Øyunn Krogh:

Fikk «nakentopp»-refs: - Rare normer

TV-profilen fnyser av kommentarene.

FÅR KRITIKK: Øyunn Krogh fikk flere kommentarer etter å brukt denne toppen. Foto: Instagram
FÅR KRITIKK: Øyunn Krogh fikk flere kommentarer etter å brukt denne toppen. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Øyunn Krogh (26) har blitt et kjent navn i Norge etter hun først vant «Sommerhytta» med kjæresten Levi Try (24), for så å kjempe seg til en andreplass i årets «Farmen kjendis».

TV-deltakelsen har også ført til en økende følgerskare på sosiale medier, hvor hun flittig deler bilder fra hverdagen. Tidligere i sommer delte hun imidlertid et bilde som skulle vise seg å vekke litt mer oppsikt enn de andre Instagram-innleggene.

På bildet, som hun har tatt i speilet i en heis, er hun ikledd svarte bukser og en transparent mesh-topp i nettingstoff. Gjennom toppen kunne man se et par nakne bryster - og det var nettopp det som fikk folk til å reagere.

I en rekke av flere bilder på Instagram Story innleder 26-åringen med at da hun delte dette bildet tenkte hun ikke så mye over det. Så ble hun kontaktet av KK og stilte opp i en sak som omhandlet slike mesh-topper.

DISKUSJON: Øyunn Krogh og Levi Try er gald i å diskutere. Video: Se og Hør Vis mer

«Lite visste jeg at i 2022 er kvinnekroppen ikke din egen, men fremdeles allemannseie, og ikke minst ekstremt provoserende», skriver hun.

Sterke reaksjoner

I de neste storyene legger hun ved flere eksempler på kommentarer hun har fått etter at saken til KK ble publisert. Blant annet er det en som mener hun ikke kan klage på den seksuelle oppmerksomheten man mottar ved å gå kledd slik, og «kom ikke da å nevn #metoo».

Samme bruker sammenligner det å ha bare bryster i nettingtrøye med å ha «snoppen», altså penisen i nettingstoff.

En annen reagerer også sterkt på 26-åringens antrekk:

Foto: Skjermdump Instagram Story
Foto: Skjermdump Instagram Story Vis mer

«Det er fullstendig upassende og frekt overfor andre som ikke ønsker å se pupper på byen. Synes faktisk det er frekt å opptre slik. Arrogant og selvfokusert til de grader - frastøtende oppførsel», raser vedkommende.

Foto: Skjermdump Instagram Story
Foto: Skjermdump Instagram Story Vis mer

En tredje mener det både ser billig og løsaktig ut. «Tenk å gjøre seg så dum», skriver vedkommende.

Nå har Krogh sett seg lei av kommentarene, og har derfor tatt til Instagram Story for å gi sin side av saken.

BRUDD: I slutten av juni bekreftet Mayoo Indiran at han og samboeren hadde gått fra hverandre. Nå forteller han om bruddet. Reporter: Celina Morken. Video: Kine Falch. Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

Gir en «fuck you-finger» til normer

- Det som er litt gøy er jo at dette ikke er en kampsak for meg. Det finnes veldig mange andre saker jeg synes er viktigere å ta tak i, men nå sitter jeg her da, innleder hun, og forklarer at hun kjøpte toppen fordi hun syntes den var kul og ikke tenkte det skulle være noe provoserende.

- Jeg pleier ofte å gå i topper hvor man ser brystene mine, og folk legger egentlig ganske lite merke til det. Jeg er jo velsignet med små pupper, forteller hun, og legge til at det er mye verre for vennene hennes som har større bryster enn henne selv.

Selv om hun understreker at hun ikke hadde noen baktanker ved toppen, innrømmer hun at det er noe i henne som provoseres.

- Det skal jo sies at det også er en side inne i meg som blir fremprovosert av at det følger så mange merkelepper med oss kvinner hvis vi velger å vise kropp. Da er vi utfordrende, gjerne løse, vi ønsker oppmerksomhet og ber om det. Hvis vi viser hud så er det bare så utrolig mange ting som følger med, da. Det er så utrolig mange rare normer og konstruksjoner som er lagd rundt det. Så ja, det er jo også en lang «fuck you-finger» til det, det er det jo.

Se og Hør har vært i kontakt med Øyunn Krogh som ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentar og henviser til det hun selv har delt på Instagram.

STAVERNFESTIVALEN: Nate Kahunhu forteller at spørsmål om kjærlighetslivet er det spørsmålet han får oftes, både fra journalister og andre. Reporter: Celina Morken. Video: Kine Falch. Vis mer

LES OGSÅ: - Godt og vondt på samme tid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer