Morgenlevering:

Fikk grisete levering

Influenseren bestilte halloweendekorerte donuts - men de så ikke helt ut som de gjorde på nettsiden.

DONUTS: Linnéa Myhre forsøkte å bestille festlige donuts fra Morgenlevering. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
DONUTS: Linnéa Myhre forsøkte å bestille festlige donuts fra Morgenlevering. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Linnéa Myhre (33) delte nylig en Instagram-historie med sine 169 000 følgere, hvor hun la ut en skjermdump fra Morgenleverings nettsider.

Bildet var av noen halloweendekorerte donuts - en firepakning til 140 kr. Til bildet skrev Myhre: «Hva du tror du får av Morgenlevering».

Linnea Myhre og Emil Gukild planlegger et stort bryllup. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

Neste Instagram-historie var av en pose som var tilgriset på innsiden av det som ser ut som glasur. Til dette bildet skrev influenseren: «What you actually get», eller «det du faktisk får», på norsk. Hun hadde også lagt ved en rekke latter-emojier.

Under kan du sammenligne bildene:

Det kan med andre ord se ut til at 33-åringen ikke har fått helt det hun har bestilt fra selskapet.

Linnéa Myhre har så langt ikke besvart Se og hørs henvendelse - men det har Morgenlevering gjort.

Daglig leder Håkon Liland forteller til Se og Hør at de ikke har vært i kontakt med Myhre angående leveringen. Han påpeker at de nettopp ble gjort oppmerksomme på saken gjennom hennes Instagram.

- Hva har egentlig skjedd her?

LEGGER SEG FLAT: Daglig leder Håkon Liland beklager for det som skjedde med Linnea Myhres levering. Foto: At Hand
LEGGER SEG FLAT: Daglig leder Håkon Liland beklager for det som skjedde med Linnea Myhres levering. Foto: At Hand Vis mer

- Det har skjedd en glipp i leveransen av produktet. Hun bestilte donuts, men mottok skoleboller i stedet. Her vil Myhre få varen refundert, som er normal prosedyre dersom denne typen saker inntreffer - og vi må bare beklage at det skjedde, sier Liland.

- Hvorfor reklamere med fint dekorerte donuts, for så å pakke dem inn slik at dekorasjonen blir ødelagt?

SAMBOERE: Emil Gukild selger leiligheten, og har flytta inn hos kjæresten Linnéa Myhre. Video: Rød Løper / Dagbladet TV Vis mer

- Donuts pakker vi inn i esker, nettopp for å bevare produktene best mulig. Det bør vi også gjøre med skoleboller fremover, når vi ser disse bildene. Dette er ikke tett nok opp mot kvaliteten vi ønsker å holde og vi ser på snarlige justeringer også på dette produktet.

På spørsmål om Morgenlevering har fått noen klager på lignende tilfeller, svarer Liland følgende:

- Det hører til sjeldenhetene at folk får feil produkt. Kundens opplevelse er vår viktigste prioritering, og her må vi rett og slett forbedre oss. Vi setter pris på tilbakemeldingen fra kundene våre, og dette vil forbedre tjenesten vår.

LES OGSÅ: - Ingen vanlige dater

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer