Fikk illebefinnende foran kamera

Ida Fladen måtte kaste opp under innspilling av «På tur med Dag Otto».

Ikke alt gikk etter planen da Ida Fladen ble med Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård til Toscana som en av to medhjelpere i TV 2-programmet «På tur med Dag Otto».

Den tidligere proffsyklisten og hans makker er viden kjent for å pushe grenser i sine ulike TV-konsepter, men innrømmer at stuntet som oppsto under innspillingen i Italia, kanskje ikke var av den heldigste sorten.

I sesongpremieren tar nemlig duoen over driften av det Michelin-anbefalte spisestedet Ristorante All' Olivo for en kveld, hvor de skal kokkelere og servere mat til flere titalls intetanende gjester.

Det er bare én hake - Lauritzen har fått grønt lys fra restauranteieren, som også er en bekjent av ham, fordi 60-åringen har løyet om at Ødegård er gourmetkokk hjemme i Norge.

- Hvor gjennomtenkt var dette stuntet?

GODE VENNER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er klare for nye eventyr på TV-skjermen. Foto: TV 2
GODE VENNER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er klare for nye eventyr på TV-skjermen. Foto: TV 2 Vis mer

- Det var det som måtte til for å få lov til å låne restauranten, men i etterpåklokskapens lys, var det jo ikke veldig gjennomtenkt, sier duoen til Dagbladet.

Svimmelhet og oppkast

Som medhjelpere hadde turkameratene tatt med seg TV-programlederne Ida Fladen og Markus Bailey - som noe motvillig blir med etter å ha blitt informert om planen.

Kort tid etter at firkløveret har tatt over den kritikerroste restauranten, går det imidlertid galt for førstnevnte.

- Jeg har en kronisk form for krystallsyken som kan gjøre meg både kvalm og svimmel. Noen dager kan det bli ekstra ille, og dette var enkelt og greit en sånn dag, sier hun til Dagbladet.

ÅPEN OM SYKDOMMEN: Ida Fladen har lenge vært åpen om at hun lider av krystallsyke. Foto: Se og Hør
ÅPEN OM SYKDOMMEN: Ida Fladen har lenge vært åpen om at hun lider av krystallsyke. Foto: Se og Hør Vis mer

Fladen fikk nemlig en så sterk fysisk reaksjon at hun opplevde både høy puls, svimmelhet og oppkast.

- Dette har skjedd tidligere, men ikke i jobbsammenheng. Det er sjeldent det blir så ille at jeg kaster opp, men som dere ser, så skjer det en gang i blant. Men sånn er det å ha denne sykdommen, og det klarer jeg stort sett fint å leve med.

Løy om ansettelse

På tross av oppkast og det som til tider beskrives som «komplett kaos» av Ødegård selv, velger de aldri å bryte verken opptak eller planen om å gjennomføre.

Ett øyeblikk var likevel mer nervepirrende enn andre:

- Da Kristian fikk spørsmål fra eier om hva restauranten hans het. I stedet for å svare et tullenavn, svarte Kristian; «Statholdergaarden». De Googlet restauranten og navnet til Kristian, men fikk bare opp masse bilder fra «Skal vi danse».

At stressnivået nådde en ny høyde mot slutten av kvelden, er nok heller ingen underdrivelse.

- Vi har vel ikke innrømmet alt vedrørende Kristians kokkekunnskaper, men utover kvelden skjønte de nok at det var noe som ikke stemte. Til vår fortvilelse kom nemlig eier og mannen som gjester, men selv om de så kaoset ble de faktisk fornøyd med maten.

- Overraskende nok gikk det bra til slutt, men det var et enormt stress mens det pågikk. Jeg har vært der igjen og ble godt mottatt, så de er i alle fall ikke sinte. Eventuelt er de bare veldig høflige. De har i alle fall ikke konfrontert oss direkte med det, fortsetter Lauritzen.

Ville ikke trekke seg

Ida Fladen legger også til at hun på tross av utfordringene aldri vurderte å trekke seg fra innspillingen.

- Absolutt ikke. På et tidspunkt var jeg usikker på om jeg klarte å gjennomføre akkurat den dagen vi styrte restauranten, men det var aldri tema å trekke seg. Det er jo bare å bite tennene sammen og la det stå til. Jeg så ganske humoristisk på det hele selv da det sto på som verst, sier hun og legger til:

- Selv om det ble litt sykdom, så hadde jeg det alt i alt kjempegøy. Dag Otto og Kristian var helt supre å reise på tur med, og jeg håper skikkelig jeg får være med igjen!

- Rimelig frekt

Statholdergaarden er lenge blitt regnet som en av Oslos beste restauranter og blir drevet av Bent Stiansen. Da han fikk nyss om at restauranten var blitt inkludert i stuntet, ble han overrasket.

- Dette er rimelig frekt! Hadde Kristian i det minste vært en god kokk, så hadde det vært i orden, sier Stiansen til Dagbladet og ler.

Selv har stjernekokken et ønske å komme med, som et plaster på såret:

- Det er ikke noe vondt blod mellom oss. Kristian er en sjarmerende og dyktig programleder, men det minste jeg kan forvente - og forlange - er at de to tar meg med på sykkeltur.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Ristorante All' Olivo.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Se Ida Fladens romantiske feriebilder