MÅTTE OPERERE: Odd Karsten Tveit måtte fjerne en ondartet føflekk under det ene øyet for et par år siden. Siden den gang er det blitt flere operasjoner, både for å fjerne en annen føflekk og for å bygge opp området under øyet igjen. Han ser fortsatt på øyet, men ifølge Dagbladet går han gjerne med lapp over det for å hindre infeksjoner. Foto: NTB scanpix
MÅTTE OPERERE: Odd Karsten Tveit måtte fjerne en ondartet føflekk under det ene øyet for et par år siden. Siden den gang er det blitt flere operasjoner, både for å fjerne en annen føflekk og for å bygge opp området under øyet igjen. Han ser fortsatt på øyet, men ifølge Dagbladet går han gjerne med lapp over det for å hindre infeksjoner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fikk kreft to ganger på et halvt år

Den avtroppende NRK-veteranen Odd Karsten Tveit mener at kreften har gitt ham et rikere liv.

Publisert

SEOGHØR.NO: Den første dagen av 2016 er også den første dagen Odd Karstein Tveit (70) ikke er tilknyttet NRK for første gang siden 1973.

1. januar 2016 slutter nemlig den velkjente Midtøsten-korrespondenten i statskanalen etter en lang og svært innholdsrik TV-karriere.

De siste par årene har imidlertid også vært svært innholdsrike privat.

På en skitur for omlag to år siden oppdaget NRK-veteranen en ondartet føflekk under det ene øyet. Og et knapt halvår senere fant han en mystisk føflekk ved armhulen, sier han til Dagbladet Pluss.

- Og så var det kreft der også. Så jeg fjernet den, tok en lymfe og rensket opp alt. Nå er jeg inne til kontroll hver tredje måned, sier Odd Karsten Tveit til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

LANG KARRIERE: Odd Karsten Tveit (nr. to f.v) har jobbet i NRK i over 40 år. Her er han i debattprogrammet «På sparket» i 1975, sammen med medprogramleder Per Øyvind Heradstveit (t.v), samt daværende justisminister Inger Louise Valle og overvåkingssjef Gunnar Haarstad. Foto: NTB scanpix
LANG KARRIERE: Odd Karsten Tveit (nr. to f.v) har jobbet i NRK i over 40 år. Her er han i debattprogrammet «På sparket» i 1975, sammen med medprogramleder Per Øyvind Heradstveit (t.v), samt daværende justisminister Inger Louise Valle og overvåkingssjef Gunnar Haarstad. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke skremt av kreften

To kreftoperasjoner i løpet av et knapt års tid, kan nok sette en støkk i de aller fleste.

Den rutinerte korrespondenten og forfatteren, som fylte 70 år den 17. desember, mener på sin side at kreftsykdommen også har vært en slags berikelse:

- Jeg har lært mye fra innsida av en helt annen verden. Det er en del av livet mitt. Og jeg føler meg nokså trygg på at det går bra, understreker Tveit overfor Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

GODT GIFT: Odd Karsten Tveit feiret sin fjerde bryllupsdag med Berit Mortensen like før jul.  Foto: Tor Lindseth
GODT GIFT: Odd Karsten Tveit feiret sin fjerde bryllupsdag med Berit Mortensen like før jul. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Odd Karsten Tveit er gift med Berit Mortensen (51), som han nylig feiret sin fjerde bryllupsdag sammen med. Tidligere har han fortalt om den relativt store aldersforskjellen i et intervju med VG Helg:

- Å bli forelsket i en yngre dame, kan slå negativt ut. For jeg vil jo ikke at kjæresten min skal være pleier for en gammel, syk mann. Men Berit bare feier det vekk, sa han til avismagasinet våren 2014.

Odd Karsten og Berit, som altså giftet seg i 2011, møttes for første gang på American Colony Hotel i Jerusalem - et av NRK-veteranens mange «hjem».

ANERKJENT: I mai 2012 mottok Odd Karsten Tveit Hedersprisen under Gullruten i Bergen. Daværende kulturminister Anniken Huitfeldt (t.h) delte ut prisen. Foto: Andreas Fadum
ANERKJENT: I mai 2012 mottok Odd Karsten Tveit Hedersprisen under Gullruten i Bergen. Daværende kulturminister Anniken Huitfeldt (t.h) delte ut prisen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg skal ta en lang pappaperm

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer