Fikk fødselstilbud fra mangemillionær

Gro Hammerseng-Edin forteller i ny bok.

ÅPEN: Tidligere landslagsspiller Gro Hammerseng-Edin forteller om et spesielt fødselstilbud i boka «Gode som gull - 30 år med håndballjentene». Her er hun  i TV2-studio før semifinalen i håndball-EM i 2012.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ÅPEN: Tidligere landslagsspiller Gro Hammerseng-Edin forteller om et spesielt fødselstilbud i boka «Gode som gull - 30 år med håndballjentene». Her er hun i TV2-studio før semifinalen i håndball-EM i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Gro Hammerseng-Edin (36) er en av Norges største håndballstjerner gjennom tidene, og har gjennom karrieren blitt tildelt prisene «Årets lagspiller» og «Årets forbilde», samt prisen «Verdens beste håndballspiller».

Gjøvik-jenta har også vært mye omtalt i media.

Fødselstilbud

I boka «Gode som gull - 30 år med håndballjentene», skrevet av tidligere Dagbladet-journalist Stian Haraldsen, forteller hun nå om et meget spesielt tilbud hun mottok:

«– En gang fikk jeg en melding fra en kar som hadde fått tak i telefonnummeret mitt, etter at han hadde sett meg på TV på en Plan Norge-tur i Afrika. Jeg hadde sagt at jeg godt kunne tenke meg å få barn, og han så for seg at vi kunne få barn sammen, og skrev at han var god for mange millioner. Han mente derfor at vi kunne gjøre en deal.

– Du sa nei?

– Ja, jeg gjorde det, jeg syntes ikke det var en særlig god idé.», står det skrevet i boka om Håndballjentene.

Forfatter Stian Haraldsen er ikke overrasket over meldingene Gro fikk. Han forteller at flere av jentene han har snakket med i forbindelse med boka, forteller om slibrige tilbud på tekstmeldinger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin fikk sønnen Milo for fire år siden. Her under Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum.  Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin fikk sønnen Milo for fire år siden. Her under Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum. Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Åpen Hammerseng-Edin

«Gode som gull - 30 år med håndballjentene» handler om håndballjentenes suksess, men går også tett på spillerne som personer. En åpen Hammerseng-Edin forteller om all oppmerksomheten på henne som person og hvordan det var for en av Norges største idrettsstjerner å være lesbisk.

«I starten tenkte jeg kanskje at homokampen trengte en som meg, det var nok litt få rollemodeller, ikke minst i idretten. Og jeg tenkte at jeg gjerne ville hjelpe folk, men det måtte føles riktig for meg først. Nå er det sånn at hvis dette hjelper unge med å komme ut, eller foreldre som er redd for at barnet deres skal bli mobbet, så ser jeg bare positivt på det. Så hvis stemmen min kan brukes til noe, skal jeg da jaggu gjøre det.», forteller håndballstjerna i boka.

I 2005 bekreftet Hammerseng-Edin sitt forhold til lagvenninne Katja Nyberg. Forholdet varte i fem år før de valgte å gå hver sin vei. Like etter bruddet ble det kjent at Gro hadde funnet kjærligheten på ny. Nå med håndballspiller, og lagvennine, Anja Edin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KJÆRLIGHET: Gro Hammerseng-Edin får klem av Anja Edin etter en landskamp  i Lillehammer i 2010. Foto: Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KJÆRLIGHET: Gro Hammerseng-Edin får klem av Anja Edin etter en landskamp i Lillehammer i 2010. Foto: Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Fikk barn ved hjelp av donor

For fire år siden ble Gro og Anja mammaer til lille Mio, og året etter, i 2013, giftet de seg i Stavern. Gro har heller ikke lagt skjul på at hun ønsker flere barn.

Halvannet år etter at Mio kom inn i livene deres, fortalte Hammerseng-Edin i TV2-programmet «Stjernene på slottet» om hvordan hun ble gravid.

- Vi har fått barn ved hjelp av en donor. Jeg kunne selvsagt bare ha valgt å finne en tilfeldig mann ute. Det er en spesiell måte å bli foreldre på. En har jo en drøm om å gjøre dette sammen, sier en tydelig lykkelig Gro Hammerseng, fortalte Hammerseng-Edin, ifølge Dagbladet.

Det har ikke lykkes Seoghør.no å komme i kontakt med Gro Hammerseng-Edin.

LES OGSÅ: - Vi er veldig flinke til å ta vare på hverandre