Andreas «Tix» Haukeland:

Fikk gigantisk skattesmell

- Jeg har ingenting å klage over.

BAKSMELL: Andreas Haukeland fikk tilsynelatende en kjempesmell på skatten. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
BAKSMELL: Andreas Haukeland fikk tilsynelatende en kjempesmell på skatten. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Andreas Haukeland (29), for mange kjent som «Tix», fikk tilsynelatende en høyere baksmell på skatten enn mange andre i år.

Det røper han selv i en video på TikTok.

«5.519.095 kroner i skattesmell» skrev artisten i en video han nylig delte på videpolattformen. I videoen filmer han seg selv mens han tilsynelatende sjekker skattemeldingen. Under videoen skriver han «På tide å pante flaskene i garasjen...».

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Overfor Nettavisen forteller 29-åringen at forklaringen på den store baksmellen er noe så enkelt som «å ikke betale skatten». Videre sier han at han var forberedt på det, og dermed ikke fikk et stort sjokk som følge av en baksmell på over fem millioner kroner.

SOMMERPLANER: Vi tok en prat med Andreas «TIX» Haukeland om sommerplanene og gjensynet med Efendi. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Luna Lea. Vis mer

- Men det er bare å utsette skatten litt, og da får man en smell i stedet. Men så er smellen verdt det fordi man har investert pengene godt i mellomtiden, sier han.

I intervjuet kommer det frem at artisten ikke har noe imot å betale skatt, og han forteller at han mener at jo mer man betaler i skatt, jo bedre er det.

- Ja, skatt er dritirriterende, men så tenker jeg at jeg har vokst opp i 20 år før jeg hadde min egen inntekt. Og i de 20 årene har jeg bare vært en kostnad for både familie og staten. Jeg har ingenting å klage over, jeg skylder Norge mye.

ELLE-FESTEN: Andreas «TIX» Haukeland vrir seg unna reporterens spørsmål. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Da skattelistene for fjoråret ikke er tilgjengelige ennå er det ikke offisielt kjent hva Haukeland tjente i 2021.

I 2020 viste skattelistene at Haukland hadde en skattbar inntekt på 15,7 millioner kroner, hvorav 7,7 millioner gikk til skatt.

Andreas Haukeland er nominert til årets programleder i Reality Awards, som arrangeres i regi av Se og Hør.

LES OGSÅ: Om bryllupet: - Går i rykk og napp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer