TAKKER KONA: Det var Hugh Jackmans kone Deborra-Lee Furness som først slo alarm og mistenkte at ektemannen hadde hudkreft. Paret har vært gift siden 1996 og har to barn sammen. Her er paret sammen under Tony Awards i juni. Foto: Stella Pictures
TAKKER KONA: Det var Hugh Jackmans kone Deborra-Lee Furness som først slo alarm og mistenkte at ektemannen hadde hudkreft. Paret har vært gift siden 1996 og har to barn sammen. Her er paret sammen under Tony Awards i juni. Foto: Stella PicturesVis mer

Fikk hudkreft for tredje gang på under ett år

Hollywood-stjernen advarer fansen.

SEOGHØR.NO: Fra november i fjor til oktober i år har «The Wolverine»-stjernen Hugh Jackman (46) fått påvist hudkreft hele tre ganger.

Det var etter at kona hans Deborra-Lee Furness (58) ba ham gå til legen med en mistenkelig føflekk høsten 2013 at skuespilleren første gang oppdaget den skumle sykdommen.

- Deb ba meg om å sjekke et merke jeg hadde på nesen - og jammen hadde hun ikke rett! Det viste seg å være basalcellekarsinomer. Ikke vær dumme slik som meg. Test deg selv, og BRUK solkrem!!!», skrev han på Instagram den gang.

Kun et halvt år senere ble Jackman behandlet for hudkreft nok en gang.

Another Basel Cell Carsinoma. All out now. Thanks Dr. Albom and Dr. Arian. PLEASE! PLEASE! WEAR SUNSCREEN!

A photo posted by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Også denne gangen postet han et bilde av seg med plaster på nesa på Instagram med en oppfordring til fansen og alle følgerene sine til å beskytte seg i solen.

 

- Enda en basalcellekarsinom. Alt er borte nå. Takk til Dr. Albom og Dr. Arian. VÆR SÅ SNILLE! VÆR SÅ SNILLE! BRUK SOLKREM! skrev han med store bokstaver i mai.

Kort tid etter sa Jackman at han aldri ble bedt om å bruke solkrem som barn i den sterke australske solen, og at han regnet med å bli rammet av hudkreft igjen.

Og ganske riktig: Tirsdag bekreftet Hollywood-stjernens talsperson at han har blitt behandlet for hudkreft for tredje gang, skriver People.com.

I stedet for en selfie av seg selv med plaster på nesen, postet Jackman denne gangen et bilde av coveret til sangen «Everybody's Free (To Wear Sunscreen)» og skrev «SOLKREM» som tekst.

SUNSCREEN!

A photo posted by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

 

Ifølge nettstedet sier skuespillerens talsmann at Jack er i fin form etter sitt siste inngrep.

Basalcellekarsinom er den mest vanlige hudkreftformen og har svært god prognose. Den betegnes som semi-malign (delvis ondartet), som betyr at den kan være invasiv og spre seg til lokalt vev, men at den ikke sprer seg til andre deler av kroppen gjennom blod og lymfe.

De med blek hud blir oftest rammet og det er også dokumentert arvelighet. Typiske årsaker til utbrudd er overdreven soling og opphold i høyere områder der solen er sterkere.

LES OGSÅ: Jackmans kone lei av å bli kalt heldig