Lainey Marie:

Fikk gravidsjokk etter et halvt år

Influenseren fant ut at hun ventet barn to tredjedeler ut i svangerskapet.

SJOKK: Influencer Lainey Marie avslører på sin YouTube-kanal at hun er gravid - og mye lengre på vei enn hun trodde. Video: Laineymariebeauty / Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bli gravid uten å gå inn for det er slett ikke uvanlig, og det kan ofte ta noen uker før man oppdager at man venter barn.

Det å være langt forbi halve svangerskapet tilhører imidlertid sjeldenhetene, og derfor vekker den amerikanske influenseren Lainey Marie (29) nå oppsikt.

Gravidsjokk

Skjønnhetsprofilen forteller nemlig sine over 120 000 abonnenter på YouTube at hun nylig fikk gravidsjokk.

Hun oppdaget nemlig ikke at hun ventet barn før hun var hele seks måneder på vei.

- Jeg er fortsatt i sjokk. Jeg er overveldet, jeg er gira, jeg er redd, jeg er nervøs. Jeg kjenner på så mange følelser akkurat nå, slik dere kan forestille dere, sier hun i videoen.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

Marie har også to barn fra før, Brayden (13) og Knox (1). Sistnevnte har hun med ektemannen, som hun giftet seg med i 2017. Sitt første barn fikk hun allerede som 16-åring.

29-åringen forklarer også at hun har gått på prevensjonsmiddelet minipille etter fødselen av sønnen, men hun ble altså likevel gravid på ny.

Hun forteller at hun under de to forrige graviditetene har vært veldig kvalm, og til tider var så dårlig at hun knapt kom seg opp av sofaen. I dette svangerskapet har hun imidlertid følt seg normal, noe som gjorde at hun ikke oppdaget at hun ventet barn.

- Jeg la merke til at magen var større. Noen dager var den stor, noen dager på en måte stor, andre dager ikke stor i det hele tatt. Det var til og med et punkt hvor jeg gikk ned i vekt. Jeg var nesten tilbake på vekta jeg hadde før graviditeten, forteller hun, og viser til sitt forrige svangerskap.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Mistenkte matallergi

Marie forklarer at hun trodde magen var større på grunn av melkeprodukter, eller annet hun ikke tålte.

- Jeg var alltid oppblåst, jeg trodde at jeg spiste noe som gjorde magen vrang, men jeg fant ikke ut av det. Jeg gikk på prevensjon, og graviditet slo meg ikke engang.

Da navelen begynte å stå ut, valgte hun imidlertid å ta en graviditetstest for å utelukke at hun ventet barn.

29-åringen avslører også at hun og ektemannen venter en sønn. Det gjør hun blant annet på Instagram for sine 137 000 følgere, hvor hun har lagt ut bilde av sin yngste sønn. Her skriver hun også at hun har termin i slutten av januar.

Reaksjonene har naturlig nok ikke latt vente på seg, og flere uttrykker sin overraskelse i kommentarfeltet.

«Sykt at du ikke visste det, men de beste tingene kommer overraskende», skriver en av følgerne.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Overraskende fødsler

Selv om det er uvanlig å oppdage graviditet så seint som etter seks måneder, finnes det også historier om kvinner som ikke har visst at de var gravide før de født.

Dagbladet skrev blant annet i fjor om 18 år gamle Ebony som ble syk og havnet i koma. Fire dager seinere fødte hun sitt første barn - uten å vite at hun i det hele tatt var gravid.

Hun hadde den sjeldne tilstanden «uterus didelphys», noe som betyr at livmoren hennes er helt delt med en «vegg», slik at hun i realiteten har to livmorer. Babyen var derfor gjemt i den ene, noe som var årsaken til at hun ikke hadde en synlig kul på magen.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer

For fire år siden skrev Dagbladet om svenske Linnea Fritz, som da var 16 år gammel, som gikk på do med magesmerter. Da var det en baby som havnet i skåla, noe hun slett ikke hadde forventet.

Det har også skjedd i Norge. I 2014 ble nemlig den da 21 år gamle Camilla Mauseth mor for første gang, men fant altså bare få timer før fødselen ut at hun var gravid.

LES OGSÅ: - Folk må ikke spekulere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer