I FLERE BITER: Det gjeve Spellemann-troféet var ikke inntakt da det gikk til visesanger Ole Paus.  Foto: Espen Solli/Seoghør
I FLERE BITER: Det gjeve Spellemann-troféet var ikke inntakt da det gikk til visesanger Ole Paus. Foto: Espen Solli/SeoghørVis mer

Fikk ødelagt spellemannpris

Ole Paus ble kåret til årets spellemann, men prisen var ødelagt.

SEOGHØR.NO: Det var en rørt og takknemlig Ole Paus (66) som lørdag mottok prisen for årets spellemann i Stavanger Konserthus.

- Det er fantastisk, det er nydelig og man tror ikke noe på det før man opplever det, sa Paus da han møtte pressen etter prisutdelingen.

Troféet er formet som en gramofon og er en vandrepokal som gis videre til nye vinnere hvert år. Men da det havnet i Paus' eie var ikke trofeet helt inntakt.

- Det var ødelagt da jeg fikk det. Det er ikke min skyld, sier Ole Paus når Se og Hør møter ham i TV 2s studio etter endt opptreden på «God morgen Norge» mandag morgen.

 

Til reparasjon

Hos TV 2 var også artistkollega Bjørn Eidsvåg, som hadde sine mistanker om prisen.

- Prisen har nok vært med på mye, sa Bjørn Eidsvåg på «God morgen Norge».

I fjor var det Kaizers Orchestra som tok prisen hjem. Året før var det Jarle Bernhoft. I år er det 30 år siden den ble delt ut for første gang - den gangen til musikkduoen The Monroes.

Nå er statuetten sendt til reparasjon og inngravering og vil snart bli returnert i flott stand til prisvinneren.

Siden 1970-tallet har Paus sunget seg inn i nordmenns hverdag og tidligere i år annonserte han at «Avslutningen» blir hans siste album. En rekke plater har det blitt, i tillegg til revyer, bøker og TV-programmer. I fjor var han med i «Hver gang vi møtes».

- Det har vært en jevn strøm av sanger vi har skrevet. Men hver gang folk kommer frivillig for å høre på meg så er det et høydepunkt.

LES OGSÅ: - Nysgjerrig på min egen død

Se stjernene ankomme Spellemann:

 

 

Fikk dårlig samvittighet etter Spellemann: