FEIRER MED FAMILIEN: Kona Gry har stelt i stand overraskelsesfest for Erik Solheim på 60-års dagen hans søndag. Foto: Henning Jensen, Se og Hør
FEIRER MED FAMILIEN: Kona Gry har stelt i stand overraskelsesfest for Erik Solheim på 60-års dagen hans søndag. Foto: Henning Jensen, Se og HørVis mer

Fikk overraskelsesfest i 60-års gave

- Kona mi holder kortene tett til brystet, sier tidligere SV-statsråd Erik Solheim til Se og Hør. I dag fyller han 60 år.

SEOGHØR.NO: Politiker og superdiplomat Erik Solheim fyller 60 år søndag.

Alderen tar han med et stort smil

– Alternativet er langt verre. Jeg føler meg veldig privilegert. Før i tiden ble jo de fleste ikke engang 40, sier Erik Solheim til Se og Hør.

Den store dagen blir feiret i den franske hovedstaden Paris, hvor Erik bor sammen med kona Gry Høeg Ulverud (43) og de yngste barna Aksel (13) og Sofie (9).

Da vi snakket med den tidligere statsråden kort tid før selve feiringen, visste han lite om hva han hadde i vente.

– Det er kona som organiserer det hele, og hun holder kortene tett til brystet. Hun har flydd inn mine to voksne barn og moren min til Paris.

- Jeg har prøvd å lirke ut litt av de eldste barna mine, men heller ikke de vil si noe. Derfor kommer dagen til å bli en eneste stor overraskelse,  sa Erik med et smil.

PRESIDENT: Erik Solheim er bosatt i Paris hvor han jobber som President i 
OECDs utviklingskomité (DAC). Her foran OECDs hovedkontor.

Rødmerket for salg. Foto: Henning Jensen
PRESIDENT: Erik Solheim er bosatt i Paris hvor han jobber som President i OECDs utviklingskomité (DAC). Her foran OECDs hovedkontor. Rødmerket for salg. Foto: Henning Jensen Vis mer

Den spreke jubilanten har bodd i Paris siden januar 2013, og jobber som presi­dent i OECDs utviklingskomité (DAC). Her leder han arbeidet med å koordinere og øke de positive effektene av bistand til verdens fattige.

Solheim har vært en svært betydningsfull personlighet i både norsk og internasjonal politikk. Han har ledet SV, vært statsråd og vært med å skape fred på Sri-Lanka.

– Hva drømmer du om fremover?

– Jeg håper at jeg kan være med å påvirke like lenge som ett av mine store forbilder, Deng Xiaoping i Kina, Han klarte det til han var over 90 år, sier Erik til Se og Hør.

LES OGSÅ: Forlovet etter bare seks måneder