FIKK IKKE JOBB: Etter suksessen med «Varg Veum» var ikke filmstjernen like ettertraktet på jobbmarkedet. Foto: Fame Flynet
FIKK IKKE JOBB: Etter suksessen med «Varg Veum» var ikke filmstjernen like ettertraktet på jobbmarkedet. Foto: Fame FlynetVis mer

Fikk ikke jobb etter «Varg Veum»

Nå er Trond Espen Seim klar for realityserien «Den Siste viking».

SEOGHØR.NO: Etter tolv filmer i rollen som privatdetektiven Varg Veum sa skuespiller Trond Espen Seim (43) stopp.

Filmstjernen, som på den tiden var hele Norges krimhelt, forsvant helt fra rampelyset etter den siste filmen i 2012.

Seim spilte hovedrollen i forfatter Gunnar Staalesens kriminalromaner. Filmene ble en enorm suksess. Men Trond Espen skulle i etterkant av suksessen også få oppleve medaljens bakside.

- Når man gjør tolv filmer med samme karakter, er det klart at stempelet står ganske kraftig i pannen din. Ulempen er at andre filmer blir uaktuelle, fordi produksjonsselskapet ikke ønsker å assosiere karakteren med Varg Veum. Det finnes noen prøvefilminger jeg gjerne skulle vært på, men det er «the name of the game», sier Seim til Dagbladet.

Etter innspillingene av «Varg Veum»-filmene har Seim fått sønnen Jack. Sammen med kona Cecilie Frostad har paret også datteren Olivia.

Selvom skuespilleren har opplevd at han har mistet roller på grunn av assosiasjonen til «Varg Veum», vil han ikke se bort i fra at han en gang i fremtiden nok en gang kan tre inn i rollen.

- Hadde jeg fått spørsmål om nok en film rett etter den forrige, ville jeg takket nei. Nok var nok, følte jeg. Blir man for husvarm, gir man kanskje ikke sitt beste. Jeg skal likevel ikke leke snobb. Hadde man brukt god tid på manus og satset skikkelig, er det et kommersielt marked der, sier skuespilleren til Dagbladet.

REALITY: Trond Espen er programleder for TVNorges nye store realitysatsning «Den Siste Viking». Foto: FameFlynet Norway
REALITY: Trond Espen er programleder for TVNorges nye store realitysatsning «Den Siste Viking». Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Om kort tid vil Trond Espen også være å se på norske TV-skjermer. «Varg Veum»-stjernen er nemlig programleder for TVNorges storsatsning «Den Siste Viking».

Sammen med 18 deltakere er han i full gang med innspillingen i høyfjellet ved Jotunheimen. Men før han takket ja til den nye jobben, rådførte han seg grundig med familien.

- Forholdene skal ligge helt til rette når du er borte, understreker Seim - som i fjor avslørte at han slet med alvorlig hypokondri - overfor VG.

LES OGSÅ:   - Jeg hater utroskap