Fikk gjeldssjokk på 360.000 kroner etter skilsmissen

- Jeg tenkte «hvordan skal dette ende?», sier «Luksusfellen»-deltageren Mira (45) fra Sandnes til Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: Onsdag kveld er det sesongpremiere på TV3-programmet «Luksusfellen», der man får nye historier fra mennesker som har havnet i økonomisk trøbbel.

I første episode besøker forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim og psykolog Robert Speare tobarnsmoren Mira Virtanen (45) fra Sandnes, som opprinnelig kommer fra Finland. 

45-åringen er mor til to og bestemor til tre, men da hun i 2007 skilte seg fra ektemannen etter 16 år, gikk det kraftig utover økonomien.

- Det var min eksmann som hadde kontroll over økonomien, forteller hun under episoden.

Saken fortsetter under bildet. 

SÅRBART: Det er ingen tvil om at det blir følsomt når Mira får vite om sin samlede gjeld.  Foto: Skjermdump TV3
SÅRBART: Det er ingen tvil om at det blir følsomt når Mira får vite om sin samlede gjeld. Foto: Skjermdump TV3 Vis mer

Overrasket over egen gjeld

Selv trodde Mira at hun hadde pådratt seg en gjeld på litt i overkant av 200.000 kroner, men under samtalen med Hallgeir og Robert kommer det frem at hun skylder en betydelig høyere sum enn antatt.

- Dette blir nok vanskelig å høre, men din samlede gjeld er 360.000 kroner, forteller Hallgeir til tobarnsmoren.

Se video øverst i saken!

Til Seoghør.no forteller 45-åringen at det var som et slag i ansiktet å få beskjed om at hun skyldte en del mer enn hun trodde. 

- Det knuste meg virkelig. Jeg slet jo med den gjelden jeg trodde at jeg hadde, så det var veldig vondt å få den summen foran meg. Jeg tenkte «hvordan skal dette ende?», sier hun.

Saken fortsetter under bildet. 

MED I ÅRETS SESONG: Tre forbrukerøkonomer og to psykologer bretter opp ermene for å yte økonomisk førstehjelp for trettende gang. Fra venstre: psykolog Cecilie Lynum, økonomene Magne Gundersen, Silje Sandmæl og Hallgeir Kvadsheim og psykolog Robert Speare.  Foto: TV3
MED I ÅRETS SESONG: Tre forbrukerøkonomer og to psykologer bretter opp ermene for å yte økonomisk førstehjelp for trettende gang. Fra venstre: psykolog Cecilie Lynum, økonomene Magne Gundersen, Silje Sandmæl og Hallgeir Kvadsheim og psykolog Robert Speare. Foto: TV3 Vis mer

Positiv til fremtiden

Under episoden blir det kjent at det er Miras datter Anne-Beth (27) som de siste årene har tatt ansvaret i familien når det gjelder det økonomiske. Mira innrømmer at det har vært en hard virkelighet å innse.

- Det var ordentlig vondt for meg. Det er vanskelig å forklare hvordan det fikk meg til å føle, men det var nok det som tæret mest på situasjonen. Jeg flyktet fra problemene mine, så jeg er så evig takknemlig for å ha fått hjelp til dette, sier hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter nedenfor. 

MYE HJELP FRA DATTEREN: De siste årene er det Miras datter Anne-Beth som har følt seg som moren i familien, grunnet Miras økonomiske problemer.  Foto: Skjermdump TV3
MYE HJELP FRA DATTEREN: De siste årene er det Miras datter Anne-Beth som har følt seg som moren i familien, grunnet Miras økonomiske problemer. Foto: Skjermdump TV3 Vis mer

45-åringen fra Sandes forteller at hun i dag ser mye mer positivt på fremtiden, og er glad for at hun, etter mye om og men, valgte å bli med i TV3-programmet. 

- Jeg skjønte at jeg ikke har noe å tape. Det var knalltøft følelsesmessig, men veldig glad for at jeg valgte å si ja til å bli med. Realiteten har endelig gått opp for meg. Jeg er veldig positiv til fremtiden, og det merker alle rundt meg. Jeg har fått et bedre forhold med barna, og jeg synes det er lettere å gå på jobb og besøke barnebarna, forteller hun til Seoghør.no. 

Hvordan det går med Mira, kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30. 

Nedenfor kan du se tidligere klipp fra «Luksusfellen»:

 

LES OGSÅ: - Jeg har 450 millioner i gjeld