«Luksusfellen»

- Fikk panikk da brevet fra politiet kom

Oliver Magnussen meldte seg på «Luksusfellen» samme dag.

«LUKSUSFELLEN»: Deltaker Oliver Magnussen i «Luksusfellen» lekte storkar for noen år siden. Det må han betale for nå. Video: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Luksusfellen» får ofte saker på bordet som skiller seg ut, men Oliver Magnussen (43) har imidlertid lagt bak seg et liv som storkar som de færreste kan se for seg.

På bare tre måneder tok han opp forbrukslån på over 100 000 kroner for å finansiere en svindyr livsstil med reiser, motorsykkel og klær. I løpet av bare én måned var han i Amsterdam hele tre ganger, og på bare en tur brant han av 30 000 kroner.

OVERRASKET: Oliver Magnussen fikk forbrukerøkonom Lene Drange til å sperre opp øynene med en av sine historier fra fortiden. Foto: TV3
OVERRASKET: Oliver Magnussen fikk forbrukerøkonom Lene Drange til å sperre opp øynene med en av sine historier fra fortiden. Foto: TV3 Vis mer

- Mye gammel moro

Når forbrukerøkonomer Lene Drange (29) og Magne Gundersen kommer på besøk, er imidlertid akkurat dette beløpet vokst til en kvart millioner med renter.

Særlig en historie fikk Drange til å sperre opp øynene. Magnussen forteller nemlig at han dro ned til Amsterdam på kvelden, og dro tilbake morgenen etter - bare for å møte en dame.

- Den turen hang jeg med veldig opp i! Sånne historier får vi ikke så ofte. Det var mye gammel moro, og dette er en fyr som virkelig har levd over evne i mange år, forteller hun til Se og Hør.

Hun roser ham imidlertid for å være åpen om forbruket, ta ansvar og ikke bortforklare gjelden.

ROSER DELTAKEREN: Forbrukerøkonom Lene Drange roser Oliver Magnussen for å være åpen om forbruket og ikke bortforklare gjelden. Foto: TV3
ROSER DELTAKEREN: Forbrukerøkonom Lene Drange roser Oliver Magnussen for å være åpen om forbruket og ikke bortforklare gjelden. Foto: TV3 Vis mer

Magnussen selv forteller til Se og Hør at det var én spesiell ting som fikk ham til å melde seg på.

- En torsdag fikk jeg brev fra politiet om at de ville øke lønnstrekket enda mer, til tross for at de allerede trakk ganske mye. Jeg fikk panikk og ble desperat, så torsdag kveld sendte jeg søknaden, forteller han.

To uker senere sto de to økonomene på trappene, og var klare for å barbere forbruket hans kraftig.

IRRITERT: «Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim var nære på å forlate tv-opptaket under onsdagens episode. Video: TV3 Vis mer

Måtte informere døtrene

Barbering er imidlertid ikke noe 43-åringen er fremmed for - i 20-årene jobbet han nemlig som stripper - noe som medførte hardt treningsregime, glattbarbert hud og utallige timer i solarium.

Dette er også noe som blir viet tv-tid, og tv-seerne får se en innoljet Magnussen i diverse poseringer. For to av hans fire barn var imidlertid ikke dette yrkesvalget kjent, og han måtte derfor informere sine tenåringsdøtre om det som skulle komme på skjermen.

ÅPEN OM FORTID: Oliver Magnussen jobbet i 20-årene som stripper, noe som medførte treningsregime, glattbarbert hud og utallige timer i solarium. Foto: TV3
ÅPEN OM FORTID: Oliver Magnussen jobbet i 20-årene som stripper, noe som medførte treningsregime, glattbarbert hud og utallige timer i solarium. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg måtte ta dem med på en kjøretur i bilen og fortelle at «jenter, ti år før dere ble født, hadde pappa en annen jobb», sier han lattermildt.

- Hun ene svarte «åh nei, pappa», mens hun andre synes det var kult. Men de tåler det, de er jo ungene mine, legger han til.

SAMTALE MED DØTRENE: : 43-åringen avslører at han måtte ta med to av barna sine med på en kjøretur i bilen, for å fortelle om stripperjobben. Foto: TV3
SAMTALE MED DØTRENE: : 43-åringen avslører at han måtte ta med to av barna sine med på en kjøretur i bilen, for å fortelle om stripperjobben. Foto: TV3 Vis mer

Magnussen sier han valgte å forlate jobben sin før corona i jakt på noe mer spennende, men at det under pandemien har vært lite jobber på markedet. På spørsmål om han har vurdert å ta opp strippingen igjen, kommer svarer kontant.

- Ikke bitte litt engang, jeg orker ikke det der. For det første for gammel, jeg orker ikke treningsstudio fem ganger i uken, å barbere hele kroppen hele tida og ta fire soltimer i uken. I tillegg er dere damer gærne når dere drikker, sier han lattermildt.

SJOKKERT: «Luksusfellen»-paret fra Halden kan fint betjene sitt normale bolig- og billån, men sjokkfaktoren er stor når de får vite hvor mye forbrukslån de faktisk har. Ekspert Lene Drange er ikke imponert. Video: Viaplay Vis mer

Fått frierbrev

Selv sparer han de drøyeste historiene til nachspiel med gutta, men kan overfor Se og Hørs lesere likevel dele en historie fra en fordums tid.

- En gang var jeg hyret inn i et familieselskap hvor det var barn og sånn. Jeg tok runden, men hun dama på 60 synes det var litt kleint, så hun tuppet meg rett i ballene så jeg gikk i bakken.

Episoden har ligget ute en stund på Viaplay, og Magnussen forteller at det allerede har tikket inn en rekke frierbrev. De forblir imidlertid uåpnet - 43-åringen kan avsløre at han etter «Luksusfellen» har fått seg kjæreste.

- Hun har sett episoden, men var ikke helt fornøyd med de første ti minuttene, det må jeg innrømme. Hun synes det så ut som en kontaktannonse, sier han og ler.

DRØYT: Programleder for «Luksusfellen», Lene Drange, får sjokk når hun åpner kjøleskapet til gourmetkokk Kenneth Jahnsen Collins. Vis mer

Nå går dagene under pandemien til å henge med gutta i MC-klubben, samt oppdrett av slanger. Magnussen har også bestemt seg for å bli blogger - og vil snart lansere sin egne slangeblogg.

LES OGSÅ: Må be om pengehjelp:- Forferdelig vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer