Michael Andreassen:

Fikk panikk etter alkohol-glipp

- Du har kokt den alkoholen?

TIRAMISU: Radio-profil og Camp Kulinaris-deltaker Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker. Det tenkte ikke Erlend Elias på da han lagde dessert. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer
Publisert

Det var P4-programleder Michael Andreassen (48) som var kjøkkensjef i «Camp kulinaris» på TV3 forrige uke.

48-åringen er tørrlagt alkoholiker, og har tidligere snakket åpent om hvordan et liv med alkohol har preget ham både privat og profesjonelt. Nå har han vært rusfri helt siden 2012.

I «Camp kulinaris»-episoden der det er tid for å smake på ukens meny, får imidlertid Andreassen et gjensyn med alkoholen når han skal smake på en tiramisu, som inneholder likør.

Det er Erlend Elias Bragstad (37) som har ansvar for å lage desserten, og etter at Andreassen har smakt på den, spør Niklas Baarli (30) om det kanskje er litt for mye alkohol i den.

Da får P4-profilen raskt en alvorlig mine over ansiktet.

- Du har kokt den alkoholen? spør han, noe Bragstad avkrefter.

FORSKREKKET: Aurora Gude reagerer sterkt på måten krabbene avlives på i andre episode av «Camp Kulinaris». Vis mer

Stressreaksjon

Overfor Se og Hør forteller P4-profilen at han reagerte med panikk da han innså hva som hadde skjedd, men at det ikke er det første tilfellet.

- Dette er vel tredje gang jeg har fått alkohol i munnen ved en feil, og en gang jeg var konferansier var det en fyr som gikk rundt med en vannpistol fylt med sprit og sprutet det i munnen på folk. Han kunne jo ikke vite at jeg er alkoholiker, forteller Andreassen til Se og Hør.

TIRAMISU: Det var Erlend Elias Bragstad som hadde laget desserten og serverte den til kjøkkensjef Michael Andreassen. Foto: TV3
TIRAMISU: Det var Erlend Elias Bragstad som hadde laget desserten og serverte den til kjøkkensjef Michael Andreassen. Foto: TV3 Vis mer

Han beskriver en stressreaksjon der han blir varm og rød i hodet, men understreker at det ofte går fort over.

- Det varer jo ikke mer enn tre, fire sekunder, og det er naturlig at ting i meg reagerer, for det er en stor prosess å ikke drikke lenger, sier han.

Andreassen husker ikke nøyaktig hva som gikk gjennom hodet på ham da han smakte på tiramisuen på «Camp kulinaris», men sier at han ble litt irritert. Ikke på Bragstad, men heller på smaken - da han misliker alkohol.

- Jeg liker jo ikke smaken, og har bare dårlige assosiasjoner til det.

MED I NORSK REALITY: Den svenske superstjerna Anna Anka er en av de ti deltakerne som skal delta i vårens sesong av «Camp Kulinaris». Video: Rød Løper Vis mer

- Uhell skjer

Radioprofilen er tydelig på at han aldri ble sint på Bragstad, som lagde den tradisjonsrike, italienske retten.

- Sånn som jeg kjenner Erlend, så tenker jeg at det var et uhell. Og det er ikke sånn at jeg er så skjør at jeg sprekker av noe sånt. For meg er det på ingen måte en trigger, for slike situasjoner er ikke noe jeg rår over, sier han, og legger til at «uhell skjer».

ALKOHOL: Andreassen reagerte på alkoholsmaken i desserten. Foto: TV3
ALKOHOL: Andreassen reagerte på alkoholsmaken i desserten. Foto: TV3 Vis mer

Han påpeker samtidig at det er veldig forskjellig fra person til person hva man reagerer på, da enkelte alkoholikere kan slite bare med å gå forbi ølutvalget i en dagligvarebutikk.

Selv drakk Andreassen alkoholfritt øl det første året etter at han kuttet ut alkoholen helt, før han skjønte at det var en lav alkoholprosent også i det.

- Så det er veldig forskjellig, men jeg vet at situasjoner som det på «Camp kulinaris» går fint. Jeg reagerer, men så er det fort ferdig, sier 48-åringen.

Mener det var en spøk

Erlend Elias Bragstad hevder at det hele bare var en spøk.

- Det var bare en spøk, likøren var kokt. Jeg hadde tenkt å si at jeg tulla rett etterpå, men så ble det så dårlig stemning. Så glemte jeg å si ifra til Michael senere at det ikke var alkohol i desserten. Jeg ville aldri gitt han alkohol med vilje, forteller TV-profilen til Se og Hør.

Selv om det hele bare var en spøk, innrømmer Bragstad at han kanskje gikk litt for langt.

- Jeg har veldig respekt for at han er en tørrlagt alkoholiker, så det skulle være en gøy ting internt mellom oss. I etterkant, så ser jeg vel at det ikke er akkurat slike ting man spøker med, legger han til.

LES OGSÅ: - Jeg hadde latt det gå altfor langt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer