Fikk hjerteinfarkt hos legen

Et slumpetreff reddet livet til Jørn Hoel.

HADDE ENGLEVAKT: De siste årene har Jørn Hoel hatt to skumle opplevelser med hjerteinfarkt - og kunne med mindre flaks ha mistet livet. Nå er han klar for å endre livsstilen sin, så fort legen har gitt ham klarsignal til å trene hardt, sier han til Dagbladet Magasinet. Foto: Stella Pictures
HADDE ENGLEVAKT: De siste årene har Jørn Hoel hatt to skumle opplevelser med hjerteinfarkt - og kunne med mindre flaks ha mistet livet. Nå er han klar for å endre livsstilen sin, så fort legen har gitt ham klarsignal til å trene hardt, sier han til Dagbladet Magasinet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den folkekjære artisten Jørn Hoel (56) fortalte i romjula at han skulle legge om livsstilen og delta i «Rock'n'Roll Marathon» som arrangeres i Norge for første gang i mai.

56-åringen, som mistet faren sin til hjerteinfarkt som 16-åring, mener at en livsstilsendring må til for at han selv skal få bli gammel.

For noen få år siden var han imidlertid nær ved å miste livet, i kjølvannet av et mindre infarkt han fikk mens han stod på scenen i Bodø. Det forteller han til Dagbladet Magasinet.

«Har en drøm»-stjernen hadde tenkt å dra alene til en hytte i Telemark etter den ubehagelige opplevelsen, for å slappe av med multeplukking og kanskje litt låtskriving.

Men ved et slumpetreff møtte han legen sin rett før avreise - et møte Hoel mener reddet livet hans.

STADIG AKTIV: 56-åringen er fortsatt å se på både scenen og skjermen - og altså snart i maratonløypa. Her på «Popstokk» på NRK i 2012 med venn og artistkollega Steinar Albrigsten. Foto: Stella Pictures
STADIG AKTIV: 56-åringen er fortsatt å se på både scenen og skjermen - og altså snart i maratonløypa. Her på «Popstokk» på NRK i 2012 med venn og artistkollega Steinar Albrigsten. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Han sa han gjerne ville undersøke meg nøyere. Jeg møtte opp, fikk på meg alle disse målegreiene og satte meg på en ergometersykkel. Nå skulle jeg ta det helt ut. Presse meg til det maksimale og se hvordan hjertet tok det.

- I det jeg nådde maksnivået, var det plutselig som om jeg var i fritt fall. Da fikk jeg et skikkelig infarkt, forteller han i portrettintervjuet.

Om man skulle valgt et sted å få hjerteinfrakt på, er neppe et legekontor det verst tenkelige stedet. En avsidesliggende hytte ville i hvert fall vært mye verre.

- Så jeg har vært kjempeheldig. Hvis jeg hadde dradd for å plukke de fuckings multene i stedet, hadde jeg ikke sittet her nå, understreker Jørn Hoel.

LES OGSÅ: Tok farvel med sin avdøde venn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer