Stian «Staysman» Thorbjørnsen:

Fikk melding av faren etter «Paradise Hotel»: - Shit

For ti år siden sjarmerte Stian «Staysman» Thorbjørnsen hele Norge som «Paradise Hotel»-Stian.

ANGRER IKKE: Stian Thorbjørnsen angrer ikke på realitydeltakelsen. Foto: Espen Solli/TV 2/NTB
ANGRER IKKE: Stian Thorbjørnsen angrer ikke på realitydeltakelsen. Foto: Espen Solli/TV 2/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 2012 vi først ble kjent med Stian Thorbjørnsen (40) da han dukket opp på skjermen som deltaker i «Paradise Hotel», og Fredrikstad-mannen ble raskt en favoritt blant seerne.

Den gang avslørte artisten at han meldte seg på for å skape blest rundt popduoen «Staysman og Lazz». Og blest skapte Thorbjørnsen, som raskt ble en av landets mest joviale og kjente artister.

I år er det hele ti år siden Thorbjørnsen ble «Paradise»-Stian. Da Se og Hør møtte artisten på rød løper i forbindelse med «Lange Flate Ballær 3»-premieren, kunne han avsløre en hendelse i Mexico han fremdeles blir husket for.

«LINDMO»: Da Stian «Staysman» Thorbjørnsen gjestet «Lindmo» på NRK, fortalte han om hvorfor han forandret livsstilen sin. Fra å veie 122 kilo og ha et kosthold i stor grad bestående av chips og øl, begynte han å gå lange turer. Video: NRK Vis mer

- Det beste minnet var de femten minuttene jeg var en fyr som heter «ballongmannen». Det blir fortsatt husket den dag i dag, og det er jeg så sykt stolt av, forteller Thorbjørnsen til Se og Hør.

- Ditt flaueste «Paradise»-minne da?

- Jeg har ikke noen flaue minner. Jeg er faktisk utelukkende stolt av det.

Fikk melding av pappa

Til tross for at Thorbjørnsen ikke kom til finalen i realityprogrammet dro han hjem fra Mexico 100 000 kroner rikere.

Finalen i fjerde sesong har nok havnet i minneboken hos de fleste trofaste «Paradise»-fans, da Vida Lill Gausemel Berge slapp kulen rett foran nesen til partneren Miguel Kristiansen.

Hun stakk derfor av med 200 000 kroner selv, og valgte å gi de resterende 100 000 kronene til realitykollega Thorbjørnsen.

- Pappa sendte meg melding husker jeg, for det var en artikkel hvor det sto at jeg angivelig hadde brukt opp de 100 000 som jeg vant på finalefesten. Så han spurte: «brukte du opp 100 000?».

GA UT SOMMERLÅT: Petter Pilgaard trodde at mange kjendiser skulle være med i musikkvideoen til Staysman. Slik ble det ikke. Video: Kine Falch Se hele musikkvideoen her: https://www.seher.no/video/se-musikkvideoen-til-staysman-og-pilgaards-sommerlat/GSIa3imx Vis mer

Til farens store lettelse kunne Thorbjørnsen forteller at det hele var tull.

- Da fikk jeg en litt lang melding der han skrev at han var veldig stolt, sier Thorbjørnsen lattermildt, og legger til:

- Da tenkte jeg: «shit, at pappaen din er stolt av deg etter at du har vært med på «Paradise Hotel», da har du rundet «gamet».

Hadde en sønn hjemme

Selv om seerne ble godt kjent med den joviale musikeren fra Fredrikstad, var det én ting få visste om den populære «Paradise»-profilen.

Forrige uke tok 40-åringen til Instagram for å mimre tilbake til tiden på realityhotellet.

TILBAKEBLIKK: Carl Eliassen vant den andre sesongen av «Paradise Hotel» tilbake i 2010. I dag, tolv år senere, kan man trygt si at ting har skjedd. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

«I disse dager er det ti år siden jeg traff skjermen deres som «Paradise»-Stian. Dette vet kanskje ikke alle, men jeg hadde spilt cirka 500 konserter før jeg valgte, noe motvillig, å bli med på «Paradise»-sirkuset».

Men før Thorbjørnsen sjekket inn på hotellet, var det én person han måtte snakke med.

«Etter å ha skravlet litt med mammaen til eldstemann (jeg hadde jo tross alt en liten sønn hjemme på den tiden) bestemte jeg meg for å gjøre det».

Ifølge artisten forsikret TV 3 og Viaplay ham om at alt som ble sagt om sønnen skulle klippes ut.

«Det respekterte de. Jeg og alle mine nærmeste trodde jeg skulle bli stemt ut første uken … og vi «skrætta» masse over det faktum at jeg skulle bli den første overvektige på Paradise», fortsetter han.

ERSTATTES: Etter 16 sesonger som «Paradise Hotel»-programleder er det slutt for Triana Iglesias. Nå tar Andreas «TIX» Haukeland over. Video: Rød Løper Vis mer

Angrer ikke

Det er ingen tvil om at Staysman fikk fart på karrieren etter deltakelsen i programmet, og han angrer ikke for at han deltok i det omdiskuterte TV-konseptet.

«Nå sitter jeg her 10 år etter. Jeg har ledet et program i gullrekka på NRK. Jeg er programleder for «Allsang på grensen». Jeg har spilt 1000 konserter og har fått så mange streams at jeg ikke helt vet hvor mange det er».

FERDIG: «Paradise Hotel» skal fornye seg og forandrer blant annet navnet til «Paradise». Så vi har tatt på oss oppgaven med å oppsummere de siste 15 sesongen. Let´s go! Video: Steffen Pettersen/Rød Løper Vis mer

Selv om 40-åringen mener at alt han eier og er i dag er realityprogrammets fortjeneste, innrømmer han overfor Se og Hør at han ikke har sett på programmet siden sin egen deltakelse.

- Nei, jeg har ikke sett så mye, jeg har jobbet for mye. Jeg har nesten ikke sett på tv, dessverre.

LES OGSÅ: - Jeg har helt nye tenner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer