- HADDE INGEN ANELSE: Denne uka ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Hilary Duff hadde deltatt i den amerikanske versjonen av «Hvem tror du at du er?». Resultatet av slektsforskningen forbløffet henne. Foto: NTB Scanpix
- HADDE INGEN ANELSE: Denne uka ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Hilary Duff hadde deltatt i den amerikanske versjonen av «Hvem tror du at du er?». Resultatet av slektsforskningen forbløffet henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hilary Duff:

Fikk sjokk av familieavsløring

- Du er kongelig.

Publisert

Den amerikanske skuespilleren Hilary Duff (30) er ikke ukjent med prinsesserollen, noe man blant annet har vært vitne til i filmer som «A Cinderella Story» og «In Search of Santa».

Få ville imidlertid forutsett at den tidligere Disney-stjerna kunne vært en prinsesse i virkeligheten. Ifølge Metro har Duff medvirket i den amerikanske versjonen av «Hvem tror du at du er?».

PRINSESSE: Hilary Duff i rollen som Samantha Montgomery i «A Cinderella Story». Her sammen med skuespillerkollega Chad Michael Murray (36). Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE: Hilary Duff i rollen som Samantha Montgomery i «A Cinderella Story». Her sammen med skuespillerkollega Chad Michael Murray (36). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Programmet tar som kjent for seg slektsforskning, og i visse tilfeller - som her - er funnene mildt sagt oppsiktsvekkende.

Avisa skriver at Duff denne uka fikk vite at hun er i slekt med «en av de viktigste kongene i Skottlands historie». Det blir raskt tydelig at også skuespilleren selv blir forbløffet over resultatet.

- Wow! Dette er helt vilt, sier Duff idet hun blir fortalt at er i slekt med Robert Bruce, som også er kjent som Robert I.

Han var konge av Skottland fra 1306 til 1329. For Duffs del går familietilknytningen dermed over 20 generasjoner tilbake i tid.

- Helt sykt

Å finne kongelige tilknytninger når man driver med slektsforskning, er slettes ikke uvanlig.

Ifølge BBC var Robert Bruce derimot ingen «ordinær» konge. Avisa skriver at han regnes som en av de mest berømte krigerne i sin generasjon, og at han ledet Skottland gjennom den skotske uavhengighetskrig mot England.

- Det er helt sykt at jeg har gått hele livet uten å høre om denne mannen, og først nå finner jeg ut at han er i slekta mi. I tillegg til at han er en så viktig del av historien, og en så modig mann.

- Om vi hadde levd på 1300-tallet nå, ville du vært en prinsesse. Du er kongelig. Og ikke bare det, for meg er Robert the Bruce som en superhelt når det kommer til middelalderkonger, sier Nick Barratt, som er ekspert på slektsforskning i programmet.

VAKTE OPPSIKT: Thorbjørn Harr intervjues i forbindelse med at han er aktuell med Kafka på Nationaltheatret. Han har derimot fått enda mer oppmerksomhet for kysset med Hillary Duff på filminnspilling i Hollywood. Vis mer Vis mer Vis mer

Hilary Duff ble først kjent for offentligheten da hun som tenåring kapret rollen som Lizzie McGuire i tv-serien med samme navn. Hun har siden medvirket i en rekke andre filmer, men slo seg seinere opp som artist.

De siste årene har hun gjort seg bemerket i flere forskjellige tv-serier, deriblant «Two and a Half Men», «Gossip Girl» og «Younger».

I sistnevnte serie har hun spilt mot blant andre norske Thorbjørn Harr.

- Lenge borte

Foruten å ha blitt mor til en liten sønn, har Hilary også skapt overskrifter for å ta til motmæle mot kroppspress i sosiale medier. I fjor la 30-åringen ut et Instagram-bilde av seg selv i badedrakt, med en åpenhjertig tekst om forholdet til egen kropp.

Duff, som er avbildet bakfra med sønnen i armene, forklarte den gang at hun valgte å dele den uretusjerte sannheten med jenter i alle aldre, hvor formålet var å styrke kvinners selvbilde.

- Jeg deler dette på vegne av unge jenter, kvinner og mødre i alle aldre. Etter en lang innspillingsperiode, nyter jeg ferien med min sønn, som jeg også har vært lenge borte fra, skrev hun innledningsvis og fortsatte:

- Ettersom ulike nettsteder og magasiner elsker å lage artikler basert på «Kjendisenes mangler eller feil», vel - jeg har det!, skrev Duff og henviste til bildet.

LES OGSÅ: - Det er slutt mellom dem

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer