Nikolaj Coster-Waldau fra «Game of Thrones»:

Fikk panikk da han innså flyplassfeilen

Skuespilleren avslører cannabis-tabbe.

TV-STJERNE: Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller rollen som Jamie Lannister i den verdenskjente tv-serien «Game of Thrones». Her er han avbildet med sin grønlandske kone Nukâka på premiere i 2016. Foto: Gregory Pace/REX/ NTB scanpix
TV-STJERNE: Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller rollen som Jamie Lannister i den verdenskjente tv-serien «Game of Thrones». Her er han avbildet med sin grønlandske kone Nukâka på premiere i 2016. Foto: Gregory Pace/REX/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau (48) har gjort stor suksess på tv-skjermer og kinolerreter verden rundt. 48-åringen har blant annet spilt i internasjonale filmer som «The Other Woman», «Black Hawk Down» og «Kingdom of Heaven».

Likevel er det nok én serie som har fanget mest av oppmerksomheten rundt den danske kjekkasen, nemlig den verdenskjente tv-serien «Game of Thrones».

I serien spiller Nikolaj rollen som Jamie Lannister, og i anledning TV-seriens siste sesong, gjestet han nylig «The Late Late Show» med James Corden (40).

SKUESPILLERKJEKKAS: Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jamie Lannister i den verdenskjente TV-serien. Foto: HBO / NTB scanpix
SKUESPILLERKJEKKAS: Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jamie Lannister i den verdenskjente TV-serien. Foto: HBO / NTB scanpix Vis mer

Kjøpte cannabis-godteri

Ifølge Ekstrabladet avslørte 48-åringen en oppsiktsvekkende historie under besøket, da de kom inn på teamet ulovlige stoffer - noe Nikolaj visstnok hadde erfaring med.

Da skuespillerstjernen en gang skulle hjem fra California, hadde han nemlig kjøpt med seg en pakke med vingummi, uten å tenke over det faktum at de inneholdt cannabis.

48-åringen fortalte til James Corden at han synes det er vanskelig å sovne på fly, og at vennene hans anbefalte ham å kjøpe med noen vingummibjørner til flyturen. Butikken Nikolaj dermed trådte inn i var ikke hvilken som helst butikk, da den var fylt med ulike produkter som inneholdt cannabis.

- De hadde hasj, de hadde alt, så spurte jeg dem om de hadde vingummibjørner. Selvfølgelig hadde de det. De spurte meg om hvor sterke de skulle være, men det visste jeg ikke siden jeg ikke tar rusmidler. Men jeg spurte om jeg kunne få en pose, og det fikk jeg, fortalte stjernen i tv-programmet, ifølge den danske avisen.

Fikk panikk

Men det 48-åringen ikke tenkte på, var at cannabis er ulovlig i Danmark. Og det var ikke før han satt på flyturen hjem at det gikk opp for ham.

- Jeg fikk panikk. Jeg tenkte at hvis jeg åpnet posen, så ville hundene lukte det, og jeg forestilte meg at jeg ble stoppet. Det er ikke særlig «gangster» å bli stoppet på flyplassen mens man forsøker å smugle inn vingummibjørner, fortalte han videre.

På spørsmål fra James om «Game of Thrones»-stjernen endte med å spise opp pakken med vingummi, var svaret et klart nei.

Heldigvis for 48-åringen slapp han billig unna, og kom seg trygt gjennom sikkerhetskontrollen.

Vis mer

Forsvarte den kontroversielle scenen

«Game of Thrones» har blitt en av verdens mest sette serier siden sin start i 2011. Programmet er kjent for sine sjokkerende tvister og seerne er slett ikke fremmede for at tabu-temaer som incest tas opp.

Men i sesong fire var det én scene som ble for sterk kost for mange. Jamie Lannister, som tidligere nevnt spilles av danske Nikolaj Coster-Waldau, overmanner og forgriper seg nemlig på sin søster Cersei, spilt av Lena Headey (45), mens sistnevnte protesterer.

INCEST: Det var spesielt én scene mellom Nikolaj Coster-Waldau og Lena Hadey som vakte oppsikt blant seerne i sesong fire. Foto: NTB scanpix
INCEST: Det var spesielt én scene mellom Nikolaj Coster-Waldau og Lena Hadey som vakte oppsikt blant seerne i sesong fire. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere mente at scenen - som ble sendt i 2014 - tydelig skulle forestille en voldtekt. Begge de de involverte skuespillerne tok til motmæle.

I separate intervjuer med Entertaintment Weekly fortalte både Lena og Nikolaj at scenen aldri ble diskutert på den måten.

- Det er en forferdelig ting som kvinne, å snakke om noe så fælt som voldtekt og forkaste det - som jeg ikke gjør. Men vi snakket aldri om det på den måten, avslørte Lena.

Aldri ment som en voldtekt

I scenen har sørger de to over tapet av sin sønn, som ble myrdet mens han var konge. Lena mener sorgen var bakteppet for den mye omtalte hendelsen.

- Vi har alle opplevd sorg. Det er et øyeblikk hvor man vil fylle et tomrom, og ofte er det en veldig fysisk greie. Det var en følelsesmessig blokkering og broren hennes var et slags dop for henne, avsluttet 45-åringen.

Nikolaj sa følgende til bladet:

- De fleste jeg har snakket med, forsto hva vi prøvde å vise; et svært komplisert forhold og to mennesker som trengte hverandre desperat. (...) Det var aldri ment som en voldtekt.

LES OGSÅ: Se «Game of Thrones»-stjernenes forvandling

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer