TID: Abid Raja ville ha mer tid til familien og ga opp advokatlivet. Foto: Stella Pictures
TID: Abid Raja ville ha mer tid til familien og ga opp advokatlivet. Foto: Stella PicturesVis mer

- Fikk ikke med meg at sønnen vår krabbet

Da Abid Raja forstod hva som skjedde, tok han en av sine aller viktigste avgjørelser.

SEOGHØR.NO: Venstrepolitiker Abid Raja (39) la i 2008 om hele livsstilen sin. Han gikk ned over tyve kilo og har løpt flere maraton siden den gang.

Men det var hans yngste sønn, Adam, som fikk ham til å gi opp advokatjobben. Raja var nemlig ofte borte i flere uker i strekk.

-  Jeg fikk ikke engang med meg at Adam, minsten vår, hadde begynt å krabbe. Jeg hadde ikke lyst til å bli en av de skilte advokatene som ser barna sine på ferie to ganger i året mens de snakker jobb i mobilen. Så vi tok noen grep, det tror jeg var veldig fornuftig, sier han til VG.

Nå er stortingspolitikeren sunn, frisk og veldig glad for avgjørelsen han tok den gang.

KONA: Abid Raja med kona Nadia.  Foto: Stella Pictures
KONA: Abid Raja med kona Nadia. Foto: Stella Pictures Vis mer

Politikeren driver i dag lokalvalgkamp, men forteller til VG at Syria-krisen gjør at det føles tomt.

- Jeg skal være så ærlig å si at det akkurat nå ikke føles så meningsfullt å stå og snakke om for eksempel kommunereformen når alt dette pågår i Europa og Syria. Samtidig er det jo kommunene som skal bosette disse flyktningene, alt henger jo sammen, så jeg klarer likevel å motivere meg på et vis, sier Raja.

- Det er ikke noe poeng i å være politiker og hjelpe de sterkeste, vet du. De klarer seg fint uansett, avslutter Venstrepolitikeren.

Ga alt i danseduell

Raja er kjent for å være kjapp i replikken, men da han ble utfordret til danseduell i TVNorge-programmet «4-stjerners middag» i våres, viste han at han heller ikke er redd for å gi full gass på gulvet.

I fargerike treningsdresser kjempet Abid og de andre deltagerne, programlederne Stian Barsnes Simonsen og Sarah Natasha Melbye, og tidligere snøbrettkjører Stine Brun Kjeldaas om hvem som imponerte mest med sine hip-hop kunster.

GA ALT: Abid Raja tar utfordringen fra Stine Brun Kjeldaas, Stian Barsnes Simonsen og Sarah Natasha Melbye i «4-stjerners middag».  Foto: TV Norge
GA ALT: Abid Raja tar utfordringen fra Stine Brun Kjeldaas, Stian Barsnes Simonsen og Sarah Natasha Melbye i «4-stjerners middag». Foto: TV Norge Vis mer

Da det var Abids tur nølte han ikke med spinne rundt på gulvet.

- Jeg tror jeg ga litt for mye. Jeg følte jeg tok litt for mye Møllers tran til frokost. Jeg bestemte meg mentalt for at nå skal jeg legge hemningene mine bort og ikke tenke på at jeg driter meg ut.

- Det ser sikkert skikkelig corny ut, men vi får legge selvhøytideligheten til side og «go with the flow», sier han til kameraene.

LES OGSÅ: Her sprekker «Pølsa» i raseri