OVERLEGNE: The Blacksheeps vant en overlegen seier i MGP junior.  Foto: SCANPIX
OVERLEGNE: The Blacksheeps vant en overlegen seier i MGP junior. Foto: SCANPIX Vis mer

Fikk hilsen fra Stortinget

"MGP Junior"-vinnerne hylles av Jens Stoltenberg og Trond Giske.

SEHER.NO: Den samiske punkrock-gruppa The Blacksheeps fra Nesseby i Øst-Finnmark knuste lørdag all konkurranse i den storslåtte finalen av Melodi Grand Prix Junior i Århus i Danmark.

Alt klaffet for gitarist Emilie Nilsen (15), trommeslager Viktoria Eriksen (15), bassist Aleksander Toryguin (15) og, ikke minst, vokalist Agnete Johnsen (14), da de fremførte den heftige, men o så såre, sangen om den overvektige hunden Camillas tragiske bortgang - "Oro Jasja Beana".

Og etter to overbevisende fremføringer var den norske gruppa storfavoritt hos de andre landene, og endte opp med hele 164 poeng, 70 mer enn lang nummer to fra Finland.

Men det var ikke bare journalister og tv-seere fra Sverige, Danmark og Finland som lot seg imponere over den norske rockekvartetten, skriver VG.

Også statsminister Jens Stoltenberg og kulturminister Trond Giske lot til å være mektig imponert over gruppas store seier, og sendte en personlig hilsen etter melodifinalen.

"Gratulerer til dere alle i The Blacksheeps med en strålende seier i den nordiske finalen. Det er spesielt flott at et band fra Nesseby i Finnmark vinner med en drivende rockelåt. Vi er alle stolte av Agnete og resten av bandet som har sjarmert hele Norge", skrev de to til gruppa.

Og kulturministeren klarte ikke å hylle bandet nok.

- Det er helt utrolig at de vant. De viste en fantastisk innsats! Samtidig er det moro at de vinner med en ekte rockelåt, sier Giske til VG.

The Blacksheeps har hatt stor suksess i Norge etter gjennombruddet med Melodi Grand Prix Junior, og har fått platekontrakt med Music Business Norway (MBN).

Helgens seier kommer nok ikke til å gjøre det allerede ettertraktede bandet mindre populært.

- Vi har måttet si nei i ni av ti tilfeller. Alle vil ha en bit av kaken. Nå skal de i studio i januar og kose seg med å lage og spille inn låter. Så får vi se når platen kommer ut og om den i det hele tatt kommer. Det er viktig å ikke legge noe press på dem, sier Stein Vanebo i MBN.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Norsk seier i Melodi Grand Prix Junior!