Elin Kjos:

Fikk kreftsvar: - Tungt

Den svenske influenseren har ventet på svar om kreftbehandlingen er effektiv. Nå avslører hun resultatet.

PRØVERESULTATER: Elin Kjos har ventet på svar om kreftbehandlingen virker. På onsdag kom resultatet. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
PRØVERESULTATER: Elin Kjos har ventet på svar om kreftbehandlingen virker. På onsdag kom resultatet. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert

Den svenske influenseren Elin Kjos (32) har siden mars kjempet kampen mot kreft med spredning etter at det ble funnet en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes.

Fram til nå har behandlingen bestått av en kombinasjon av immunterapi og cellegift, og i midten av juni fortalte Kjos til Se og Hør at hun ville få svar på om kreftbehandlingen er effektiv i midten av juli.

Fredag denne uka skriver hun følgende til sine 53 000 følgere på Instagram:

«Jeg har hatt noen koselige dager med familien og bare forsøkt å lade batteriene og energien etter onsdagens beskjed. Min røntgen viser både gode og mindre gode resultater av den behandlingen jeg får nå».

Videre forklarer 32-åringen at kreften ikke har spredd seg til andre organer de siste månedene, noe som naturligvis er positivt.

«Det er enormt lettende og gir meg mer tid», fortsetter hun.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Lever i håpet

Som influenseren selv skrev innledningsvis, var det ikke bare gode nyheter hun fikk tidligere denne uka. Metastasene har nemlig ikke minsket, eller blitt mindre, noe hun innrømmer føles urovekkende og tungt.

«Med andre ord så er jeg ikke sykere enn for tre måneder siden, men heller ikke friskere», skriver hun.

Til Se og Hør forteller Kjos at hun føler seg lettet, men urolig.

- Jeg er lettet over at kreften ikke har spredd seg under de siste månedene, noe som er bra. Derimot er jeg urolig over at behandlingen ikke har gjort at mine metastaser har minsket eller blitt færre, forklarer hun, og fortsetter:

- Framtiden er derfor fremdeles veldig usikker, noe som er tungt.

Dette betyr likevel ikke at hun har gitt opp håpet. 32-åringen føler seg nemlig sterk i kroppen, og har ikke tenkt til å gi opp.

- Fremover nå kommer jeg til å få cellegift og immunterapi hver tredje uke så lenge kroppen min orker det. Tanken er å fremdeles forsøke å holde meg i livet til det kommer en kur, påpeker hun.

- Ekstremt tøft

Da Se og Hør snakket med Kjos i mai, beskrev hun livssituasjonen som et mareritt som aldri tar slutt.

- Jeg har fremdeles vanskeligheter med å engang forstå at jeg er så syk som jeg faktisk er. Mentalt er det ekstremt tøft og det er mye tårer, uro og stress nå.

I juni fortalte hun at hun begynner å føle seg mer trøtt og orker mindre for hver dag.

- Det er vanskelig mentalt, men jeg forsøker å fremdeles tenke positivt og holde motet oppe, sa hun da Se og Hør snakket med henne kort tid etter hennes andre behandling.

KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

Støtte

I sine kanaler, hvor hun har som nevnt titalls tusen følgere, har Kjos funnet mye støtte den siste tiden.

- Jeg har alltid vært veldig åpen i sosiale medier og har alltid kjent en enorm støtte fra følgerne mine. I ulike deler av livet, sa hun til Se og Hør, og fortalte hvorfor hun har valgt å være så åpen i kampen mot kreften.

- For meg ble det et naturlig steg å fortsette å dele fra min hverdag selv nå. Den kjærligheten og støtten som jeg nå får daglig gjennom Instagram er helt makeløs og gir meg styrke til å fortsette å kjempe. Forhåpentligvis kan det gi styrke og støtte til andre som er i samme situasjon også.

LES OGSÅ: Måtte amputere etter gynekolog-besøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer