STJERNE: Miriam Margolyes er en av Storbritannias mest suksessfulle skuespillere, og har en stor rolle som professor Stikling i "Harry Potter"-filmene. Foto: Photo: Peter Mountain
STJERNE: Miriam Margolyes er en av Storbritannias mest suksessfulle skuespillere, og har en stor rolle som professor Stikling i "Harry Potter"-filmene. Foto: Photo: Peter MountainVis mer

Fikk hjerteinfarkt etter lesbeavsløring

Harry Potter-stjernens mor taklet ikke datterens avsløring.

SEHER.NO: I et åpenhjertig intervju snakker nå "Harry Potter"-stjerne Miriam Margolyes (67), som spiller professor Stikling i filmene ut om den gang hun fortalte familien sin at hun var lesbisk.

Skuespillerinnen skal ha fortalt moren Ruth om sin seksuelle legning for nærmere 40 år siden.

I intervjuet sier hun at hun tror det kan ha vært denne nyheten som gjorde at moren fikk et hjerteinfarkt, som hun døde av 7 år senere, skriver Daily Mail.  

- Jeg fortalte henne om en affære jeg hadde med en kvinne og tre dager senere fikk hun dette slaget. Jeg skjønte senere at jeg hadde gjort en feil. Det var dumt av meg å fortelle henne det. Jeg var veldig sjokkert over det som skjedde med moren min, og den perioden var en veldig mørk tid for meg, sier hun.

Margolyes var på den tid en ung skuespillerinne, som slet for å skaffe seg et navn i filmbransjen, og moren var alt hun hadde. De to skal også ha vært svært nære.

Hjerteinfarktet gjorde moren ute av stand til å snakke og Margolyes måtte ta vare på henne frem til hun døde i 1974.

- Jeg angrer på det nå for jeg forårsaket et menneske jeg var glad i så mye smerte hun ikke kunne takle. Jeg burde vært klar over at det å si det til henne var veldig veldig feil. Det smerter meg også at hun ikke fikk leve og se hvor bra jeg har gjort det, sier hun.

"Harry Potter"-stjernen har aldri snakket offentlig om sin legning før, og pleide å fortelle journalister at hun "ikke ønsket å bli beskrevet som noe".

Og selv om stadig flere skuespillere nå er åpne vedrørende deres seksualitet, som for eksempel "Ringenes Herre"-stjerne Sir Ian McKellen, som er homofil, mener Margolyes, som har vært sammen med samme kvinne siden før morens død, at slike ting er best holdt for seg selv.

- Jeg er ikke enig med skuespillere som snakker om sexlivet sitt, sier hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Fra filmhelter til Lego-stjerner!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.