Fikk «James Bond»-jobben i toalettkø

Slik fikk filmen om den britiske superspionen sin nye regissør.

MÅTTE OGSÅ PÅ DO: Sam Mendes viste lite om at turen til toalettet, skulle ende med at han fikk regissørjobb i Storbritannias mest kjente filmserie og varemerke.  Foto: Fame Flynet
MÅTTE OGSÅ PÅ DO: Sam Mendes viste lite om at turen til toalettet, skulle ende med at han fikk regissørjobb i Storbritannias mest kjente filmserie og varemerke. Foto: Fame Flynet Vis mer
SEOGHØR.NO: Skuespilleren Daniel Craig (44) har spilt den britiske superspionen James Bond gjennom to filmer. Sist for fire år siden i «Quantum of Solace». Siden den gang har det vært stille rundt den hemmelige agenten, skapt av forfatteren Ian Flemming. Men så måtte Craig på do.

- Det er en artig historie. Jeg var på besøk hos Hugh Jackman i New York. Vi spilte sammen i et teaterstykke, og Sam Mendes var tilstede også. Jeg hadde drukket en øl for mye, og spurte han «Ville du likt å regissere en Bond-film?». Og da svarte han ja, og så bare ballet det på seg derfra, sier Craig ifølge The Sun.

Craig og Jackman (43) spilte sammen i teaterstykket «A Steady Rain», som gikk på Broadway i New York i 2009. Året etter den forrige Bond-filmen. Ironisk nok fikk Jackman opprinnelig tilbudet om å spille Bond, men måtte takke nei av flere grunner.

- Jeg fryktet å gå i skoene til Pierce Brosnan og i tillegg var jeg travelt opptatt med rollen som «Wolverine» i «X-Men». Jeg ville ikke gjøre to så ikoniske rollefigurer samtidig. Jeg angrer fortsatt litt. Jeg tror alle menn en eller annen gang har drømt om å spille James Bond, sa Jackman til New York Post i fjor.

Sam Mendes (47), som nå har overtatt regissørstolen etter Marc Forster, har regissert flere teaterstykker. Han står også bak filmer som «American Beauty» og «Revolutionary Road». «Skyfall» blir den 23 Bond-filmen, og har premiere i Norge den 26. oktober.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Bond-statist påkjørt i høy hastighet