Geir Børresen:

Fikk kreftdiagnose

Nå oppfordrer Geir Børresen andre til å sjekke seg.

SYK: Den kjente TV-profilen Geir Børresen har fått tykktarmskreft. Video: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og barne-TV-personlighet Geir Børresen (79) har hatt et langt liv i offentligheten. Mange husker han kanskje best for stemmen alene, i rollene som Max Mekker i «Sesam Stasjon» og som hunden Labbetuss i «Tre-fire-fem». Han ga dessuten også ut flere album om de små og blå «Smurfene».

Den folkekjære kulturpersonligheten er gift med Wenche Høvik Børresen (78), og nyter nå pensjonistlivet med henne. Det kunne derimot fått en brå stopp. I fjor ble det nemlig oppdaget en stor kreftsvulst i tarmene hans.

Les hele intervjuet og se de unike bildene på Se og Hør Pluss her.

Stor størrelse

Svulsten som ble oppdaget i tarmene hans var stor - på størrelse med en tennisball. Hadde han takket ja til en undersøkelse i tarmene tre år i forveien, kunne den ha blitt oppdaget tidlig, og dermed ikke fått anledning til å vokse seg så stor.

SYK: I fjor ble det oppdaget en stor kreftsvulst i tarmene til Geir Børresen. Foto: Morten Eik
SYK: I fjor ble det oppdaget en stor kreftsvulst i tarmene til Geir Børresen. Foto: Morten Eik Vis mer

Geir takker kona for at han omsider kom seg til legen. Han fikk sin kreftdiagnose i september 2021. Legen som utførte undersøkelsen var aldri i tvil om hva bildene viste.

- Alt jeg hørte var ordene «Du har kreft!», sier Geir til Se og Hør.

Norge er et av landene hvor flest rammes av tykktarmskreft, uten at noen har en eksakt forklaring på det. Geir forteller at både han og kona ble emosjonelle da det gikk opp for dem at han var syk.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

- Jeg gikk rett i kjelleren da Geir sa at han hadde kreft, og jeg har ennå ikke kommet meg opp igjen, sier Wenche.

Behandlingen virket heldigvis, og han er i dag ansett som frisk. Han oppfordrer nå andre til å sjekke seg, for å unngå å havne i samme situasjon.

Hvordan Geir Børresen ble behandlet og hvordan det går i dag, kan du lese på Se og Hør Pluss her.

Mistet venner

Dette er ikke første gang Geir Børresen har hatt det tungt. Han har nemlig opplevd at kreften har tatt fra ham mange av hans kjære venner og familiemedlemmer.

DEN GANG DA: Barn fra 1990-tallet husker muligens Børresen best som den blå Max Mekker. Her fotografert i 1991 i forbindelse med åpningen av Sesam Stasjon på Lørenskog, med Ada Haug - daværende leder av Barne- og ungdomsavdelingen i NRK. Foto: Terje Bendiksby / NTB
DEN GANG DA: Barn fra 1990-tallet husker muligens Børresen best som den blå Max Mekker. Her fotografert i 1991 i forbindelse med åpningen av Sesam Stasjon på Lørenskog, med Ada Haug - daværende leder av Barne- og ungdomsavdelingen i NRK. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Jeg har mistet ti nære og kjære til lungekreft. Tenk så mye morsomt vi kunne hatt det. Det er snakk om familie og nære venner. Samtlige har røykt, har han uttalt til Her og Nå.

Selv har han aldri røykt, og han har generelt sett opprettholdt en sunn livsstil. Derfor kom kreften i 2021 som et sjokk på ham.

Vis mer

Spilleglede

Da Børresen fylte 70 år, var Se og Hør med da «Tre-fire-fem»-makker Vibeke Sæther og Labbetuss overrasket med jubileumsmarkering.

Overfor Se og Hør mimret Sæther om tiden da Børresen var utkledd som hele Norges favoritt-hund:

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

- Det var veldig morsomt. Du ble sliten av å være Labbetuss, og jeg ble veldig våt fordi du var så sliten. Jeg husker du måtte gå på krykker for ikke å ødelegge ryggen din, Geir.

- Men vi hadde stor spilleglede, konstaterte jubilanten.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer