TREBARNSMAMMA: - Det var først da jeg fikk barn selv at jeg skjønte hvor stor kjærlighet mamma og pappa hadde til meg, sier Silje. Her med barna Celia (1), Cedrik (7) og Sander (9). Foto: Morten Eik, Se og Hør
TREBARNSMAMMA: - Det var først da jeg fikk barn selv at jeg skjønte hvor stor kjærlighet mamma og pappa hadde til meg, sier Silje. Her med barna Celia (1), Cedrik (7) og Sander (9). Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

- Fikk sjokk da jeg fikk mitt første barn

«Luksusfellen»-Silje var ikke forberedt på mammatilværelsen.

SEOGHØR.NO: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl (37) har barna Sander (9), Cedrik (7) og Celia (1,5), sammen med mannen Bent (39).

Til bladet «Foreldre & Barn» forteller hun om hvordan det var å bli mamma for første gang. Det skal ifølge Sandmæl ha vært en overveldende opplevelse.

- Da jeg fikk mitt første barn fikk jeg sjokk. Jeg var ikke forberedt og det tok tid å bli kjent, samtidig var det utrolig stort. Tiden gikk så utrolig fort. Jeg så hele tiden frem til ting han skulle lære, å gå og snakke, og glemte nesten nåtiden, sier Silje om opplevelsen av å bli mamma til Sander.

SJOKK: Silje Sandmæl fikk sjokk da hun ble mamma for første gang. Foto: Stella Pictures
SJOKK: Silje Sandmæl fikk sjokk da hun ble mamma for første gang. Foto: Stella Pictures Vis mer

Men da økonomen fikk sitt andre barn, knapp tid etter den førstefødte, følte hun seg imidlertid mye tryggere.

- Nummer én var prøve og feile-barnet. Med nummer to har du fått øvd deg litt, men to små er krevende. Med nummer tre var jeg trygg på meg selv og kunne nyte det til det fulle, oppsummerer Sandmæl.

Den lille attpåklatten, Celia, var høyt ønsket i familien. De eldre guttene hadde lenge mast på mamma og pappa om å få et søsken til, og gleden var dermed svært stor da de fikk nyheten.

MOR: Silje Sandmæl stortrives som trebarnsmor, men ble sjokkert da hun fikk sitt første. Foto: Se og Hør
MOR: Silje Sandmæl stortrives som trebarnsmor, men ble sjokkert da hun fikk sitt første. Foto: Se og Hør Vis mer

Og de var ikke i tvil om hva attpåklatten skulle hete.

– Da jeg hadde min avslutningsmiddag i San Francisco i 2001, hadde de stavet navnet mitt «Celia» i stedet for Silje. Vi syntes det var et så fint navn at vi umiddelbart bestemte oss for at det skulle en eventuell datter hete, fortalte TV 3-stjernen i et tidligere intervju med Se og Hør.

– Det tok jo 12 år, men nå fikk vi endelig brukt det!

LES OGSÅ: Endelig viser hun kroppen etter fødselen