Lisa Teige fra «Skam»:

Fikk ikke William og Kate-invitasjon: «Oi! Okey»

Skuespiller Lisa Teige sto på sidelinjen mens de andre «Skam»-stjernene møtte hertugparet.

UTEBLE: Selv om Lisa Teige (t.v.) spilte hovedrollen i første sesong av «Skam», fikk hun ingen invitasjon til å delta på møtet med hertugparet fredag forrige uke. Det fikk imidlertid de gjenværende, tre hovedrolleinnhaverne Tarjei Sandvik Moe (t.v.), Iman Meskini (nummer tre fra venstre) og Josefine Frida Pettersen (nummer fire fra venstre). Foto: NRK / NTB Scanpix
UTEBLE: Selv om Lisa Teige (t.v.) spilte hovedrollen i første sesong av «Skam», fikk hun ingen invitasjon til å delta på møtet med hertugparet fredag forrige uke. Det fikk imidlertid de gjenværende, tre hovedrolleinnhaverne Tarjei Sandvik Moe (t.v.), Iman Meskini (nummer tre fra venstre) og Josefine Frida Pettersen (nummer fire fra venstre). Foto: NRK / NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Forrige uke gjestet hertuginne Kate (36) og prins William Norge (35), der en av postene på programmet inkluderte et møte med «Skam»-stjernene på Hartvig Nissen videregående skole.

Flere av seriens mest sentrale skuespillere, deriblant Josefine Frida Pettersen (21), Iman Meskini (20),Ulrikke Falch (21), og Tarjei Sandvik Moe (18), var til stede.

For Lisa Teige (20), som fikk stjernestatus over natta da hun spilte hovedrollen i første sesong, uteble imidlertid møtet med de kongelige gjestene. I onsdagens sending av P3morgen avslører hun årsaken til dette.

- Det var fordi jeg ikke ble invitert. Jeg fikk ingen invitasjon, sier Teige, som spilte karakteren Eva Kviig Mohn i «Skam».

KONGELIG BESØK: William og Kate besøker Hartvig Nissen videregående skole i Oslo, der «SKAM» ble spilt inn. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Ble du lei deg, spør programleder Silje Nordnes, hvorpå Teige svarer slik:

- Nei, men det var litt rart da jeg så det på nyhetene. Da var jeg litt sånn: «Oi! Okey». Men ellers synes jeg det har vært helt greit. Jeg har sagt nei til en del ting tidligere, fordi jeg har lyst å være litt privat, forklarer 20-åringen.

KONGELIG MØTE: Hertugparet gjestet Hartvig Nissen, der «Skam» ble spilt inn, i Oslo fredag forrige uke. Fra venstre: Prins William, hertuginne Kate, Carl Martin Eggesbø, Ulrikke Falch, Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini, Ina Svenningdal, Tarjei Sandvik Moe, kronprins Haakon, og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG MØTE: Hertugparet gjestet Hartvig Nissen, der «Skam» ble spilt inn, i Oslo fredag forrige uke. Fra venstre: Prins William, hertuginne Kate, Carl Martin Eggesbø, Ulrikke Falch, Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini, Ina Svenningdal, Tarjei Sandvik Moe, kronprins Haakon, og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vært litt rart

Det er om lag åtte måneder siden siste episode av «Skam» gikk på lufta. Siden den gang har skuespillerne gått i ulike retninger.

Ulrikke Falch har markert seg tydelig som samfunnsdebattant. Iman Meskini - kjent som Sana i serien - er i militæret. Josefine Frida Pettersen gjør det på sin side stort som skuespiller på ulike teatre rundt i landet.

Teige, som til høsten er aktuell med hovedrollen i den norske ungdomsfilmen «Battle», studerer selv dans på Kunsthøgskolen i Oslo. Overfor P3morgen røper 20-åringen at livet etter «Skam» har vært spesielt.

- Det har vært litt rart, jeg merker jo at det er litt tomt, på en måte. Vi var jo vant til å se hverandre hver uke, på innspilling og sånt. Jeg savner skuespillerne og crewet veldig mye, men jeg gikk jo rett over til en utdanning, så jeg hadde ikke fått til begge deler uansett. Jeg synes det var fint at serien sluttet på tidspunktet den gjorde, forteller hun.

GUL LØPER: SKAM-eventyret tok slutt - i Norge - i fjor. I anledning avslutningsfesten møtte stjernene fra NRK-serien pressen. Her ankommer de den gule løperen. Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer

- Selvsagt leit

Håkon Moslet er redaksjonssjef i NRK P3 og var ansvarlig for «Skam», da det gikk på lufta.

Overfor Se og Hør forklarer Moslet at opplegget på Hartvig Nissen ble til i dialog mellom skolen, den britiske ambassaden og NRK.

- Sammen med ambassaden ble vi enige om et utvalg skuespillere som skulle være til stede under seansen med hertugparet. Det ble lagt vekt på å få med de av skuespillerne som har vært eller er elever på Nissen (Carl Martin, Ina og Tarjei).

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med norgesbesøket sitt så langt forrige torsdag, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

- Utover det tok vi utgangspunktet i de som var tilgjengelige og som også tidligere har snakket om «Skam» på offentlige arrangementet i inn- og utland. Det var jo også begrenset hvor mange som kunne være med, sier han, og fortsetter:

- Når det gjelder Lisa har hun gitt uttrykk for at hun vil fokusere på andre ting etter at siste «Skam»-episode var spilt inn.

- Men vi synes selvsagt det er leit hvis hun som hovedrolleinnehaver i sesong én fikk vite om dette via nyhetene. Vi er veldig takknemlige for den innsatsen hun har gjort for «Skam» og ønsker å ha en god dialog med henne også framover​​, avslutter Moslet.

LES OGSÅ: Slik forandret «Skam» livet hans