Fikk psykologhjelp etter platefiasko

Sigvart Dagsland ble deprimert av dårlige salgstall.

SEOGHØR.NO: Sigvart Dagsland (50) har lenge vært en av Norges mest folkekjære artister og hver lørdag er han på skjermen i beste sendetid med artistkollegaene i «Hver gang vi møtes».

Men alt har ikke alltid vært like bra for sangeren. Da han i 1990 vant Spellemannprisen for albumet «Alt eg såg» var det begynnelsen på et tungt kapittel i Dagslands liv.

Plutselig ville han bli større. Sigvart lånte en million kroner for å spille inn en plate på engelsk og satset alt på å slå gjennom i utlandet.

ÅPEN OM NEDTUREN: Etter Spellemannprisen i 1990 gikk Sigvart Dagsland på en smell da håpet om en internasjonal karriere ble knust. Foto: FameFlynet Norway
ÅPEN OM NEDTUREN: Etter Spellemannprisen i 1990 gikk Sigvart Dagsland på en smell da håpet om en internasjonal karriere ble knust. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Platen slo ikke an i utlandet og knapt nok i Norge. Jeg tapte ganske grundig med penger, forteller han rundt bordet når han hylles i lørdagens episode av «Hver gang vi møtes».

Fikk psykologhjelp

- Plutselig begynte det å komme en nedtur og da ble jeg så deprimert at jeg tenkte «dette går ikke», så jeg begynte hos psykolog.  Det var satt i gang av dårlig platesalg, men selvfølgelig var det en del barndomsting og hele den pakken der. Det var bare det som trigget det.

Dagsland har i portrettboken «Nesten Frelst» fortalt om det kompliserte forhold til moren Olaug Nilsen.

- Det ble vanskelig å ta med venner hjem, jeg kunne jo ikke vite om hun satt hjemme og gråt, sier Dagsland om moren.

I dag er han gift med Caroline Krüger, som han har to barn sammen med, og fornøyd med både privatlivet og karrieren.

- Jeg kjenner en dyp glede ved å være akkurat der jeg er. Jeg trenger ikke å selge flere plater eller ha mer publikum. Jeg har det fint.

POPULÆRE GJENG: Artistene i «Hver gang vi møtes» har opplevd økt popularitet som følge av programmet. Fra venstre Anneli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Sigvart Dagsland, Alexander Rybak, Øivind Elg Elgenes, Anneli Drecker, Simone Larsen Eriksrud og Samsaya.  Foto: FameFlynet Norway
POPULÆRE GJENG: Artistene i «Hver gang vi møtes» har opplevd økt popularitet som følge av programmet. Fra venstre Anneli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Sigvart Dagsland, Alexander Rybak, Øivind Elg Elgenes, Anneli Drecker, Simone Larsen Eriksrud og Samsaya. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

LES OGSÅ: Ble arrestert som 16-åring