Jeff Bridges:

Fikk kreft og corona: - Enorme smerter

Hollywood-stjernen deler om det han beskriver som en nær døden- opplevelse.

SYK: Skuespilleren fikk et svært alvorlig tilfelle av coronaviruset. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / File Photo / NTB
SYK: Skuespilleren fikk et svært alvorlig tilfelle av coronaviruset. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / File Photo / NTB Vis mer
Publisert

I fjor høst ble det kjent at den 71 år gamle Hollywood-stjernen Jeff Bridges hadde blitt diagnostisert med kreft.

Skuespilleren, som mange kjenner igjen fra filmklassikerne «The Big Lebowski» og «True Grit», delte kreftnyheten i oktober og har siden den gang holdt fansen oppdatert ved hjelp av nettsiden sin.

Nå har han delt en ny oppdatering i form av et håndskrevet notat, som omhandler den harde kampen mot coronaviruset, samt en ny oppdatering på kreftsykdommen.

«Nær døden»

Bridges innleder det nye innlegget med en gladnyhet, og avslører at kreftmassen har forminsket seg og at han nå befinner seg i remisjon (bedring av sykdom, journ.anm.).

Videre skriver Bridges at kreftsvulsten nå har minsket og er på størrelse med en klinkekule.

GLADNYHET: Skuespilleren er på bedringens vei etter kreftsykdommen. Foto: Drew Altizer Photography/REX/NTB
GLADNYHET: Skuespilleren er på bedringens vei etter kreftsykdommen. Foto: Drew Altizer Photography/REX/NTB Vis mer

Skuespilleren har imidlertid ikke vært fri fra å pådra seg andre sykdommer. Sammen med gladnyheten forteller Bridges at da han fikk corona tidligere i år, endte han opp med en fem ukers sykehusinnleggelse og det han beskriver som «et smertehelvete».

«Min dans med corona får kreften min til å se ut som barnemat», skriver 71-åringen på nettsiden.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Bridges mistenker at han ble smittet etter at han var eksponert på klinikken der han mottok cellegiftbehandling. Skuespilleren legger videre ikke skjul på at immunforsvaret var svært skadet, noe som gjorde at han ble innlagt på sykehuset.

«Samtidig som jeg hadde enorme smerter og nærmet meg perleporten, følte jeg meg glad store deler av tiden. Denne nær døden-opplevelsen har gitt meg en ekte gave - livet er kort og vakkert. Kjærlighet er overalt og tilgjengelig til alle tider. Det handler om å åpne seg for å motta gaven», fortsetter han.

På bedringens vei

Etter sykdomsperioden fikk skuespilleren begge doser av coronavaksinen, og kan fortelle at han føler seg mye bedre nå.

«Corona banket meg opp skikkelig, men jeg er fullvaksinert og føler meg mye bedre nå», legger Bridges til.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Bridges forklarer imidlertid at han fortsatt har bruk for en oksygentank, men påpeker at han ikke er avhengig av den for å bevege seg rundt.

Han kan også dele enda en gladnyhet. Den kreftsyke 71-åringen satte seg nemlig som mål å følge datteren ned kirkegulvet i bryllupet hennes.

Dét, og en far og datter-dans, kan nå strykes fra den prisvinnende skuespillerens liste.

Ugjenkjennelig

I likhet med en lang rekke kreftpasienter har filmstjernen fått erfare hva sykdommen medbringer, og i fjor vinter kunne han blant annet meddele at han hadde barbert av seg alt håret.

Etter kreftbeskjeden overrasket nemlig «Tron»-stjernen, som er kjent for sin lange sølvmanke, Instagram-følgerne sine med et glattbarbert hode.

På bildet fikk man se en blid Bridges med en liten valp på fanget. Under bildet listet han opp det siste som hadde skjedd i livet hans, noe han innledet ved å skrive: «Føler meg bra».

På bildet kunne man som nevnt se at skuespilleren hadde barbert av seg alt håret, som for øvrig var punkt nummer to på Bridges oppdateringsliste.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

Hårtap er ofte en bivirkning av cellegift, og derfor er det mange som velger å barbere hodet i forkant av, eller underveis i kreftbehandlingen.

På Bridges liste sto det også om familieforøkelsen, Monty, og skuespillerens 71-årsdag som var 4. desember i fjor.

LES OGSÅ: Åpen om kreften: - Grusomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer