Erlend Elias Bragstad:

- Fikk sjokk da jeg så meg i speilet

Erlend Elias Bragstad (35) røper at han kjøpte seg nye tenner etter «Farmen»-oppholdet.

NYTT GLIS: Erlend Elias Bragstad (35) legger ikke skjul på at han vil ha et plettfritt, hvitt smil. - Det må være sånn her, forteller han, og lager en «ching»-lyd. Etter «Farmen»-oppholdet har han gjort betydelige justeringer i hele øvre tanngard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYTT GLIS: Erlend Elias Bragstad (35) legger ikke skjul på at han vil ha et plettfritt, hvitt smil. - Det må være sånn her, forteller han, og lager en «ching»-lyd. Etter «Farmen»-oppholdet har han gjort betydelige justeringer i hele øvre tanngard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Selv om kjendiser som takker ja til «Farmen» får betalt for å delta, gikk vinninga delvis opp i spinninga for tv-profil og kjendisstylist Erlend Elias (35).

Etter tv-oppholdet, som ble spilt inn i fjor sommer, har nemlig nordlendingen sett seg nødt til å dra kortet hos tannlegen - for å få bukt med det han selv omtaler som «helt brune tenner».

- Jeg har satt inn skallfasetter i hele øvre tanngard. Det ble gjort like etter innspillingen, medgir 35-åringen overfor Se og Hør.

GIR TOBAKKEN SKYLDA: Erlend Elias Bragstad er overbevist om at pipetobakken på «Farmen» ga ham misfargede tenner. Her fra en tidligere episode. Foto: TV 2
GIR TOBAKKEN SKYLDA: Erlend Elias Bragstad er overbevist om at pipetobakken på «Farmen» ga ham misfargede tenner. Her fra en tidligere episode. Foto: TV 2 Vis mer

Pipetobakk til besvær

I likhet med «Farmen kjendis»-kolleger som Kristine og Johanne Thybo Hansen (25), bedre kjent som «Jegertvillingene», stilte Bragstad krav om tilgang til tobakk før han flyttet inn på tv-gården utenfor Halden.

35-åringen mener det er nettopp tobakken, som i tråd med visjonen om å gjenskape 1918 måtte nytes gjennom pipe, som har skylda for misfargingen.

- Det var mye tjære i tobakken, som satte seg ekstra godt gjennom pipa. Jeg spyttet i starten for å unngå nettopp brune tenner, men etter hvert ble jeg vant til piperøykinga, sier tv-profilen.

Se og Hør får opplyst av pressekontakt for «Farmen Kjendis» i TV 2, Alex Iversen, at Bragstad, og andre deltakere som hadde behov for nikotin under innspillingen, fikk helt vanlig tobakk.

- Og det å røyke den var frivillig. Vi har ikke hørt at noen av de andre har hatt liknende problemer. På generelt grunnlag mener vi i TV 2 at folk bør la være å røyke, både på og utenfor «Farmen».

- Fikk sjokk

​Bragstad påpeker at han ikke klandrer TV 2 for tann-floka, og tror sin tidligere historie med tannbleking kan ha forårsaket det han altså beskriver som «grusom misfarging».

POPULÆR REALITYPROFIL: Erlend Elias har fått mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Farmen kjendis». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POPULÆR REALITYPROFIL: Erlend Elias har fått mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Farmen kjendis». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- I skjønnhetsbransjen, der jeg har jobbet i mange år, har hvite tenner lenge blitt sett på som status. Jeg har benyttet meg av mange forskjellige behandlinger gjennom åra, også produkter som har vist seg å være ulovlig i Norge, og har etter hvert fått veldig tørre og porøse overflater på tennene. De har blitt helt ødelagt, sier han, og legger til:

- Jeg fikk sjokk da jeg så meg i speilet etter «Farmen», og pusset tennene som en galning for å se om misfargingen kanskje forsvant. Til slutt ringte jeg tannlegen.

- Hvor mye har du betalt for behandlingen?

- Det koster litt. La oss bare si at det er dyrt, humrer 35-åringen.

Kosmetisk behandling

Ved klinikken som utførte Bragstads kostbare tann-forvandling, Oris Dental i Harstad, forklarer tannlege Tore Berset at misfarging fra tobakk normalt sett kan pusses bort.

- Men hvis man ønsker å gjøre en forskjønning utover det, så kan skallfasetter være et alternativ. Det er en kosmetisk behandling der man limer på et tynt skall av porselen eller plast på den opprinnelige tannens ytterflate, forklarer Berset.

LIDER FOR SKJØNNHETEN: Erlend Elias Bragstad tilbrakte mange timer i tannlegestolen for å få en splitter ny tanngard. Foto: Privat
LIDER FOR SKJØNNHETEN: Erlend Elias Bragstad tilbrakte mange timer i tannlegestolen for å få en splitter ny tanngard. Foto: Privat Vis mer

Tannlegen definerer Bragstads utgangspunkt som «klassisk».

- Han har bleket tennene en del tidligere, kanskje med produkter som ikke alltid har vært like bra, fått noe slitasje fra gnissing og plastfyllinger. Det er en kombinasjon av hans tidligere tannbehandlinger - og mat, drikke og tobakk, som har skapt misfarging, sier han.

FØR OG ETTER: Erlend Elias viser fram tennene før og etter behandlingen. Foto: Tore Berset
FØR OG ETTER: Erlend Elias viser fram tennene før og etter behandlingen. Foto: Tore Berset Vis mer

Berset påpeker at resultatet til syvende og sist er opp til pasienten - i dette tilfellet Erlend Elias.

- Han er en kar som er opptatt av det estetiske, og ville ha det hvitere, sier tannlegen.

Vil ha det «fake»

Selv erkjenner Bragstad at bare et Colgate-smil er godt nok.

- Nå har jeg naturhvite tenner, men jeg vil helst ha kritthvite. Jeg vet det ser «fake» ut, men jeg synes det er finest, forteller han.

Men hvor fort kan egentlig misfarging oppstå? Vi spurte Camilla Hansen Steinum, president i Den norske tannlegeforening:

- Det er vanskelig å uttale seg om enkelttilfeller uten å ha sett pasienten, men overfladisk misfarging og tannstein kan tannlegen lett fjerne. På generelt grunnlag kan jeg fortelle at tenner misfarges av mat og drikke med sterke farger, som for eksempel rødvin og blåbær. Det samme gjelder røyk og snus, forklarer hun, og legger til:

- Men misfarging kan variere fra person til person.

Også prisen på fasetter kan variere, da det ifølge Hansen Steinum finnes mange ulike typer på markedet. Et kjapt Google-søk forteller oss imidlertid at man må ut med et firesifret beløp (minst) per tann.

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer Vis mer

Tv-bråk

Det er ikke første gang Bragstad skaper overskrifter for sin deltakelse i «Farmen Kjendis», som i skrivende stund er inne i sin tredje tv-uke.

Særlig uoverensstemmelsene med tidligere håndballspiller Frank Løke (37) har fått mye oppmerksomhet den siste tida, etter at Bragstad stormet ut av «Farmen»-settet i protest første uka.

Kranglinga fortsatte seinere på utsiden, etter at Løke sammenliknet meddeltakeren med Nord-Koreas leder Kim Jong-un i et Instagram-innlegg.

- «Farmen» er underholdning, og et spill, og TV 2 har åpenbart satt oss sammen for en grunn. Man går tilbake til både ungdomsskolen, barneskolen og barnehagen i en sånn setting, og oppfører seg annerledes enn man gjør til daglig. Jeg tror det er vanskelig å forstå før man har vært med selv, fortalte Bragstad til Dagbladet forrige uke.

Også i en tidligere episode valgte Bragstad å avbryte et tv-opptak, da følelsene tok overhånd under et førstekjempevalg.

Tårene rant igjen da Kristine Thybo Hansen (25), en av «Jegertvillingene», måtte forlate kjendis-gården forrige søndag. I etterkant har det riktignok kommet fram at Thybo Hansens tv-exit var nøye planlagt, og at tv-tvillingene dermed lurte tv-seerne trill rundt.

LES OGSÅ: Erlend Elias får vondt i magen av å lese «Farmen»-kritikken

FARMEN-STUDIO: Hva gikk galt under tvekampen mellom Jegertvillingene? Hva er de største snakkisene fra årets Farmen Kjendis-sesong så langt? Farmen-profilene Tore Petterson og Karianne Amlie Wahlstrøm kommenterer. Programleder: Miriam Bakkejord / Dagbladet Produsent: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer