MØTTE VEGGEN: I 1993 ble Christine Koht utbrent og måtte sykemeldes. Foto: NRK
MØTTE VEGGEN: I 1993 ble Christine Koht utbrent og måtte sykemeldes. Foto: NRKVis mer

- Fikk ikke sove på ett år

I 1993 møtte Christine Koht veggen og måtte sykemeldes.

SEHER.NO: Vi er vant til å se NRK-profilen Christine Koht (40) høyt oppe. Hun sitter sjelden stille, og sier akkurat det hun mener.

Men livet har ikke alltid vært like lett for den alltid så entusiastiske programlederen. I 1993 møtte hun nemlig veggen, hun slet med søvnproblemer i nesten ett år og måtte sykemeldes en lang stund.

- Da jeg møtte veggen i 1993, slet jeg med søvnen i nesten et år og ble sykemeldt. Det med søvn er tortur. Eller mangel på søvn. Det sitter mye i hodet.

- Jeg burde jo ha skjønt det, at jeg våknet klokken fire hver morgen på grunn av for høyt press. Men jeg tok ikke signalene og kjørte på. Jeg leser om ME, kronisk utmattelsessyndrom, og tenker på om det kan ramme meg. Hva er det som skal til? Hvor høy er terskelen? Hvordan merker man at man puffes over på den andre siden, der lammelser, elendighet og kronisk sengeleie venter?, sier hun i et intervju med HENNE.

Og Koht innrømmer at utbrentheten har tatt på. Også når det gjelder reising. Tidligere reiste hun mye, men nå holder hun seg mest mulig hjemme. Hun mener det blir for mye ommøblering.

- Ja, av hotellrom. Jeg prøver å få det mest mulig likt soverommet hjemme, og det er en stor utfordring. Puter må hentes i resepsjonen, madrasser må byttes, senger må flyttes på. Og hvis intet annet funker, må man rett og slett bytte rom. Før fikk jeg alltid Pernille til å ta seg av ommøbleringen, men det har jeg sluttet med. Hun syntes at det var pinlig, så derfor gjør jeg det selv. Det er jo grenser for hva jeg kan pådytte henne av ubehag for min skyld.

Christine og Pernille har vært sammen i 17 år, og Christine har i etterkant tenkt at det var lurt at hun ble lesbisk.

- Jeg har aldri hatt draget på menn, og derfor var det kanskje lurt at jeg ble lesbisk. Nei da, jeg mener det ikke så bokstavelig, jeg ble forelsket i Pernille. Vi har levd sammen i 17 år, og det sier jo sitt.

- Men jeg har i løpet av livet tenkt litt på mann og barn og sånn. Altså, før jeg traff Pernille, sier hun til HENNE.

LES OGSÅ: Kjendiser snakker seg rike

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.