Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom:

- Fikk full innføring i mitt kommende bryllup

Svarer på det «alle» lurer på.

FREMTID I VENTE: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard har tilbragt det siste halvannet året som kjærester. Likevel stresser de ikke med å imøtekomme tradisjonelle forholdsregler. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FREMTID I VENTE: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard har tilbragt det siste halvannet året som kjærester. Likevel stresser de ikke med å imøtekomme tradisjonelle forholdsregler. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Petter Pilgaard (38) og Vendela Kirsebom (51) har hatt et hektisk år etter «Farmen kjendis»-suksessen. Ikke bare møtte de og forelsket seg i hverandre, men begge ble også uhyre populære hos folket.

Petter fikk vise at han er «mer mann» enn hva folket trodde, og Vendela fikk vist at hun ikke er noen supermodell med nesa i sky.

Det jordnære paret veksler i dag mellom å bo sammen i hans leilighet på Fagerborg og hennes på Frogner.

For bare et knapt år siden var folk fortsatt usikre på om det faktisk kunne stemme at en «Paradise Hotel»-vinneren hadde kapret en av 1990-tallets største supermodeller. Nå lurer folk på helt andre ting.

- Bryllupskjolen min

Det er i et intervju med helgeavisen til Dagbladet at de to har stilt opp for å svare på diverse spørsmål. Journalisten har blant annet spurt om de to noen ganger har planer om å gifte seg.

Fra premierefesten til "Vendela + Petter" 20. august 2107 Vis mer

Pilgaard har i hvert fall ikke kjøpt noe ring eller fridd spontant ennå. De har rett og slett ikke bestemt seg, og erkjenner at de helst vil ta ting «som det kommer».

Likevel er det andre i nær omkrets som helst skulle ha sett dem gå ned kirkegulvet sammen.

- Under en av de første middagene med svigermor, begynte hun å spekulere på hvordan bryllupskjolen min skulle se ut. Jeg hadde vel bare møtt henne et par ganger før, men her fikk jeg full innføring i mitt potensielle, kommende bryllup, forteller hun.

Wenche Pilgaard, realitykongens mamma, har flere ganger åpent skrytt av Vendela, og beskrevet henne som en slags reddende engel for sønnen.

GLAD SVIGERMOR: Petter Pilgaard, her fotografert sammen med Vendela og moren Wenche på Se og Hørs kjenidsgalla i januar, har ingen planer om å fri med det første - selv om hans egen mor har et ønske om det. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GLAD SVIGERMOR: Petter Pilgaard, her fotografert sammen med Vendela og moren Wenche på Se og Hørs kjenidsgalla i januar, har ingen planer om å fri med det første - selv om hans egen mor har et ønske om det. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun kan derimot se lenge etter barnebarn, om vi skal tro Petter selv.

- Jeg tror ikke vi får barn, og det går fint. Jeg tror ikke jeg er skapt for det, uansett, sier han til avisen.

Vendela har selv døtrene Julia og Hannah fra et tidligere ekteskap, men ei heller hun tror det blir noen nye barn på henne. Når hennes to egne forlater redet om noen få år, kan det fort hende at hun ønsker å flytte inn med sin nåværende, 13 år yngre kjæreste.

GÅRDSLIVET: Hundre år tilbake i tid møtte realitykongen og supermodellen hverandre, da første sesong av «Farmen kjendis» ble spilt inn. Det skulle derimot ikke bli kjærlighet før alle hadde forlatt gården, etter at Lothepus (t.h) hadde vunnet. Foto: Alex Iversen / TV 2
GÅRDSLIVET: Hundre år tilbake i tid møtte realitykongen og supermodellen hverandre, da første sesong av «Farmen kjendis» ble spilt inn. Det skulle derimot ikke bli kjærlighet før alle hadde forlatt gården, etter at Lothepus (t.h) hadde vunnet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Men - de har på nåværende tidspunkt kun vært sammen i halvannet år, så ingen av dem ser noen grunn til å stresse med det. Likevel hadde det ikke vært helt usannsynlig at de en gang i fremtiden kjøper noe sammen.

- Det jeg sakte, men sikkert, la merke til da vi pusset opp leiligheten min, var at møblene Vendela valgte ut passet mistenkelig godt til hennes egne. Da slipper vi i hvert fall å kjøpe nye ting den dagen vi muligens kjøper noe sammen, sier Pilgaard i vage ordelag til helgeavisen.

Enn så lenge nyter de bare hverandres selskap, sier de til avisen. De vil ikke la pressen diktere forholdet deres, og vil derfor heller ta ting i sitt eget tempo. Å få tenke over ting selv, før man snakker med mediene.

I sommer skal de to reise rundt sammen i noen uker, og de skal blant annet være reportere for «God Sommer Norge» neste uke. De skal også besøke Lothepus på Morellfestivalen på Lofthus i Hardanger.

PREMIERE: «Petter + Vendela» har premiere på TV 2 Livsstil på mandag. Her er det første klippet fra episoden, hvor de to er med Lothepus på konsert. Video: TV 2 Vis mer

Blir ikke trodd

Når de ikke er på fest, som de i grunn er relativt ofte, liker paret å bruke tiden sin sammen. Om det enten er hjemme hos en av dem eller på restaurant, forsøker de så godt de kan å få tid til hverandre - selv i respektive, travle hverdager. Likevel er det ikke alle som ønsker dem fred og ro.

- Selv om Vendela og jeg sitter alene på restaurant i en hvit uke og spiser, så kommer det folk opp og spør: 'Er dere sammen? Er det sant, liksom?', sa Pilgaard til Se og Hør i april, og fortsatte:

- Folk tar seg virkelig friheter. 'Vi sitter jo ikke her for å gjøre det slutt', hender det jeg svarer da. Det er fortsatt god stemning, og selvfølgelig er vi sammen på ekte. Det hadde vært en ekstremt dårlig spøk om vi skulle latt som vi var sammen så lenge.

Å kalle dem Norges svar på Kim Kardashian og Kanye West er kanskje en overdrivelse, men det er ikke langt fra sannheten. Da de som nytt par dukket opp på eventer sammen, flokket pressen seg raskt rundt de to «Farmen kjendis»-profilene.

Under Se og Hørs kjendisgalla i januar, kunne paret røpe at de var nærme å love hverandre evig troskap tidligere i år.

- Vi holdt nesten på å forlove oss i Holmenkollen for noen dager siden, da vi hang ut fra Holmenkollen-hoppet, men vi venter litt, sa 51-åringen.

Hun henviste til at utsikten rett og slett var så flott at et frieri hadde passet perfekt. Det var derfor ikke snakk om faktiske planer.

Bonuspappa

Kirsebom har som nevnt to barn fra tidligere forhold. Hun mener at kjæresten mestrer rollen som «bonuspappa».

- Han er super, han er veldig forståelsesfull. Jentene mine syntes at han var utrolig kul før vi ble sammen, så det er veldig hyggelig, sa hun til Se og Hør i januar.

- Jeg tenker bare at man aldri skal presse seg på. Man skal la folk få bestemme tempoet selv, det blir en overgang uansett, la Pilgaard til.

IRRITER: Leif Einar «Lothepus« Lothe irriterer seg over samboeren og venninnens «jålerier». Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Møtte sin sjelevenn

Helt siden Se og Hør i fjor kunne avsløre at Pilgaard og Kirsebom hadde funnet tonen, har de vært et av Norges mest omtalte kjendispar.

De har blant annet vist sin kjærlighet gjennom TV-serien «Vendela + Petter», der den tidligere «Paradise Hotel»-vinneren ikke akkurat har holdt tilbake når det gjelder følelsene sine for 51-åringen.

- Hvordan skal jeg si dette? Det høres så klissete ut, men jeg føler jeg har møtt sjelevennen min. Selv om vi på en måte er veldig ulike, så funker vi jo så bra sammen likevel, sa han under en episode.

Selv om paret er lykkelige sammen, har de ikke valgt å flytte sammen ennå. Kirsebom bor på Frogner med sine to døtre, som hun har med eksmannen Olaf Thommessen.

- Jeg skjønner at det kan føles spesielt for dem at moren deres er sammen med han fra Paradise og radioen. Jeg vil ikke komme og forstyrre deres liv. De må styre tempoet 100 prosent selv. Det eneste jeg vil, er å være en bra kjæreste for Vendela, har Pilgaard sagt i et lengre intervju med VG Helg.

LES OGSÅ: Røper ukjent bryllupsdrama