Mads Hansen:

Fikk ikke beskjed: - Overrasket

Den blodferske forfatteren retter ramsalt kritikk mot flere profiler i boka.

TOPPER LISTENE: Mads Hansen sin bok-debut har blitt en suksess, men bokanmelderne er ikke helt overbevist. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kommer boka «Min instastory» av Mads Hansen i hyllene. Allerede denne uka mottok flere boka gjennom forhåndssalget, som forlaget, Kagge i en pressemelding sier har slått rekord hos bokhandlerkjeden Ark.

Boka er en salig blanding av personlig drama, suksesshistorier og bloggerkriger. Det er kanskje spesielt i sistnevnte kategori at Hansen har markert seg sterkest i de siste åra.

KONFLIKT: Mads Hansen og Isabel Raad har hatt vært i tottene på hverandre på Instagram i lang tid. Nå kan det virke som om stridsøksen er begravd. Video: Rød Løper Vis mer

Han har viet mange sider til å forklare feiden med influenser Isabel Raad og blogger Anna Rasmussen. Han følger deretter opp med en «influenserbørs», der rangeringen er på en skala fra én til ti.

Dårlig rating

Dem som kjemper om dårligst rating, med en treer å vise til, er Sophie Elise Isachsen, Isabelle Eriksen og Erlend Elias.

«Sophie Elise er landets mest omtalte influenser de siste åra. Derfor er det synd at hun muligens er det dårligste forbildet av dem alle. Når hun ikke har vært opptatt med å bløffe om huskjøp eller å vise kropp for å friste tenåringer til å dra på språkreise, har hun invitert med seg publikum inn på operasjonsstua, aka verkstedet sitt», åpner Hansens børs.

NY BOK: Mads Hansen har nylig skrevet bok, der han ikke informerte influenserne som ble omtalt om hva de kunne vente seg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NY BOK: Mads Hansen har nylig skrevet bok, der han ikke informerte influenserne som ble omtalt om hva de kunne vente seg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

For Eriksens vedkommende er hennes to tidligere voldsdommer tema.

«Glem Sophie Elise. Isabelle Eriksen er Norges farligste forbilde. I hvert fall i fylla», skriver Hansen.

PRANK: Erik Sæter la ut en video på 17. mai som ble plukket opp av Mads Hansen og brukt til å disse førstnevnte på Instagram. Nå hevder Erik at det hele var en del av en planlagt prank, noe Mads sliter med å tro på. Video: Rød Løper Vis mer

Reagerer

Se og Hør har forsøkt å få tak i de to førstnevnte, uten hell. Erlend Elias reagerer på at han ikke ble informert i forkant av omtalen.

- Jeg trodde at dersom man skrev om andre, så måtte man snakke med personen først. Jeg er litt overrasket over at forlaget ikke sendte ut en melding til de det gjelder, når man blir omtalt på den måten, sier han til Se og Hør.

Forfatteren selv forteller at ingen ble kontaktet i forkant.

- Jeg ser ikke hvordan det skulle endret noe. Jeg omtaler offentlige personer, og da først og fremst ting som er ytret, sagt eller skrevet i offentligheten. På samme måte antar jeg at personer som omtales i eksempelvis podkaster eller blogginnlegg heller ikke varsles i forkant, sier Mads Hansen til Se og Hør.

- Men kunne det vært ryddig å gjøre det? Ja, hvis det hadde avslørt noe som ikke allerede var kjent for offentligheten, legger han til.

AKSJON: Mads Hansen har sett seg lei influencere som bryter corona-reglene - dette er saken. Video: Rød Løper Vis mer

- Uenig

Erlend Elias har imidlertid tilsynelatende ingen problemer med måten han er omtalt på, og mener Hansen står fritt til å skrive det han vil om ham.

- Det får han bare gjøre, det er hans bok. Det bryr jeg meg ikke så mye om. Hans oppfatning om meg, er jo hans oppfatning, det er noe man må få lov til.

Han er i bransjenettstedet Kampanje sitert på at han mener boka til Hansen er mobbing. Han understreker til Se og Hør at han mener sitatet refererer til Hansens virksomhet i sosiale medier.

- Jeg har ikke noe imot ham på privaten. Men jeg må få lov til å være uenig i måten han opererer på i sosiale medier. Jeg synes ikke noe om å drite ut og prøve å ta folk på feil de gjør.

Han mener imidlertid det er feil av Hansen å beskylde ham for manglende reklamemerking i sosiale medier.

BRÅKMAKER: Mads Hansen tøyer grenser med sine skjulte kameraer - og denne gangen går det nesten skikkelig gærent. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Ikke behov for å informere

Tuva Ørbeck Sørheim i Kagge Forlag forteller til Se og Hør at de ikke så et behov for å informere influenserne om hva de kunne vente seg i boka på forhånd, slik Erlend Elias mener de burde gjort.

KLEINT: Helene Olafsen blir utfordret av Mads Hansen og må på en rekke dates i ukens «Senkveld». Det mennene ikke visste, var at det hele var skjult kamera. Video: TV 2 Vis mer

- Vi har vurdert det slik at det ikke var nødvendig å kontakte influenserne på forhånd. Det fremgår tydelig av konteksten at det som står om influenserne er Mads’ meninger. Faktaopplysningene som fremkommer om influenserne er allerede offentlig kjent, og vi så derfor ikke noe behov for å informere i forkant, forteller Sørheim.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Isabel Raad, Kristin Gjelsvik, Jørgine Massa Vasstrand, Sofie Karlstad eller Jenny Skavlan.

LES OGSÅ: - Følte meg litt sparket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer