Selena Gomez:

- Fikk sammen­brudd på sykehuset

Forsøkte angivelig å rive ut veneflonen.

VANSKELIGE TIDER: Selena Gomez var på sykehuset for å gjennomføre en kontroll da alt angivelig skar seg. Her avbildet på et arrangement for en drøy måned siden. Foto: Splash News/ NTB scanpix
VANSKELIGE TIDER: Selena Gomez var på sykehuset for å gjennomføre en kontroll da alt angivelig skar seg. Her avbildet på et arrangement for en drøy måned siden. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har tvilsomt vært enkelt for popstjernen Selena Gomez (26) den siste tiden. Ekskjæresten hennes Justin Bieber (24) skal angivelig ha giftet seg med sin nye flamme Hailey Baldwin (21), og det virker som om ting generelt sett går på skinner for ham om dagen.

For Gomez' del har det ikke vært så enkelt. Hun sliter som kjent med den kroniske sykdommen lupus, som sørget for at hun måtte gjennomgå en nyretransplantasjon. Siden den gang har hun vært inn og ut av sykehus til kontroller, mens hun sakte, men sikkert, prøver å komme seg tilbake til hverdagen.

Like enkelt er det derimot ikke alltid når man lever i 2018, og store deler av verdens befolkning vet hvem du er. Som følge av blant annet negative kommentarer og et «helsesjokk» fikk stjernen nylig et sammenbrudd, som førte til en sykehusinnleggelse.

- Det var dråpen

Det er TMZ som først omtaler saken. 26-åringen ble først lagt inn på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles forrige måned, etter at det kom frem at hun hadde et lavt antall hvite blodlegemer i kroppen. Dette kan skyldes nyretransplantasjonen, men er ikke ansett som spesielt farlig om det behandles.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Som følge av det lave antallet hvite blodlegemer dro hun atter en gang tilbake til sykehuset denne uken. Det var en helt annen Selena personalet møtte denne gangen. Hun skal angivelig ha vært svært stresset, og ble sur da legene sa at hun ikke kunne forlate sykehuset selv om hun insisterte.

Kilder forteller til kjendisnettstedet at sangstjernen hadde et sammenbrudd under behandlingen, og at hun forsøkte å rive veneflonen og slangene ut av armen sin. Det skal ha vært svært hektisk rundt henne mens dette skjedde.

BRÅTT: Gomez, her fotografert for en måned siden i New York, hadde sammenbruddet ganske nylig, om vi skal tro kilder med nær tilknytning til henne. Foto: NTB scanpix
BRÅTT: Gomez, her fotografert for en måned siden i New York, hadde sammenbruddet ganske nylig, om vi skal tro kilder med nær tilknytning til henne. Foto: NTB scanpix Vis mer

Andre kilder melder derimot at det var et panikkanfall stjernen fikk, og at det igjen fikk henne til å oppsøke behandling.

- Hun har hatt det vanskelig i flere uker, og panikkanfallet på sykehuset var dråpen, sier en kilde til People, og fortsetter:

- Hun innså at hun trengte ekstra behandling for sine pågående følelsesmessige problemer. Hun er omgitt av sin nærmeste familie nå, og får masse støtte. Hun har det bedre og har nå søkt seg til behandling på østkysten, avslutter kilden.

STJERNE: Når du er en av verdens største popstjerner kan livet tidvis være vanskelig. Alt du gjør er offentlig, og selv et sammenbrudd på et privat sykehus fører til overskrifter verden over. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Når du er en av verdens største popstjerner kan livet tidvis være vanskelig. Alt du gjør er offentlig, og selv et sammenbrudd på et privat sykehus fører til overskrifter verden over. Foto: NTB scanpix Vis mer

Får terapi

Behandlingen hun nå mottar heter dialektisk atferdsterapi (DBT), og brukes til å behandle en rekke psykiske plager.

Ifølge Psykologitidsskriftet bygger behandlingen på «kognitiv atferdsterapi, dialektisk tenkning og zenbuddhisme. Sentralt i behandlingen er arbeidet med emosjonell regulering og utvikling av sosial kompetanse».

Gomez har hele veien valgt å være åpen om sine egne plager. Forrige måned kunne hun eksempelvis fortelle til sine fans på Instagram at hun ville ta en pause fra sosiale medier, og understreket at «negative kommentarer kan såre følelsene til folk». Etter forlovelsen mellom Bieber og Baldwin fikk hun blant annet hets fra fansen.

Vis mer Vis mer

Rørende melding

Selena har de siste månedene også valgt å være åpen om hvordan den kroniske sykdommen hun sliter med, betennelsessykdommen lupus, har påvirket henne.

I fjor måtte hun som nevnt gjennomgå en krevende nyretransplantasjon som følge av sykdommen, og i ettertid har hun lært seg å akseptere mer enn ett operasjonsarr på kroppen.

Etter operasjonen har hun også merket andre fysiske endringer på kroppen sin, nærmere bestemt i mageregionen, der hun opererte.

- Jeg har en liten utheving som kommer til å være der for alltid. Og det innebærer at jeg må kle meg litt annerledes. Den var veldig, veldig stor i begynnelsen, har hun sagt i et intervju med «Today», ifølge People.

GOD VENN: Francia Raisa (t.h) ga en av nyrene sine til Selena Gomez. Da beskjeden om innleggelsen kom, la hun ut det mange nå tolker som en melding til venninnen i sosiale medier. Foto: NTB scanpix
GOD VENN: Francia Raisa (t.h) ga en av nyrene sine til Selena Gomez. Da beskjeden om innleggelsen kom, la hun ut det mange nå tolker som en melding til venninnen i sosiale medier. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var venninnen Francia Raisa (30) som ga nyren sin for å redde popstjernen. Da det ble kjent at Gomez hadde fått et panikkanfall på sykehuset, la Raisa ut en rørende melding på Twitter - som mangle tolker som støttende.

Hollywoodlife skriver at stjernevennen la ut fem knuste hjerter, og en anekdote om at man bør ha tro på seg selv.

Gomez har foreløpig ikke kommentert oppstyret selv.

LES OGSÅ: Blir skandale-paret gjenforent?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer