POPULÆRE: Ekteparet Jan E. Ridd og Silvia Leina har blitt kjente fjes gjennom sin deltagelse i NRK-serien «Sofa» Foto: Strix/NRK
POPULÆRE: Ekteparet Jan E. Ridd og Silvia Leina har blitt kjente fjes gjennom sin deltagelse i NRK-serien «Sofa» Foto: Strix/NRKVis mer

Fikk nei fra to prester da de skulle gifte seg

«Sofa»-ekteparet Jan og Silvia måtte reise til USA for å bli mann og kone.

SEOGHØR.NO: Jan E. Ridd (79) og Silvia Leine (62) har blitt populære TV-navn gjennom NRK-serien «Sofa».

De to feirer til sommeren 30 års bryllupsdag, men i et intervju med Her og Nå avslører de at de fikk en utfordring da de bestemte seg for å gifte seg.

Siden Jan hadde vært gift to ganger før, ville ikke ingen av de to prestene som hadde viet ham gjøre det igen når han skulle gifte seg for tredje gang.

Til slutt valgte paret å reise til San Francisco i USA for å gifte seg i den norske Sjømannskirken der.

Silvia sier til Her og Nå at det var hun som fridde, tre år etter at de møtte hverandre for første gang.

DRO TIL SAN FRANCISCO: Jan E. Ridd og Silvia Leine valgte å reise til Sjømannskirken i San Francisco da de fikk nei fra to prester i Norge. Foto: NTB scanpix
DRO TIL SAN FRANCISCO: Jan E. Ridd og Silvia Leine valgte å reise til Sjømannskirken i San Francisco da de fikk nei fra to prester i Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jan våget ikke annet enn å si ja, for han hadde ikke råd til å kjøpe ti par skinnhansker som menn visstnok måtte hvis man sa nei til et frieri, sier hun med latter til bladet.

Tidligere i år fortalte Jan til Dagbladet at han i 2004 oppdaget ved en tilfeldighet at han var blitt adoptert og har åtte søsken.

- Det å gå fra å være enebarn hele livet til å få fire søstre og fire brødre, det har vært helt fantastisk. Nå har vi et veldig godt forhold til alle sammen, og er ofte på turer sammen med dem. Det har vært et eventyr. Vi har fått et nytt liv, sa Jan til avisen.

LES OGSÅ: Oppdaget at han var adoptert

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.