Sia Fuller:

Fikk kroppslig reaksjon etter Trump-møte

Nektet å ta bilde med presidenten. Så gikk det galt for stjerneartisten.

KARMA?: I 2015 hadde den australske artisten Sia en heller uheldig opplevelse etter å ha møtt daværende presidentkandidat Donald Trump, og nektet ham å ta et bilde av dem sammen. Foto: NTB Scanpix
KARMA?: I 2015 hadde den australske artisten Sia en heller uheldig opplevelse etter å ha møtt daværende presidentkandidat Donald Trump, og nektet ham å ta et bilde av dem sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at mange har et ambivalent forhold til den nåværende amerikanske presidenten, Donald Trump (72).

Det kan antakeligvis sies å gjelde også for den australske pop- og jazzartisten Sia Furler (42). I et større intervju med Rolling Stone forteller 42-åringen om en opptreden hun gjorde på Saturday Night Live i 2015, som bokstavelig talt - vel - gikk i dass.

Den gang hadde den daværende presidentkandidaten rollen som vert, mens Fuller på sin side leverte et musikalsk innslag. Det var først etter at innspillingen var over at Fuller og Trump møttes backstage.

Redd for fansen

I intervjuet forklarer popstjernen at hun følte seg omringet og at hun nærmest fysisk ble holdt igjen av 72-åringen og hans datter Ivanka Trump (36).

Sistnevnte holdt ifølge 42-åringen et kamera i hånden, der duoen insisterte på å få ta et bilde sammen med artisten.

Det var et ønske Fuller ikke hadde noen intensjoner om å etterkomme. Overfor Rolling Stone forklarer 42-åringen at hun umiddelbart fryktet den potensielle stormen fra fansen sin.

Dermed ble svaret som følger:

- Faktisk, er det greit for deg om vi ikke tar et bilde sammen? Jeg har mange fans i det homofile miljøet, i tillegg til meksikanske fans. Jeg vil ikke at de skal tro at jeg støtter dine synspunkter.

DET BLIR ET NEI FRA MEG: Donald og Ivanka Trump ba Sia om et bilde under SNL i 2015. Det ønsket kunne imidlertid ikke Sia innfri. Foto: NTB Scanpix
DET BLIR ET NEI FRA MEG: Donald og Ivanka Trump ba Sia om et bilde under SNL i 2015. Det ønsket kunne imidlertid ikke Sia innfri. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Måtte beskytte merkevaren

Artisten forteller videre at Trump og datteren skal ha respektert valget, og at han etter alt å dømme ikke tok seg nær av beslutningen.

- Jeg tror han skjønte at jeg måtte beskytte min merkevare. Han respekterte det.

At det krevde sitt å si nei til Trump, legger derimot ikke Fuller skjul på. 42-åringen understreker videre hvor konfliktsky hun faktisk er, og at det pinlige møtet resulterte i en heller kjedelig fysisk reaksjon.

- Jeg sa bare: «Tusen takk», så gikk jeg inn i garderoben min og fikk et sinnssykt tilfelle av diaré.

Trump selv har ikke kommentert hendelsen.

Skjuler ansiktet

Sia, hvis fulle navn er Sia Kate Isobelle Furler, har de siste årene hatt stor suksess med en rekke hits som «Chandelier» i 2014 og «Titanium» i 2011. Sistnevnte har hun sammen med den suksessrike franske DJ-en David Guetta.

42-åringen har i tillegg gjort det skarpt som låtskriver for andre store artister, og har blant annet skrevet musikk for stjerner som Katy Perry, Beyoncé og Rihanna.

VIL IKKE VISE FJESET: Både under intervjuet og framførelsen av låten figurerer Sia med ryggen til publikum og kamera. Se hvordan intervjuet gikk. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

I løpet av de siste årene har 42-åringen også gjort det til sitt varemerke å skjule ansiktet sitt under opptredener, gjerne bak en usedvanlig tung pannelugg. Da Sia besøkte «Skavlan» i 2014 gjennomførte hun intervjuet med ryggen til programleder Fredrik Skavlan.

Bare en drøy måned senere lot hun imidlertid pressen få et glimt av ansiktet da hun gikk opp den røde løperen på en filmpremiere i USA.

LES OGSÅ: - Melania Trump nekter å dele seng med Donald Trump

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer