TAKKER KONA: Det var Hugh Jackmans kone Deborra-Lee Furness som først slo alarm og mistenkte at ektemannen hadde hudkreft. Paret har vært gift siden 1996 og har to barn sammen. Foto: REX/Gregory Pace/BEI/All Over Press
TAKKER KONA: Det var Hugh Jackmans kone Deborra-Lee Furness som først slo alarm og mistenkte at ektemannen hadde hudkreft. Paret har vært gift siden 1996 og har to barn sammen. Foto: REX/Gregory Pace/BEI/All Over PressVis mer

Fikk hudkreft for annen gang på et halvt år

Nå advarer Hollywood-stjernen andre.

SEOGHØR.NO: I november i fjor fikk skuespilleren Hugh Jackman (45) påvist hudkreft etter at kona Deborra-Lee Furness (58) ba ham gå til legen med en mistenkelig føflekk.

- Deb ba meg om å sjekke et merke jeg hadde på nesen - og jammen hadde hun ikke rett! Det viste seg å være basalcellekarsinomer. Ikke vær dum, som meg. Test deg selv, og BRUK solkrem!!!», skrev han på Instagram den gang.

Bare seks måneder etter har Jackman blitt behandlet for hudkreft nok en gang.

Torsdag postet han et bilde av seg med plaster på nesa på Instagram, og oppfordret alle sine 550.000 følgere til å beskytte seg i solen.

- Enda en basalcellekarsinom. Alt er bort nå. Takk til Dr. Albom og Dr. Arian. VÆR SÅ SNILLE! VÆR SÅ SNILLE! BRUK SOLKREM! skrev han med store bokstaver.

Fikk hudkreft for annen gang på et halvt år

Basalcellekarsinom er den mest vanlige hudkreftformen og har svært god prognose. Den betegnes som semi-malign (delvis ondartet), som betyr at den kan være invasiv og spre seg til lokalt vev, men at den ikke sprer seg til andre deler av kroppen gjennom blod og lymfe.

De med blek hud blir oftest rammet og det er også dokumentert arvelighet. Typiske årsaker til utbrudd er overdreven soling og opphold i høyere områder der solen er sterkere.

LES OGSÅ: Her lager Jackman en YouTube-farsott