GIKK VIDERE: Rikke Lie kunne smile bredt etter at hun fredag gikk videre i "X Factor". Foto: TV 2
GIKK VIDERE: Rikke Lie kunne smile bredt etter at hun fredag gikk videre i "X Factor". Foto: TV 2Vis mer

Fikk råd av popstjerne-kjæresten

- Han ba meg om å "kicke ass".

Se bildespesial med fire av dem som gikk videre fra kveldens "X Factor" -audtition nederst i artikkelen.

SEHER.NO: Fredag gikk premieren på TV 2s "X Factor" av stabelen, og først ut av auditionbyene var Oslo.

Over 8.000 håpefulle har møtt fram i håp om å oppfylle sin store musikerdrøm. Én av dem er Ålesund-jenta Rikke Lie (23), som sjarmerte dommerne i senk da hun møtte fram til audition i Oslo.

Nå er hun blant de om lag 100 som er videre til den neste runden.

Se Rikke Lies musikkvideo ”Lost Without You” nederst i saken!

Fra budbilsjåfør til stjerne…
Med seg på audition hadde Rikke sin kjæreste gjennom tre år, Erik Linder, som hun bor sammen med i Stockholm. Erik kom i fjor til finalen i den svenske utgaven av ”Norske Talenter”, og tidlig i programmet skrev han kontrakt med selveste Sony Music.

- Man kan vel nesten si at han har vært gjennom det meste på såpass kort tid. Jeg er veldig inspirert av ham, og jeg må jo si det er gøy at vi begge gjør det litt bra for tiden, sier Rikke til Seher.no.

Har du tips om noen av "X Factor"-deltagerne, tips oss på seher@seher.no!

Linder synger egne tolkninger av kjente, kjære svenske låter fra artister og band som for eksempel Maria Fredriksson og Kent. Og Rikke innrømmer at hverdagen hennes har forandret seg ganske så radikalt etter samboerens suksess.

- Han gikk fra å være budbilsjåfør til å bli popstjerne. Nå får vi stadig vekk småjenter på døra, som spør om autografen hans og sånne ting, smiler hun.

Her kan du høre flere sanger av Rikke Lie (Ekstern lenke).

Var med på audition
Men nå er det altså norske ”X Factor” som gjelder for 23-åringen fra Ålesund. Sittende ved et piano spilte og sang hun en egenkomponert sang hun har kalt ”Better Off” foran de tre fryktinngytende dommerne Jan Fredrik Karlsen, Mira Craig og Peter Peters.

Utenfor satt kjæresten Erik og krysset fingrende for at alt skulle gå bra.

- Erik var med meg på den første auditionen, ja. Han var og er en utrolig støtte, og har alltid trodd på det jeg gjør. Hvis jeg er i ferd med å gi opp, står han der og forteller meg at jeg aldri, aldri må gi opp. Uansett om jeg hadde gått videre eller ikke, var det bra å ha ham der.

- Hvilke råd ga han deg da du skulle inn og synge?

- Kick ass!” humrer hun.

- Som å løpe marathon
Utenfor satt altså en støttende popstjerne-kjæreste og ventet. Men Rikkes nerver var likevel i høyspenn som aldri før da alvoret ség innover henne.

- Denne auditionen er jo det trangeste nåløyet å komme gjennom, ettersom man går fra cirka 8.200 til 100 deltagere. Jeg har aldri i mitt liv vært så nervøs. Hjertet dunket, mens pulsen gikk i 180. Jeg husker ingenting – verken av det jeg sang eller av dommerne, forteller 23-åringen, som synes det var verre enn å opptre foran dommerne enn det hun fryktet på forhånd.

- Man må lære seg å kontrollere nervene. Å stå på en scene foran et publikum er bare gøy, men det er mye verre når man blir dømt av en jury. Det er som å løpe marathon samtidig som man synger, jeg forstår ikke at jeg engang klarte å komme meg gjennom, medgir hun.

- Skal gi alt
Det var for tre år siden at Rikke bestemte seg for å flytte til vårt kjære naboland. Der jobbet hun i om lag ett år på Wallmans salonger. Ifølge henne selv, var ikke dette helt hva hun ønsket, derfor bestemte hun seg for å sette seg ned og skrive egne sanger.

Og kanskje blir hun Norges nye stjerne gjennom ”X Factor”?

- Jeg VIL se en plate a meg selv i butikkhylla før jeg dør. Jeg skal gi alt, så får vi håpe det går veien, sier den blide Ålesund-jenta til Seher.no.

Alle finaledeltakerne fra Oslo-auditionen vil bli offentliggjort førstkommende onsdag.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her klikker han på Mira

Se Rikke Lies musikkvideo ”Lost Without You” her:

JENTEGRUPPE: Jentene i gruppa "Honningsøt galskap" kunne juble etter sin audition (f.v. Maria Holand Tøsse, Lisa Uhlen Ryssevik, Hildegunn Garseth Ulvestad og Iris Kristine Roppen Tangen.) Foto: TV 2
GIKK VIDERE:Tommy Fredvang imponerte dommerne i Oslo Foto: TV 2
DUETT: Per Fredrik Åsly, Anders Ringdal Strøm i gruppen Reaching Horizons fikk billett videre. Foto: TV 2
GIKK VIDERE: Rikke Lie kunne smile bredt etter at hun fredag gikk videre i "X Factor". Foto: TV 2