Fikk kjærlighetsbrev - av en mann!

- Jeg ble ganske så paff, forteller den svenske skistjernen Per Elofsson.

FIKK BREV: - Jeg leste det og var helt sikker på at det var en jente som skrev. Helt nederst ser jeg at det står «Kyss og klem fra Samuel» eller noe i den duren, sier Per Elofsson (til venstre) om frierbrevet han fikk fra en mann. Her er han avbildet  Foto: SCANPIX
FIKK BREV: - Jeg leste det og var helt sikker på at det var en jente som skrev. Helt nederst ser jeg at det står «Kyss og klem fra Samuel» eller noe i den duren, sier Per Elofsson (til venstre) om frierbrevet han fikk fra en mann. Her er han avbildet Foto: SCANPIX Vis mer
Se video med Per Elofsson nederst i saken!

ÅRE/OSLO (SEHER.NO): Den svenske skistjernen Per Elofsson (33) hamret seg inn i verdenseliten da han i 1998 vant ti-kilometeren under verdenscupen i finske Muonio. Nå, i 2011, kan han se tilbake på en suksessfylt - men turbulent karriere - der han blant annet har tatt tre VM-gull på seniornivå.

Denne vinteren er Elofsson derimot å se på TV-skjermen, i TV3-programmet «Landskampen». Og da Seher.no møter svensken under innspillingen av TV-programmet i svenske Åre, forteller han om hvordan det var å gå fra å være forholdsvis anonym til å bli superstjerne nærmest over natta.

Jentene lå nemlig langflate for skistjernen, som ble nedrent av frierbrev fra håpefulle kvinnelige.

- Det var et visst antall brev, ja... Det er alltid gøy med oppmerksomhet, uansett om det kommer fra en kvinne eller en mann, sier han til Seher.no.
 
Det var altså kvinnene som brydde seg mest om den nå 33 år gamle svensken. Men det betyr ikke at menn holdt seg unna av den grunn.

- Jeg fikk faktisk en del brev fra menn også. De fleste var vel kanskje ikke skrevet på den måten damenes brev var skrevet på, de skrev vel heller at de syntes det var inspirerende med den framgangen jeg hadde hatt, og at dette også hadde inspirert deres idrettsliv. Det var vel en litt ulik tvist på disse brevene, forteller Elofsson, som likevel opplevd å få kjærlighetsbrev av en mann.
 
- Ja, jeg har faktisk fått ett. Jeg ble ganske så paff den gangen. Jeg leste det og var helt sikker på at det var en jente som skrev. Helt nederst ser jeg at det står «Kyss og klem fra Samuel» eller noe i den duren. Men jeg tok det bare som et kompliment, smiler han.

Per Elofsson fikk i sin karriere også med seg elleve verdenscupseirer, samt en OL-bronse, og var en av de beste skiløperne verden noensinne hadde sett. Plutselig gikk det derimot nedover for ham, den harde treningen førte til at han ble overtrent. Elofsson kom aldri helt tilbake til der han var, og under en pressekonferanse i 2005 bestemte han seg for å legge opp.

Til Seher.no erkjenner tobarnsfaren at han ikke var helt forberedt på kjendisstatusen som ventet da han slo igjennom, selv om dette mest sannsynlig ikke hadde noe med den etterfølgende nedturen å gjøre.

  - Det var en stor omveltning for meg å bli gjenkjent på gata. Man var forberedt og hadde trent langrenn og på det man skulle gjøre i sporet. Men den kjendistilværelsen var ikke noe jeg hadde - eller kunne - forberede meg på. Det kom som et lite sjokk i begynnelsen. Uansett hvor du var kjente folk deg igjen, sier Per Elofsson, som også har opplevd å vinne den svenske versjonen av «Mesternes Mester».

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Vi hører jo noen historier om Vegard  

Se video med Per Elofsson her:

[obj:media:9344]