Fikk mobilregning på 247.000 kr

- Huff, jeg visste ikke at summen var så høy, sier næringsministeren.

SKYHØY TELEFONREGNING: Etter at Giske fikk høre den svimlende summen lovet han å begrense bruken i fremtiden. Foto: FAME FLYNET
SKYHØY TELEFONREGNING: Etter at Giske fikk høre den svimlende summen lovet han å begrense bruken i fremtiden. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Statsråd Trond Giske hadde en mobilregning på nesten en kvart million kroner i fjor - og det er norske skattebetalere som dekker mesteparten av beløpet.

VG har laget en liste over de norske statsrådenes telefonregninger i 2012, og næringsministeren troner langt over de andre med sine 246.952 kroner.

- Huff, jeg visste ikke at summen var så høy. Det meste er datatrafikk i utlandet. Jeg har mange jobbreiser, også utenfor Europa. Men dette er likevel altfor høyt. Det er ikke bra.

- Jeg skal være flinkere til å slå av roaming og begrense bruken, særlig i dyre land, sier Giske gjennom sin kommunikasjonssjef Trond Viken, til avisa.

På andreplass ligger utviklingsministeren Heikki Holmås med 121.611 kroner, mens statsminister Jens Stoltenbergs regning kom på 85.343 kroner.

Det er norske skattebetalere som står for det meste av de skyhøye mobilregningene ettersom arbeidsgiver maks dekker 6000 kroner.LES OGSÅ: - Jeg har drukket hjemmebrent

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer