Prins Joel Makonnen:

Fikk sjokk da hun fant ut hvem kjæresten egentlig var

En tur på byen ble vendepunktet i livet for amerikanske Ariana Austin.

GIFT: Ariana Austin visste ikke hvem kjæresten var da hun møtte ham. Nå er hun blitt etiopisk «prinsesse». Foto: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji
GIFT: Ariana Austin visste ikke hvem kjæresten var da hun møtte ham. Nå er hun blitt etiopisk «prinsesse». Foto: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji Vis mer

(Se og Hør): Den siste tiden har Joel Makonnen (35), også kjent som den etiopiske prinsen Yoel, skapt overskrifter i internasjonale medier - etter at han giftet seg med sin kjære Ariana Austin (33) i september.

Bryllupet ble markert med ekstravagante klær og flere hundre gjester i Temple Hills i Maryland i USA, hvor paret ble viet av minst 13 prester og geistlige i en etiopisk-ortodoks kirke, ifølge The New York Times.

Men det er imidlertid ikke det overdådige bryllupet i seg selv som har skapt mest oppmerksomhet i media.

STOR OPPMERKSOMHET: Historien til «prins» Joel Makonnen og den amerikanske jenta Ariana Austin skaper store overskrifter i utenlandsk presse. Foto: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji
STOR OPPMERKSOMHET: Historien til «prins» Joel Makonnen og den amerikanske jenta Ariana Austin skaper store overskrifter i utenlandsk presse. Foto: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji Vis mer

Hele parets historie minner nemlig en hel del om den kjente Eddie Murphy-filmen «Amerika for mine føtter», eller «Coming to Amerika». I 1980-tallsfilmen reiser en bortskjemt, afrikansk prins til Queens i New York, og går undercover for å finne en dame han kan dele livet sitt med.

Og det var (nesten) det som skjedde da den etiopiske prinsen reiste til Washington D.C.

Møttes på byen

Det var nemlig på utestedet Pearl i den amerikanske byen at paret møttes for første gang, i desember 2005. Og den gang hadde Ariana ingen anelse om hvem mannen som sjekket henne opp egentlig var.

Ariana, som var 21 år gammel, var ute og festet sammen med en venninne, Jami Ramberan. Og Joel brukte følgende sjekkereplikk på dem:

- Jeg sa: «Dere ser ut som en reklame for Bombay Sapphire», eller hvilket ginmerke det nå var, minnes Joel overfor The New York Times, som har laget en stor reportasje fra bryllupet.

Saken fortsetter under bildet.

GIFT: Da Ariana Austin møtte Joel Makonnen hadde hun ingen anelse om at han var «prins» i Etiopia. Foto: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji
GIFT: Da Ariana Austin møtte Joel Makonnen hadde hun ingen anelse om at han var «prins» i Etiopia. Foto: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji Vis mer

Sjekkereplikken har siden blitt velkjent i brudens familie, men Joel nøyde seg i det minste med å gå etter én av de to kvinnene. Og selv om Ariana ikke ante hvem hun sto og snakket med, visste Joel allerede at hun var den rette:

- Ikke en gang så mye som fem minutter senere sa jeg: «Du kommer til å bli kjæresten min», sier han i dag.

Avslørte at han var prins

Det var ikke før forholdet begynte å bli mer seriøst at Joel Makonnen avslørte for Ariana Austin at han var en etiopisk prins.

Joel er nemlig oldebarnet til Haile Selassie, den siste keiseren av Etiopia. Selassie ble avsatt etter et militærkupp i 1974, og døde 83 år gammel året etter - ifølge The New York Times under noe mystiske omstendigheter.

Saken fortsetter under bildet.

KONGELIG OLDEFAR: Dronning Elizabeth og prins Philip (bak t.h.) avbildet sammen med keiser Haile Selassie i Etiopia i 1965. Foto: AP/ NTB scanpix
KONGELIG OLDEFAR: Dronning Elizabeth og prins Philip (bak t.h.) avbildet sammen med keiser Haile Selassie i Etiopia i 1965. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Prins David Makonnen, barnebarnet til den siste keiseren og faren til Joel, giftet seg med prinsesse Adey Imru Makonnen. De to levde i eksil fra Etiopia, og sønnen Joel ble født i Roma.

Paret bosatte seg i Sveits, der Joel Makonnens far gikk bort i 1989.

Selv om Joel og Ariana formelt sett ikke er prins og prinsesse, forteller bruden til The New York Times at hun er stolt av de historiske røttene til ektemannens slekt.

- Det er en uslåelig arv og historie. Den kombinerer ren «svart makt» (black power, journ.anm.) og gammel, kristen tradisjon, sier hun.

GIFTER SEG: Hele 13 prester måtte til før de kunne kalle seg mann og kone. Video: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji Vis mer

Åpnet ikke for forloveden

Da Joel Makonnen, som ifølge Independent jobber som advokat, skulle smis i hymens lenker med Ariana Austin, valgte de uansett å trekke inn brudgommens rojale bakgrunn - med glimt i øyet.

På bryllupsdagen iførte de seg nemlig «kongekroner» og broderte kapper som sørget for å gi begivenheten et historisk, kongelig sus.

I løpet av de 12 årene som har gått mellom deres første møte og bryllupsdagen deres, har duoen imidlertid tilbrakt mye tid langt fra hverandre. Joel Makonnen har periodevis bodd i både Frankrike og Etiopia, i tillegg til å studere juss i USA.

FEST: Vielsen til Ariana Austin og Joel Makonen ble feiret med en storslått fest. Her danser de sammen med full innlevelse. Foto: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji
FEST: Vielsen til Ariana Austin og Joel Makonen ble feiret med en storslått fest. Her danser de sammen med full innlevelse. Foto: Dotun Ayodeji / @dotunayodeji Vis mer

Ariana Austin har blant annet tatt en mastergrad ved prestisjetunge Harvard University, men på Valentinsdagen i 2014 befant de to seg i samme by. Det var da Joel Makonnen bestemte seg for å fri.

Han dukket opp ved huset til Arianas foreldre, med en diamantbesatt forlovelsesring og et knippe ballonger.

- Han banket på så hardt at jeg ikke åpnet. Men han kom tilbake, og da åpnet jeg døra, minnes bruden om frieriet overfor The New York Times.

LES OGSÅ: Åpner seg om skilsmissen to måneder etter bruddet