Geir Børresen:

Fikk kreftdiagnose

Nå oppfordrer Geir Børresen andre til å sjekke seg.

SYK: Den kjente TV-profilen Geir Børresen har fått tykktarmskreft. Video: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og barne-TV-personlighet Geir Børresen (79) har hatt et langt liv i offentligheten. Mange husker han kanskje best for stemmen alene, i rollene som Max Mekker i «Sesam Stasjon» og som hunden Labbetuss i «Tre-fire-fem». Han ga dessuten også ut flere album om de små og blå «Smurfene».

Den folkekjære kulturpersonligheten er gift med Wenche Høvik Børresen (78), og nyter nå pensjonistlivet med henne. Det kunne derimot fått en brå stopp. I fjor ble det nemlig oppdaget en stor kreftsvulst i tarmene hans.

Les hele intervjuet og se de unike bildene på Se og Hør Pluss her.

Stor størrelse

Svulsten som ble oppdaget i tarmene hans var stor - på størrelse med en tennisball. Hadde han takket ja til en undersøkelse i tarmene tre år i forveien, kunne den ha blitt oppdaget tidlig, og dermed ikke fått anledning til å vokse seg så stor.

Geir takker kona for at han omsider kom seg til legen. Han fikk sin kreftdiagnose i september 2021. Legen som utførte undersøkelsen var aldri i tvil om hva bildene viste.

- Alt jeg hørte var ordene «Du har kreft!», sier Geir til Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer