Fikk NRK-jobb på fuktig nachspiel

- Jeg krasja en fest med noen kompiser og tømte barskapet hans.

<strong>EN PINGLE:</strong> Røislien omtaler seg selv som en pingle. Flere ting han gjorde i Siffer var ukomfortabelt. Her ser det imidlertid ut som at han hygger seg med John Nash, mannen som var utgangspunktet for filmen «A Beautiful Mind». Foto: NRK
EN PINGLE: Røislien omtaler seg selv som en pingle. Flere ting han gjorde i Siffer var ukomfortabelt. Her ser det imidlertid ut som at han hygger seg med John Nash, mannen som var utgangspunktet for filmen «A Beautiful Mind». Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video med Jo Røislien nederst i saken!

SEHER.NO: Jo Røisliens NRK-serie «Siffer» har denne høsten gjort stor suksess med over en halv million seere i gjennomsnitt, og fredag var han også gjest i «Nytt på nytt» med 1,3 millioner seere. Nå avslører Røislien hvordan han fikk jobben som programleder i tallprogrammet.

- Det er utrolig hva som skjer når man går på nachspiel. Så dette er rett og slett en god nachspiel-historie, der jeg krasja en fest sammen med noen kompiser. Han som hadde festen viste seg å jobbe i produksjonsselskapet Teddy TV. Vi kom godt overens og tømte barskapet hans, og da de senere bestemte seg for å lage et underholdningsprogram om tall og matematikk, tenkte de: «Vi traff jo han matematikeren på nachspiel. Vi ringer ham.», sier Jo Røislien til Seher.no.

Blant annet blir «Siffer» sett av flere mennesker enn de som velger å se søndagskampen på TV.

- Det er ganske kult at flere mennesker velger å se på et program om matematikk og statistikk enn en fotballkamp. Så jeg er litt usikker på om folk virkelig misliker matematikk så mye som de sier.

Røislien har gjort seg bemerket ved å vise seg fram søndag på søndag i  t-skjorter med dyremotiv. Programlederen hevder selv han ikke er spesielt tøff av seg. Derfor måtte han gjennom flere ubehagelige opplevelser, blant annet å rope i megafon foran Stortinget og klatre opp i stupetårnet på Frognerbadet.

- Jeg er jo egentlig en pingle. Jeg er ikke spesielt begeistret for høyder, og synes det er litt skummelt med folk. Jeg hadde i lang tid et godt forhold til mitt alter ego «Han andre Jo». Han som vi måtte ringe til når vi skulle gå ut på gata med mikrofon, eller gå på ti-meteren i Frognerbadet, for det tør jo ikke jeg å gjøre. Men «Han andre Jo» tør det, sier han til Seher.no.

I «Siffer» går Røislien blant annet bort til personer som står i kassa i forskjellige butikker, og tilbyr seg å ta regningen, dersom de klarer å løse en matte-oppgave. De aller fleste svarer feil eller melder pass. Røislien tror selv han ville slitt dersom han var i samme situasjon.

- «Regn for regninga»-sekvensen vår er jo mest dårlig gjort. Her kommer det en stor mann med bustete hår som buser opp i noen folk i en stressa situasjon og ber dem om å tenke. Selv jeg ville fått jernteppe i en slik situasjon. Jeg er litt mer opptatt av hva som ville skjedd dersom de fikk litt bedre tid på seg.

«Siffer» sendes på NRK 1 søndager klokka 20.05. Se Seher.nos TV-guide her.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Derfor går han i slike t-skjorter[obj:media:10222]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer