Frank Løke i «Skal vi danse»

Fikk krisehjelp etter nakenstuntet

Ringvirkningene etter lørdagens stunt fortsetter.

REAGERER: Tone Jacobsen sier hun fortsatt vurderer om hun skal trekke seg. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
REAGERER: Tone Jacobsen sier hun fortsatt vurderer om hun skal trekke seg. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Lørdag kveld var det flere som reagerte sterkt på nakenstuntet til Frank Løke (38) på direkten. Under sin dans i «Skal vi danse» kastet den tidligere håndballspilleren klærne og sto igjen i en rød Borat-drakt. I kommentarfelt og i mailer til TV 2 har flere døpt stuntet usmakelig, men «Action Frank» bryr seg ikke stort.

Søndag har han uttalt at han ikke angrer, og at han gjorde det for å berge seg selv og partneren. Han fryktet nemlig at de hadde blitt sendt hjem dersom det ikke skjedde noe ekstremt.

Selv om hovedpersonen ikke bryr seg selv, har hendelsen gått ut over dansepartneren hans - Tone Jacobsen. Til Se og Hør kunne hun lørdag kveld fortelle at hun ikke visste om stuntet på forhånd, og at hun ikke syntes noe særlig om det. Da hadde ikke duoen pratet sammen, og det var dårlig stemning.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Gissel på gulvet

Søndag møtte de to hverandre igjen etter hendelsen. Kanalen programmet går på var til stede og filmet det første møtet mellom dem. Løke hadde med seg blomster, og beklaget overfor Jacobsen. Hun var klar på at hun ikke synes stuntet var spesielt festlig.

- Plutselig sto han bare der, og jeg følte jeg ble et slags gissel på gulvet. Men så kommer man til et punkt hvor man bare må være profesjonell og kjøre på med det du skal gjøre, forteller Jacobsen til TV 2.

KASTET KLÆRNE: Frank Løke danset i minimalt av klær lørdag. Antrekket imponerte ikke dommerne. Foto: TV 2
KASTET KLÆRNE: Frank Løke danset i minimalt av klær lørdag. Antrekket imponerte ikke dommerne. Foto: TV 2 Vis mer

Nettavisen hevder at danseren gikk rett inn i samtaler og krisehjelp etter at stuntet var gjennomført, noe danseren også bekrefter. Hun skal også ha fått tilbud om å trekke seg dersom hun ønsket det.

- Jeg fikk frie tøyler til å trekke meg hvis jeg ville, og jeg setter veldig pris på at TV 2 bryr seg så mye om mitt vel og ve. Men reaksjonen gikk over selv om jeg virkelig vurderte å gjøre det, sier hun til kanalen.

Til Nettavisen forteller hun derimot at hun fortsatt ikke har bestemt seg for om hun ønsker å være med videre eller ei.

- Jeg vurderer fortsatt om jeg skal trekke meg, og vet ikke om jeg stille på parketten neste lørdag. Det ligger fortsatt på bordet. Trolig tar jeg en endelig avgjørelse i midten av den kommende uka. Det som skjedde har vært et sjokk for mange, forteller hun, og legger til at hun og Løke har forsøkt å få i land en fredsavtale.

- Frank har en liten vei å gå fortsatt. Slik jeg føler det nå kan alt skje innen neste lørdag. Hvis det kommer til det punktet at jeg føler at det ikke går, så trekker jeg meg, sier hun til Nettavisen.

Tiden de skulle bruke på treningen ble med andre ord brukt på alt annet i dag. Partene skal ha brukt flere av timene på å snakke om hendelsen.

- Det var ingen trening i dag. Under samtalen vi hadde beklaget han seg, og vi prøvde å snakke litt om det som skjedde lørdag. Jeg fortalte også hvordan jeg følte det. Frank skal ha for at han var en god lytter, sier hun.

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Tone Jacobsen søndag.

RØK UT: Det var Aune Sand og dansepartneren Ewa Trela som lørdag måtte forlate konkurransen. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Gir faen

I et annet intervju med TV 2 søndag fortalte hun at det ikke har skjedd noen forandring i saken siden da.

- Det som skjedde i går, var over streken. Men ved å være oppvokst med fem brødre blir man vant til rampestreker, og noen ganger kjennes det som jeg har fått en bror til, forklarer hun, og fortsetter:

- Det er viktig fremover at jeg blir tatt med på laget, og at vi er et team. Det håper jeg vi kan få til bedre denne uka. Vi starter trening frem mot neste lørdag i dag, sier hun til nettavisen til kanalen.

Hengte ut dommerne

Lørdag var tredje sending på rad hvor Frank fikk minimalt med poeng av dommerne. Dette har ikke falt i god jord hos Løke tidligere, som nylig hengte ut de fire dommerne på sin Instagram-profil.

Under navnet «Action Frank» sammenlignet han nemlig Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson med Sid fra «Istid», den store stygge ulven, kronprinsesse Mette-Marit og Alvin and the Chipmunks.

- Dårligere dommere skal du lete lenge etter, skrev Løke og fortsatte:

- Gi Løken 17 poeng, liksom? Her serverer jeg dans som vil revolusjonere quickstep, og en dans som Tor Fløysvik garantert vil inkludere i sitt dansepensum. Og det eneste som kommer ut av kjeften på disse tegneseriefigurene, er dårlig ånde etter chili con carne-gryta som TV 2 serverte før sending.

Videre skrev den mye omtalte 38-åringen at TV 2 blant annet må kvitte seg med mye «daukjøtt» i juryen for å løfte «Skal vi danse».

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Frank Løkes uttalelser gikk ikke dommerne forbi. Overfor Se og Hør fortalte Merete Lingjærde (56), som ble sammenlignet med kronprinsesse Mette-Marit, at hun ikke tok seg nær av Løkes sammenligning og ord.

Likevel innrømmet hun at hun kan komme til å slenge med leppa tilbake.

- Det er klart at Frank har åpnet for munnbruk fremover, men jeg ville nok anbefalt ham å bruke mer tid på dansetrening enn å slenge kommentarer i sosiale medier, sa hun spøkefullt.

Se og Hør var også i kontakt med Tore Petterson (39), som kunne fortelle at «sterkere krefter enn dette har forsøkt å sette meg ut av kurs».

- Jeg velger å se humoren i dette. Ikke spesielt god humor, men humor. Min oppfordring er at han kommer seg på dansesenteret og trener som en skikkelig idrettsmann, i stedet for å yppe med dommerne. Det funket ikke i håndball, og det funker ikke her, sa Petterson.

LES OGSÅ: Norske Kristine (22) tar Hollywood med storm