Fikk frieri i julegave

«Kvelden før kvelden»-programleder Ingrid Gjessing Linhave fikk et juleminne helt utenom det vanlige.

FØRJULSDUO: Atle Pettersen og Ingrid Gjessing Linhave skal lede «Kvelden før kvelden» på NRK.  Foto: Ole Kaland, NRK
FØRJULSDUO: Atle Pettersen og Ingrid Gjessing Linhave skal lede «Kvelden før kvelden» på NRK. Foto: Ole Kaland, NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Programleder Ingrid Gjessing Linhave (38) skal lede NRKs «Kvelden før kvelden» på lille julaften sammen med Atle Pettersen (26).

Den blide 38-åringen fikk sitt gjennombrudd i 2004, da hun og Solveig Kloppen ledet TV 2s talentprogram «Idol».

Til jul samme år fikk Ingrid sitt livs mest romantiske julegave av sin kjære Jakob Linhave (41).

- I 2004 ble jeg fridd til lille julaften. Det ble ring på fingeren. Det var fantastisk og svært, forteller TV-profilen til Seoghør.no.

Våren 2005 giftet Ingrid seg med sitt livs kjærlighet.

Ingrid var gravid da hun gikk opp kirkegulvet, og samme høst fødte hun parets første barn; datteren Iben Sofie (10). Tre år senere kom datternummer to til verden, lille Mynthe Louise (7).

GIFT I 10 ÅR: TV-profil Ingrid Gjessing Linhave giftet seg med Jakob Linhave våren 2005.  Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFT I 10 ÅR: TV-profil Ingrid Gjessing Linhave giftet seg med Jakob Linhave våren 2005. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Møttes på Lillehammer

Ingrid og ektemannen møttes da de begge studerte på Lillehammer.

- Vennen hans var forelsket i venninnen min, så mens de var opptatt, måtte vi få samtalen til å gli. Det gikk så bra at det ble oss. Jeg liker høye, smilende, snille, morsomme og glade menn, og han er alt det, har Ingrid tidligere sagt til Se og Hør.

Skal feire familiejul

Selv om Ingrid jobber lille julaften, ser hun fram til mye tid sammen med familien i høytiden.

GJENNOMBRUDDET: Ingrid Gjessing Linhave ledet Idol sammen med Solveig Kloppen i 2004. Her er de under finalen da Kjartan Salvesen vant.  Foto: Se og Hør
GJENNOMBRUDDET: Ingrid Gjessing Linhave ledet Idol sammen med Solveig Kloppen i 2004. Her er de under finalen da Kjartan Salvesen vant. Foto: Se og Hør Vis mer

- Det beste med julen er hyggen og roen med hele familien min. Samt  pinnekjøtt, gløgg, og mest av alt: pysjamas, bustehår og kosetid med barna mine.

- Den private feiringen starter på morgenen julaften, sammen med mann, hund og barn. Så kommer søsteren min med familie, mamma, pappa og svigerfar og det blir dansk julemat, sier Ingrid til Seoghør.no. 

Har julegaver til 2016

Tobarnsmoren har full kontroll når det kommer til juleforberedelser, og liker å handle julegaver på sommeren.

 - Jeg er så tidlig ute at jeg til og med har gaver til julen 2016 liggende klare! Jeg synes det er deilig å lage ting og planlegge jul i alle andre måneder enn desember. Jeg hater å gå i butikker når det er folksomt. Jeg må kunne ta det i eget tempo, gjerne i august, forteller programlederen.

Stolt og glad

Ingrid Gjessing Linhave, Jon Almaas og Knut Nærum i studio. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Ingrid Gjessing Linhave, Jon Almaas og Knut Nærum i studio. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer

NRK-profilen har tidligere vært aktuell som «Sommeråpent»-programleder og paneldeltaker i «Nytt på nytt».

Jobben med å spre julestemning til det norske folk tar programlederen på alvor.

- Jeg er heldig som får være med å lage jul og gi godt selskap for folk rundt om kring i landet. NRKs seertall på dette så høye at det er ikke mulig å få helt forståelsen av hvor mange mennesker det faktisk er. Men jeg er stolt, glad og gleder meg helt enormt. 

LES OGSÅ: - Jeg følte fortsatt jeg var en del av redaksjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer