Fikk husarrest av kona etter «Farmen»

- Det tok 14 dager før jeg var meg selv igjen, forteller «Farmen»-vinner Morten Heggdal.

SEOGHØR.NO: Søndag ble det klart at det er Morten Heggdal (45) som kan kalle seg vinner av «Farmen» 2013. Det ble han etter å ha slått Magnus Røberg (25) i den avsluttende kunnskapskonkurransen.

GLAD VINNER: - Magnus ville vært en kjempeverdig vinner. Da jeg lå an til å tape, gledet jeg meg bare til å kaste meg rundt halsen på ham og gratulere. Men så snudde det., forteller «Farmen»-vinner Morten Heggdal til Se og Hør. Foto: Morten Eik/Se og Hør
GLAD VINNER: - Magnus ville vært en kjempeverdig vinner. Da jeg lå an til å tape, gledet jeg meg bare til å kaste meg rundt halsen på ham og gratulere. Men så snudde det., forteller «Farmen»-vinner Morten Heggdal til Se og Hør. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

- Dette er noe som bare ikke skjer meg. Det skjer fremmede folk som har spesielle egenskaper. Det har ikke gått opp for meg ennå hva som har skjedd. Jeg har sikret meg en vanvittig stor premie, det har nesten vært utenkelig for meg at jeg skulle stå her som vinner, sier Morten til Se og Hør, som var til stede under finaleinnspillingen.

- Tok runder med meg selv
Morten var selvsagt i perlehumør etter å ha vunnet det populære realityprogrammet. Samtidig legger han ikke skjul på at han har vondt av kamerat og konkurrent Magnus Røberg, som tapte på målsterken.

- Magnus ville vært en kjempeverdig vinner. Da jeg lå an til å tape, gledet jeg meg bare til å kaste meg rundt halsen på ham og gratulere. Men så snudde det. Flaksen min kom tilbake, og det er jo forferdelig trist for Magnus. Jeg må innrømme at han er en enda mer verdig vinner enn meg, og jeg føler med ham.

Se vinnerintervjuet med Morten her:

 

 

Sulten og den generelt harde hverdagen var langt fra det mest utfordrende for 45-åringen fra Namsos. Det verste var nemlig savnet etter familien, innrømmer han.

- Det har vært tøft. Jeg var nødt til å ta meg noen runder hver eneste kveld. Jeg så for meg bilder av at jeg kom hjem til sønnen min Ole-Morten (4) og kona Ingfrid (39), at de leker og har det utrolig artig. At de har det så morsomt at de ikke vil at jeg skal komme hjem ennå.

Kona tok til tårene
Den metoden fungerte helt ypperlig. Fram til helt på slutten av innspillingsperioden.

- Mot slutten prøvde jeg å slippe den metoden, men da gikk alt i dass og jeg fikk problemer. Så jeg måtte starte opp igjen med en gang. Jeg fikk en ekstrem hjemlengsel som plaget meg skikkelig, forteller «Farmen»-vinneren.

- Hvordan var det første samtalen din med kona etter den avsluttende finalen?

-  Jeg var virkelig sliten, og ikke helt meg selv. Jeg kjente bare at jeg ville hjem. Da jeg hørte stemmen hennes og fortalte at jeg vant, hørte jeg at hun begynte å gråte. Da fosset en annen følelse innover meg: Jeg har i hvert fall klart å gi noe tilbake. Jeg melankolsk selv, men jeg i en slags zombie-tilværelse.

Se og Hør har også vært på besøk hjemme hos Morten, kona Ingfrid og parets skjønne og aktive sønn, Ole-Morten. Der avslører familien at tiden etter «Farmen» ikke bare har vært enkel.

Morten var nemlig mye mer sliten enn han selv forsto etter ti uker på Berli gård i Grimstad.

Måtte kaste maten
- Det var så rart, jeg hadde jo så lyst til å ha Ole-Morten hjemme. Men i forhold til barnehage og slikt, fikk jeg råd om å ikke bryte opp hans hverdag. Jeg var hjemme, hvilte og laget middag. Egentlig er jeg flink til å lage middag.

Men:

- Middagen de kom hjem til var ikke spiselig, Ingfrid måtte hive det. Jeg trodde den var bra nok selv, men fikk det rett og slett ikke til. Etterpå satte jeg og sønnen min oss på gulvet for å leke. Jeg trodde jeg var flink, men klokka 17 sier kona mi at «Morten, du må bare gå å legge deg». Jeg fungerte ikke. Jeg la meg 17, og våknet neste dag klokka 10.

Takker kona
Slik fortsatte det en god stund.

- Dagen etterpå var lik. Jeg skjønte ikke selv hvor sliten jeg egentlig var. Det tok 14 dager før jeg var meg selv igjen.

Han takker kona for måten hun har backet ham opp på i tiden etterpå.

- Jeg fikk husarrest, jeg fikk ikke lov til å gå ut av huset eller til å ta imot besøk. Jeg er glad for at jeg har en klok og ansvarlig kone. Det trenger man etter en tid som dette, forteller lykkelige Morten Heggdal til Se og Hør.

LES OGSÅ: Brøt sammen da hun fikk se datteren