SJOKKBESKJED: Good Morning America-korrespondent Amy Robach stilte velvillig opp på mammografitesten på direkten i begynnelsen av oktober - som senere skulle vise seg å gi Robach sjokkbeskjeden om at hun har brystkreft. Foto: ABC via Getty Images/Getty Images/All Over Press
SJOKKBESKJED: Good Morning America-korrespondent Amy Robach stilte velvillig opp på mammografitesten på direkten i begynnelsen av oktober - som senere skulle vise seg å gi Robach sjokkbeskjeden om at hun har brystkreft. Foto: ABC via Getty Images/Getty Images/All Over PressVis mer

Fikk påvist brystkreft på direkten

«Good Morning America»-korrespondent Amy Robach fikk sjokkbeskjed.

SEOGHØR.NO: I begynnelsen av oktober arrangerte det amerikanske frokostshowet «Good Morning America» en spesialsending for å rette fokus mot kreftundersøkelser og kreftforebyggende tiltak.

GMA-korrespondent Amy Robach (40) stilte velvillig opp på direkten for å få gjennomført en mammografitest - som er en røntgenundersøkelse av brystene som kan påvise om man har brystkreft eller andre sykdommer.

Og i forrige uke, skriver People, kom sjokkbeskjeden: mammografiundersøkelsen viser at Robach faktisk har brystkreft.

Til nettstedet forteller hun at nyheten slo ned som en bombe - selv om flere familiemedlemmer har vært rammet av sykdommen:

- Det er fremdeles vanskelig for meg å si det høyt: Jeg har brystkreft. Å fortelle det til barna var det verste. Men det er samtidig da man blir sterkere - når man er nødt til å være sterk for andre.

FOKUS: 1. oktober sendte Good Morning America en spesialsending som var rettet mot økt fokus på kreftsaken. Fra venstre: Sam Champion, Amy Robach, Robin Roberts, George Stephanopoulos og Lara Spencer. Lite visste programlederne at de skulle være med på å oppdage kollegaens kreftsykdom. Foto: ABC via Getty Images/Getty Images/All Over Press
FOKUS: 1. oktober sendte Good Morning America en spesialsending som var rettet mot økt fokus på kreftsaken. Fra venstre: Sam Champion, Amy Robach, Robin Roberts, George Stephanopoulos og Lara Spencer. Lite visste programlederne at de skulle være med på å oppdage kollegaens kreftsykdom. Foto: ABC via Getty Images/Getty Images/All Over Press Vis mer

Robach er gift med Melrose Place-stjernen Andrew Shue (46), og sammen har de to døtre, i tillegg til at Shue har tre sønner fra før.

- Jeg har bestemt meg for å gjennomføre bilateral mastektomi (brystfjerning, journ.anm.), selv om jeg per nå ikke vet hvilket stadie kreften er i eller om den har spredd seg, sier hun videre.

Når hun tenker tilbake på situasjonen - og at hun valgte å gjøre undersøkelsen på TV - er hun glad for at hun gjennomførte det:

- Jeg er så takknemlig for at jeg tok mammografi den dagen, og Robins (Robin Roberts, journ.anm.) ord går som et ekko i hodet mitt den dag i dag: «Dersom du redder ett liv ved å gjennomføre testen på TV, er det hele verdt det» - Det slo meg derimot aldri at det kunne være snakk om mitt eget liv.

«Good Morning America» var forøvrig en av de første utenlandske TV-showene som sendte Ylvis-videoen «The Fox» i beste sendetid.

LES OGSÅ: Angelina Jolie fjernet brystene etter kreftdiagnose