Video: TV 2 Vis mer

- Ble oppgitt

Tandberg ga seg ikke der, hun forsøkte å sende en lengre forklaring til kommunen - og hun spurte også om det fantes noen andre muligheter, hevder hun overfor Se og Hør.

Ifølge Tandberg fikk hun da et svar i retur som viste til det forrige svaret, uten noen nærmere forklaring.

- Hvordan reagerte du?

- Jeg ble oppgitt. Jeg forstår problematikken, svarer Tandberg og viser til at hun har forståelse for at ikke alle friområder kan kjøpes privat.

- Men når det ikke blir brukt til noe og det ikke er noen planer om å bruke det til noe, og det ligger så tett inntil huset - det ser jo ut som om det hører til huset, sier hun oppgitt, og følger opp:

VIL IKKE: I denne ukens episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg synes de er litt vrange som ikke gir en god forklaring eller ikke er noe behjelpelige til hvordan vi kan løse det.

Har ikke gitt opp

Tandberg mener også at flere av naboene har samme type tomt, men at de selv eier hele området uten noen form for «oppdeling». Influenseren mener at hun derfor er alene om utfordringen.

- Så jeg ble ganske irritert egentlig, innrømmer Tandberg.

Men 29-åringen har ikke gitt opp, hun håper fremdeles på at kommunen kan komme henne i møte.

- Jeg har ikke flyttet ennå, det er to uker til jeg får nøklene, så jeg må bare ta det når jeg kommer dit, uttaler hun til Se og Hør.

TÅRER: Dplay-serien «Bendtner & Philine» er populær i Danmark, og i den siste episoden oppstår det en ny krangel mellom den tidligere fotballstjernen Niklas Bendtner og kjæresten Philine Roepstorff. Dplay skifter snart navn til «Discovery Pluss» Vis mer

Tandberg har planer om å få tatt noen bilder av området, og hun håper også at kommunen kan komme på en befaring. Aller helst ønsker hun å kjøpe tomten, men dersom det ikke går håper hun på et samarbeid om å gjøre området finere.

- Jeg har jo egentlig ikke lyst til å gjøre det om til en offentlig lekeplass eller noe sånt. Det er ikke så mange år til mine barn er for store til lekeplass, og da er det kjedelig å ha det rett utenfor huset sitt.

- Har fått begrunnelse

Nittedal kommune mener på sin side at Tandberg har fått begrunnelse.

- Det medfører ikke riktighet at hun ikke har fått begrunnelse for avslaget. Hun har fått en konkret og presis begrunnelse: «Det aktuelle arealet er regulert til offentlig friområde, og er ikke aktuelt å selge», skriver kommunen i en e-post til Se og Hør.

TABBE: Lilli Bendriss møtte Reality Awards på rød løper og trakk fram en komisk tabbe. Video: Reality Awards/Jenny Emilie Aas Vis mer

Kommunen viser også til at offentlige friområder skal eies av kommunen og at et salg vil være i strid med både plan- og bygningsloven og kommunal praksis.

- Offentlige friområder skal være åpen for allmenn bruk og skal ikke privatiseres. Vi får jevnlig henvendelser fra tilstøtende naboer til offentlige friområder, som ønsker å kjøpe eller leie slike arealer til privat bruk. Alle får avslag, da det vil være i strid med reguleringsformålet, uttaler Morten Bakjord, strategisk rådgiver i Nittedal kommune.

Samtidig viser kommunen til at offentlige friområder benyttes i varierende grad og hyppighet, men at området det er snakk om blant annet benyttes som et smett - en sti mellom to veier.

Nittedal kommune peker på at områder som dette, hvor det ikke klippes gress, har en viktig funksjon da det gir grunnlag for blomstervekst som vil gi nektar til bier og andre insekter.

NY BOLIG: Bildet viser boligen Sara Emilie Tandberg har kjøpt, samt tomta det er snakk om. Foto: Trond Walsø (Bildet er fra Finn-annonsen)
NY BOLIG: Bildet viser boligen Sara Emilie Tandberg har kjøpt, samt tomta det er snakk om. Foto: Trond Walsø (Bildet er fra Finn-annonsen) Vis mer

- Et friområde har kvaliteter selv om det ikke blir utført skjøtsel, sier Nittedal kommune.

- Synd

Se og Hør har forelagt Sara Emilie Tandberg svaret fra kommunen.

Influenseren uttaler at hun forstår at friområder er viktig, men er ikke enig i at området hun ønsker å kjøpe påvirker stien kommunen sikter til. Hun mener også at det fremdeles vil være mye friområder der.

- Området jeg ønsker å kjøpe vil ikke på virke denne stien det er snakk om, sier hun.

Tandberg mener også at dersom kommunen er bekymret for biene, så hadde det vært bedre om hun fikk muligheten til å ta seg av området - og at hun er mer enn villig til å plante blomster og liknende.

LIVET SMILER: Vi fikk se Iselin Nordøy finne kjærligheten på TV-skjermen da hun debuterte i realityserien «Love Island Norge». Nå kan hun avsløre at hun har funnet kjærligheten på nytt. Video: Celina Morken. Reporter: Luna Lea. Vis mer

- Hvis det er problemstillingen, synes jeg det er synd at man ikke kan finne en felles løsning, sier Tandberg til Se og Hør.

LES OGSÅ: Fikk avslag: - Forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer