Fikk høre at hun var for tykk

- Jeg prøver å ikke bli såret. Men jeg tar tilbakemeldinger til etterretning, sier Maria Haukaas Mittet.

PÅ VEIEN: Maria Haukaas Mittet holder i disse dager kirkekonserter over hele landet sammen med Oslo Gospel Choir. Foto: NTB scanpix
PÅ VEIEN: Maria Haukaas Mittet holder i disse dager kirkekonserter over hele landet sammen med Oslo Gospel Choir. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Maria Haukaas Mittet (32) er i disse dager aktuell med juleplata «Lys i mørketida» sammen med Oslo Gospel Choir. Frem til jul skal 32-åringen turnere landet rundt med kirkekonserter, og har dermed en travel førjulstid i vente.

Etter at hun representerte Norge i MGP-finalen i Beograd i 2008, har Maria blant annet gitt ut to album, vært MGP-programleder, spilt i musikalen «Grease» og deltatt i svenske «Melodifestivalen» og TV 2-programmet «Skal vi danse».

Men selv om Maria har oppnådd mye i løpet av sin karriere, har ikke livet alltid vært like enkelt for Senja-jenta.

Da hun som 12-åring spilte hovedrollen i musikalen «Annie» ble hun ifølge Dagbladet utsatt for slankepress, og fikk høre at hun var for tykk.

- Jeg begynte å mislike meg selv. Jeg startet med det ytre som jeg ofte var misfornøyd med, og jobbet meg innover. Det var en dårlig spiral, sier Maria til Dagbladet God Torsdag om den vanskelige tiden.

I dag har Maria funnet sitt eget stiluttrykk med 40- og 50-tallsinspirerte og figursydde kjoler, bølgete divahår og røde lepper.

Og selv om hun som mange andre i bransjen kan oppleve til dels negativt fokus på utseendet, føler hun at hun har lært seg å takle utfordringene bedre med årene.

- Jeg prøver å ikke bli såret. Men jeg tar tilbakemeldinger til etterretning, og jeg har nok min dose av flink pike-syndrom. Man føler at alt skal være perfekt. Det tok tid før jeg forsto at man som artist må skape uttrykket selv og tørre å stå for hvem man vil være. Jeg måtte tørre å være litt dame, sier Maria Haukaas Mittet til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Følte meg stolt da jeg ble spurt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer