Vinnie og Tanya Jones:

Fikk samme kreftdiagnose - nå er en av dem død

Ble 53 år gammel.

DØD: Tanya Jones, kona til den tidligere fotballspilleren og skuespilleren Vinnie Jones, er død. Her sammen i 2002. Foto: NTB Scanpix
DØD: Tanya Jones, kona til den tidligere fotballspilleren og skuespilleren Vinnie Jones, er død. Her sammen i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag formiddag skriver flere utenlandske medier, deriblant The Telegraph at den tidligere fotballstjerna og skuespilleren Vinnie Jones (54) har mista kona si, Tanya Jones, bare 53 år gammel.

Tanya har i seks år kjempet en hard kamp mot kreften, men lørdag 6. juli sovnet hun inn i deres hjem i Los Angeles, med sin nærmeste familie ved sin side.

Ifølge The Telegraph skal helsesituasjonen hennes ha blitt kraftig forverret de siste ukene, og dødsfallet beskrives som hjerteskjærende av Vinnie Jones' talsperson.

STJERNEPAR: Tanya og Vinnie sammen i 2013. Sistnevnte har beskrevet kona som sin perfekte match. Foto: NTB Scanpix
STJERNEPAR: Tanya og Vinnie sammen i 2013. Sistnevnte har beskrevet kona som sin perfekte match. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dødsfallet kommer seks år etter at både Vinnie og Tanya ble diagnostisert med føflekkreft, som ifølge Norsk Helseinformatikk oppstår når normale pigmentceller endres til kreftceller. UV-stråling, hudtype eller arv kan øke risikoen for å utvikle føflekkreft.

Paret kjempet kampen mot kreften sammen, og Vinnie har tidligere fortalt at kreftdiagnosen kom som et sjokk.

- Kreft er et forferdelig ord å høre. Det skremmer meg, sa han til The Sun.

- Jeg har møtt mange fæle og stygge fotballspillere, og har vært på noen skitne barer. Men dette er det tøffeste og mest skremmende jeg har opplevd, la den tidligere fotballstjerna til.

Perfekt match

Tanya etterlater seg sønnen Aaron som hun har med Vinnie, og datteren Kaley som hun har fra et tidligere ekteskap. Jones-paret giftet seg i 1994, og i 2007 fornyet de ekteskapsløftene sine.

- Tanya er den mest fantastiske personen, sa Vinnie Jones i et intervju med Daily Mirror i 2017.

- Jeg tror vi er en perfekt match, og jeg er heldig som fant henne, la han til.

Kondolanser

Den triste nyheten om at Tanya har gått bort, vekker en rekke følelser rundt om i verden. Spesielt Vinnies tidligere kollegaer, men også andre kjente profiler sender sine kondolanser og varme tanker til ham og familien.

- Alle i Wimbledon ønsker å uttrykke sin dypeste sympati til vår tidligere spiller, Vinnie Jones, etter hans kone Tanyas tragiske dødsfall. Våre kondolanser går også ut til Vinnies familie i denne forferdelige tiden, skriver Wimbledon AFC på Twitter.

- Så utrolig triste nyheter å høre at Tanya Jones har tapt sin lange kamp mot kreften, bare 53 år gammel. Hun var en herlig kvinne og en modig kriger. Mine dypeste kondolanser til Vinnie og hele familien. Hvil i fred Tanya, skriver tv-profil Piers Morgan.

LES OGSÅ: - Et barn betyr ikke at livet er over

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer