SJOKKERT: - Jeg ble fullstendig sjokkert da det viste seg at han nektet å trekke seg. Like sjokkert ble jeg da det ble klart at han også ville bruke etternavn i serien, sier Camilla Lindalen om eks-mannen «Lises» deltagelse i «Jentene på Toten». Foto: NRK
SJOKKERT: - Jeg ble fullstendig sjokkert da det viste seg at han nektet å trekke seg. Like sjokkert ble jeg da det ble klart at han også ville bruke etternavn i serien, sier Camilla Lindalen om eks-mannen «Lises» deltagelse i «Jentene på Toten». Foto: NRK Vis mer

Fikk sjokk-beskjed av barna

Carl I. Hagens datter ante ingenting - før barna selv fortalte om det.

SEHER.NO: Carl I. Hagens kronikk i onsdagens Aftenposten har skapt stor debatt i Medie-Norge de siste dagene. I kronikken tok tidligere FrP-politiker et verbalt oppgjør med sin tidligere svigersønn, Lise Lindalen, som er en av deltagerne i NRK-serien «Jentene på Toten».

Hagen gjør det klart at han mener at NRK og ekssvigersønnen har villedet seerne ved at serien fremstiller transene som stakkarslige personer vi skal synes synd på. 

- Ante ingenting
Til Seher.no forteller Lises eks-kone at hun først i februar fikk vite at Lise, som tidligere het Lars, var en del av «Jentene på Toten» på NRK.

- Jeg visste ingenting før barna mine kom og sa at de hadde blitt filmet på Gardemoen. Jeg samtykket til at han skulle få ha med seg barna på sommerferie, men ante jo ingenting om at han skulle gjøre et poeng om at barna ville være med ham på ferie i et TV-program, sier hun til Seher.no.

Det skilte paret har hatt flere runder i rettsapparatet som dreier seg om samværesretten med barna. For å unngå at barna skulle bli ertet eller få ubehagelige kommentarer etter TV-serien, bestemte Camilla og Carl I. Hagen seg for å informere hele lokalsamfunnet om familiens situasjon.

Hagen møtte også opp på NRK-sjefens kontor en uke før seriestart av «Jentene på Toten». Der forklarte han hvilken situasjon familien befant seg i. Samtidig la han fram dokumentasjon på at en psykolog fra rettssaken mente det ville være et overgrep mot barna om de ble assosiert med faren som transe.

Nektet å ta telefonen 
Camilla Lindalen medgir til Seher.no at hun var overbevist om at «Lise» ville trekke seg fra NRK-programmet. 

- Jeg ble fullstendig sjokkert da det viste seg at han nektet å trekke seg. Like sjokkert ble jeg da det ble klart at han også ville bruke etternavn i serien. Først i februar forsto jeg fullt ut at han ville kjøre sin egen agenda, og at han med det gikk mot alle rådene han hadde fått.
 
- Har du hatt kontakt med din eks-mann underveis mens alt dette har pågått?

- Nei, det har vi ikke, ettersom han har valgt å ikke ta telefonen når jeg ringer. Det begynte etter at vi valgte å flytte til et annet fylke for å få ro rundt barna. Det provoserte ham noe voldsomt, etterpå har han ikke ønsket å snakke.

Ifølge Lindalen, har forholdet mellom dem vært så dårlig at «Lise» forholdsvis nylig valgte å utebli fra en stor familiebegivenhet.

- Han valgte ikke å møte opp i datterens konfirmasjon i fjor, sier hun.

- Dypt fortvilet
Ifølge Camilla har hennes tidligere mann samvær med barna cirka åtte ganger i året, eller to eller tre helger i halvåret.

- Det viktigste er at barna ikke vegrer seg for dette samværet. Og akkurat nå er det to av dem som gjør det.

- Hvilket inntrykk sitter barna igjen med når de kommer hjem fra sin far?

- Det varierer. Det kan være alt fra opprømt glede over alt de har gjort, for eksempel jubel over et hotellopphold eller at de har besøkt et badeland. Andre ganger er de dypt fortvilet, lei seg - og usikre på om de vil reise tilbake til ham, forteller hun til Seher.no.

Lise Lindalen forteller til Seher.no at han ikke kjenner seg helt igjen i Camillas framstilling.
 
«Jentene på Toten»-deltageren ønsker likevel ikke kommentere saken fordi han ønsker å roe ned konflikten av hensyn til sine barn.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hagen gjør et overtramp mot barna